Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Vítej zlatý hattricku!

Nohejbalová sezona mužů vyvrcholila v sobotu 14.10.2023 super finálovým zápasem o titul mistra České republiky družstev, v posledních letech na již tradičním místě v pražské UNYP aréně. Pro náš klub se jednalo o jubilejní dvacáté finále.

Do něj se stejně jako v uplynulých dvou ročnících probojoval Městský nohejbalový klub Modřice a stejně jako v těchto předešlých dvou letech mu soupeřem byl tým TJ Avia Čakovice. V obou předchozích super finále dokázal náš tým zvítězit. Náš klub do letošního zápasu vstupoval jako jasný vítěz základní části extraligy, když v sezoně v zápasech základní části i play-off nepoznal hořkost porážky a ztratil pouze dva body při dvou remízách.

Ani brzký začátek zápasu již v 10 hodin neodradil věrné klubové fanoušky, které vyráželi již v pět hodin ráno autobusem od Městské haly z Modřic. Spousta jich pak vyjela i později vlastními auty. Jejich vysoký počet měl být důležitou podporou našich hráčů v jejich cestě za zlatou obhajobou.

Naši hráči museli pochopitelně do Prahy cestovat již v pátek. Vyrazili vlakem a přespali v nedalekém hotelu u arény.

UNYP aréna se před desátou hodinou zaplnila slušným počtem asi 600 fanoušků, kde kromě modřických a čakovických fans si tento nohejbalový bonbonek nenechali ujít ani další „neutrální“ fanoušci.

Tento zápas byl dlouho dopředu od modřického trenéra avizován jako jeho poslední na lavičce Modřic. Proto měl úspěch v tomto zápase letos zvláštní význam, protože hráči chtěli svému „tréňovi“ po jeho 30 letech na hřišti či lavičce dopřát zlatou tečku.

Samozřejmě, že náš soupeř měl úplně opačné úmysly a aby své ambice podpořil získal do svého kádru pro play-off jednoho z nejlepších nohejbalistů Česka Milana Kučeru. Nečekalo nás tedy nic lehkého.

I přes čakovické posílení kádru šel náš tým do utkání jako favorit. Věděli jsme však, že pro „kontrolovaný“ průběh utkání musíme uspět v některém z úvodních dvou zápasů dvojic. Loni jsme obě úvodní dvojice prohráli a ztrátou 0:2 jsme se dostali pod nepříjemný tlak a utkání jsme tak museli obracet v jeho druhé polovině.

Do úvodní dvojice nasadil náš tým duo Lukáš Rosenberk a Pavel Kop. Soupeř nasadil debl Kučera a T. Chadim. Po vyrovnaném úvodu jsme urvali první set, a i když se nám nepovedl začátek druhé sady, přesto jsme dokázali otočit průběh a šli jsme do veledůležitého vedení 1:0. Druhý duel dvojic sehráli na naší straně Jakub Pospíšil a Jan Hanus. Hosté postavili Z. Kalouse a J. Chadima.  Zápas přinesl v prvních dvou setech velkou bitvu. První o míč ovládli Čakovice, druhý stejným poměrem my. Ve třetím jsme vedli 7:6, ale to bylo z naší strany vše a soupeř srovnal na 1:1. Do prvního souboje trojic jsme poslali naši elitní sestavu Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk a David Višvader.  V zápase jsme dokázali, i přes velký odpor našeho soupeře, ovládnout obě sady a jít do vedení 2:1. Do druhého duelu trojic jsme poslali sestavu Pavel Kop, Jan Hanus a Michael Svoboda. Michael ve svých 16- ti letech odehrál celou letošní sezonu, avšak s tlakem super finálového zápasu se potkal poprvé.  Nejen v tomto, ale i v odvetném zápase však zahrál fantasticky a byl velkou oporou!  Pavel Kop pak i v tomto zápase pokračoval ve skvělém výkonu ze semifinále. Museli jsme v průběhu prvního setu trochu pozměnit způsob obrany, a to se ukázalo jako správný tah. Druhý set byl už jednoznačnější a nadějné vedení 3:1 bylo na světě. V singlu byl v prvním setu Kučera o míč lepší Hanuse. Druhou sadu ovládl už výrazněji a snížil na 3:2. V první odvetě trojic Pospíšilova ekipa po vyrovnaném úvodu ve druhé polovině setu odskočila a dokráčeli jsme celkem bez problémů ke čtvrtému bodu v utkání – 4:2. Poslední bod potřebný k zisku titulu jsme získali po skvělém výkonu naší druhé trojice, která odehrála výborný zápas a mohli jsme se radovat ze zisku titulu v extralize po jasné výhře 5:2.

Výsledky jednotlivých zápasů:
Rosenberk, Kop – Chadim T., Kučera   2:0 (10:8, 10:8) – 1:0
Pospíšil, Hanus (Višvader) – Chadim J., Kalous Z.   1:2 (9:10, 10:9, 7:10) – 1:1
Rosenberk, Višvader, Pospíšil – Kalous J., Kučera, Chadim J. (Chadim T.)   2:0 (10:7, 10:8) – 2:1
Svoboda M., Hanus, Kop – Kalous Z., Vacek, Kanda (Pachman) – 2:0 (10:7, 10:6) – 3:1
Hanus – Kučera   0:2 (9:10, 7:10) – 3:2
Rosenberk, Višvader, Pospíšil – Kalous Z., Vacek, Kanda (Pachman, Souček) 2:0 (10:7, 10:7) – 4:2
Svoboda M., Hanus, Kop – Kalous J., Chadim J., Kučera (Chadim T.)   2:0 (10:6, 10:5) – 5:2

Naši borci tak dokázali za skvělé podpory modřických fanoušků na tribunách obhájit loňský titul a získali třemi tituly v řadě pomyslný „zlatý hattrick“.  Pro modřický nohejbal je to pak již 14 titul z extraligy družstev, počtem titulů dál píšeme zlatou nohejbalovou historii a vzdalujeme se všem ostatním klubům v celé více než stoleté historii toho sportu u nás.

Rád bych jménem klubu poděkoval všem našim fanouškům, podporovatelům, spolupracovníkům a sponzorům. Bez jejich pomoci by náš klub nemohl dosahovat takto skvělých výsledků, a to nejenom v kategorii mužů. 

Speciální dík pak patří městu Modřice. To je již několik let naším klíčovým partnerem jak po stránce finanční, tak i jiné podpory. Jsem velmi rád, že našimi výsledky tuto pomoc městu Modřice vracíme a šíříme jeho slávu ve sportovním světě.

Na závěr dovolte abych jménem klubu poděkoval našemu úžasnému nejprve hráči a posléze trenérovi Petru Guldovi za vše co pro modřický nohejbal za 30 let svého působení v něm udělal. Po celou tu dobu byl tahounem klubu a na všech 14 titulech má lví podíl. V následující sezoně si chce dopřát trenérského důchodu, ale já tomu stejně tak úplně nevěřím. Určitě mu budou ty víkendové hodiny na cestách po celé republice i adrenalin na střídačce za nějakou dobu chybět. A on bude zase chybět nám – DÍKY TRÉŇO!!!

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 24.10.2023 10:19
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!