Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Zlatý hattrick ve trojicích

Na státní svátek dne 17. listopadu se v Českých Budějovicích uskutečnilo Mistrovství České republiky v nohejbale trojic mužů. Tento šampionát se koná v periodě dvou let, a ten poslední hostily v roce 2021 Modřice. Na něm naše trojice získala mistrovský titul, a tak před námi byla obhajoba.

Na turnaji se prezentovalo 24 trojic a Městský nohejbalový klub Modřice vyslal dvě své sestavy. A tým tvořila osvědčená a sehraná trojice Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk a David Višvader. V B týmu došlo vlivem zranění Jana Hanuse k vynucené změně, když Pavla Kopa a Michaela Svobodu doplnil Petr Topinka. Obě sestavy koučoval trenér Petr Gulda, pro kterého to byla poslední soutěžní akce na lavičce modřického týmu.

Oba naše týmy dokázaly vyhrát své základní skupiny a čekalo je tedy osmifinále. A tým v něm dokázal ve dvou setech porazit tým Startu Praha B a B tým přehrál také 2:0 Vsetínské áčko. Ve čtvrtfinále čekal A tým soupeř z Plazů a naši hráči opět excelovali výhrou 2:0. Na B tým čekal soupeř z nejtěžších – obhájce stříbra z Karlových Varů ve složení Vanke, Tolar, Kokštein a Gregor. V soutěži trojic je velmi důležitá souhra celé trojice. Ta se dá získat pouze dlouhodobě. Proto vynucená změna v sestavě byla pro náš tým velkým hendikepem. Michael Svoboda se musel z pravé strany a nahrávky přesunout na levé pole a jeho stabilní role se ujal Petr Topinka. V prvním setu to šlapalo skvěle a výsledkem byla výhra 10:6. Pak se však přestalo dařit bodovat a soupeř naopak začal nacházet skulinky v naší obraně. Výsledkem byla prohra 8:10 v setu druhém a šlo se do třetího setu. V něm se naši hráči ujali nadějného vedení 8:6, avšak koncovka vyšla lépe soupeři a o výhře 8:10 vystavili našemu B týmu stopku v turnaji.

Na A tým čekal v semifinále tým Žatce, který dokázal ve čtvrtfinále vyřadit silnou sestavu Startu Praha A v čele s bombarďákem Chalupou. Naši hráči však měli celý zápas pod svojí kontrolou a po výhře 10:7 a 10:6 nás čekalo finále. Do něj se stejnou výhrou 10:7 a 10:6 probojovaly Karlovy Vary, když dokázaly vyřadit Čakovice.

Ve finále nás tedy čekala repríza toho z roku 2021. Hráči Karlových Varů do něj vstoupili lépe a prakticky celý první set vedli. Dostali se až na několik setbolů, když vedli 6:9. Zde se však projevila nesmírná zkušenost i mistrovství modřických borců. Nezpanikařili a zlepšeným výkonem ovládli první set 10:9. To byla těžká rána pro karlovarskou sestavu. V druhém setu už naši hráči jeho průběh kontrolovali a po výhře 10:7 slavili zasloužený titul mistrů České republiky.

Jakub Pospíšil a Lukášem Rosenberkem tak opět přepisovali historické tabulky. Získali již sedmý titul v trojicích, a to je číslo, kterému se žádní jiní hráči v historii českého nohejbalu ani neblíží. Navíc šlo o jejich již třetí titul v řadě. David Višvader pak získal svůj první titul mistra ČR v jednorázových soutěžích mužů.

Mistrovství ČR v nohejbale trojic mužů 2023:
1. místo MNK Modřice A (Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk a David Višvader)
2. místo SK Liapor Karlovy Vary A (Jan Vanke, Lukáš Tolar, Michal Kokštein a Tobiáš Gregor)
3. místo Avia Čakovice B (Zdeněk Kalous, Kamil Kanda, Jaroslav Vacek)
4. místo SKN Žatec (Ondřej Vít, Martin Sehrig a Jakub Ftačník)
 

Zcela osobní podtext měl pak turnaj pro našeho legendárního trenéra Petra Guldu. Již před sezonou avizoval, že tato sezona je na modřické lavičce tou poslední. A následný vývoj událostí a přidělení pořadatelství i zvolení termínu vytvořili zcela mimořádnou situaci. Šampionát představoval poslední oficiální soutěžní akci ročníku 2023. Navíc se odehrával ve stejném městě, kde v roce 1989 nastoupil Petr Gulda jako dorostenec ke svému prvnímu mistrovství republiky. A nyní zde na tomtéž místě zlatě uzavřel svoji mimořádnou hráčskou i trenérskou kariéru. To snad ani lepe nešlo zrežírovat. Samozřejmě organizátoři této situace využili a při slavnostním zakončení šampionátu Petrovi aplaudovala celá hala, kde bylo více než 500 diváků.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 27.11.2023 08:44
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!