Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

V Poháru mládeže dorostu dvojic dominovaly Modřice

V neděli 25. února se v Městské hale Modřice uskutečnil první z turnajů letošního ročníku Poháru mládeže ČNS 2024. Rozdali si to dorostenci v soutěži dvojic. Na turnaj bylo přihlášeno 31 sestav. A i když se sestavy Pekla D a Modřic C musely pro nemoc, resp. pro zranění odhlásit i tak se turnaje účastnil rekordní počet 29 týmů. Turnaj pískali čtyři licencovaní rozhodčí pánové Iláš, Skryja, Jonák a Spáčil. Komise mládeže dle výsledků loňského ročníku nasadila na první místa skupin nejlepší týmy. Hrálo se systémem osmi skupin, z nich pět bylo čtyřčlenných a tři tříčlenné. První týmy ze skupin postupovaly přímo do osmifinále a týmy z druhých a třetích míst se utkaly v před kole play-off.

MNK Modřice nominoval do turnaje hned pět dvojic. A sestava byla Svoboda a Kolouch, B tým tvořili Jahoda a Dlabka. V C týmu zůstal po sobotním zranění Ondřeje Jurky jen Tomáš Sluka, a tak se přidal do B sestavy. D tým hrál ve složení Sedláček a Mrňa a E tým v sestavě Merka a Štor. A i B týmy jako nasazené týmy své skupiny suverénně vyhrály a měly přímý postup. D tým dokázal jít do předkola z 2. místa ve skupině. E sestava vlivem o 1 míč horší remízy s Karlovými Vary C zůstala na nepostupovém 4. místě ve skupině. Po výhře D týmu 2:0 na Benešovem B v předkole jsme v osmifinále měli hned tři sestavy. Nejprve šli do akce kluci z B týmu a hladce ve dvou setech porazili Peklo nad Zdobnicí B. D tým podlehl 0:2 favorizované sestavě Českého Brodu B a na turnaji skončil. Přesto podali hráči Sedláček i Mrňa kvalitní výkony a ukázali potenciál své hry do budoucna. V posledním zápase osmifinále A tým doslova deklasoval Strakonice B 10:1 a 10:4.

Naši hráči nastoupili do druhého čtvrtfinále, a to přineslo nejnapínavější čtvrtfinálovou bitvu. Soupeřem nám byl Vsetín A se skvělým reprezentantem U21 Davidem Dvořákem a stále se lepšícím Ondřejem Hučíkem. Proti nim se postavily Modřice B v sestavě stále ještě žákem Františkem Dlabkou a čerstvým dorostencem Tomášem Jahodou. K nim prostřídával Tomáš Sluka. V prvním setu modřická sestava skvěle dodržela taktiku hry, kterou moc do útoků nepouštěla leváka Dvořáka. Pomáhal i tradičně výborný servis. Výsledkem byla hladká výhra 10:6. V druhém setu Vsetín zabral naplno a dokázal ho urvat výhrou 10:8. Výhoda volby se pro třetí rozhodující set ukázala jako klíčová. Modřice šly rychle do vedení a kontrolovaly průběh setu až do výhry 10:7. V posledním čtvrtfinále se Modřice A (Svoboda a Kolouch) utkali s Českým Brodem B (Kalous a Blažek). I v tomto zápase taktika hry dostávala Kalouse mimo útok a výsledkem byla přesvědčivá výhra 10:7 a 10:5.

První semifinále proti sobě svedlo tým Pekla nad Zdobnicí A proti MNK Modřice B. V pekelském týmu nastoupili reprezentanti U21 (Kotyza) a U19 (Koblic) a proti nim šli „mladé pušky“ z Modřic Jahoda (U17) a Dlabka (U15). První set zcela ovládli modřičtí borci. Dlouholetá sehranost leváka Jahody a praváka Dlabky, technická vyspělost a kvalitní servis slavily úspěchy a přinesly hladkou výhru 10:3. V druhém setu se Peklo zlepšilo a když udělaly Modřice pár nepřesností v mezihře výsledkem byla výhra Pekla 10:7. Tu neodvrátilo ani vystřídání Sluky za Dlabku. Do třetího setu se Dlabka vrátil a zkonsolidované Modřice nedaly soupeři ani bod a po výhře 10:5 postoupily do finále.

Druhé semifinále proti sobě postavilo favorizovanou sestavu Modřic A proti Českému Brodu A. Oba modřičtí mladíci byli již loni pevnou součástí extraligového mistra a mladí reprezentanti U17 Bálek a Červenka zase tvořili základ v prvoligovém týmu Českého Brodu. Fyzické převaha v razanci podání i ostatních úderů se ukázala jako rozhodující. Modřice A po výhře 10:1 a 10:6 doplnili své kolegy z B týmu ve finále.

V zápase o 3. místo uspělo Peklo nad Zdobnicí a po výhře 10:5 a 10:9 nad Českým Brodem A získalo nakonec bronz.

Finálový zápas tedy nabídl souboj modřických A a B týmů. I tady se vyšší kvalita zkušenějších a zejména fyzicky vyspělejších hráčů Koloucha a Svobody snadno prosadila. Výsledkem 10:5 a 10:3 rozhodl o prvním místu pro A tým.

Pohár ČNS mládeže 2024 dorost dvojice:
1. místo MNK Modřice A (Svoboda a Kolouch)
2. místo MNK Modřice B (Jahoda, Dlabka a Sluka)
3. místo TJ Peklo nad Zdobnicí A (Kotyza a Koblic)
4. místo TJ Slavoj Český Brod A (Bálek a Červenka)
 

Trenér modřických dorostenců Petr Jahoda komentoval výsledky takto: turnaj přinesl před dlouhodobou soutěží zajímavý test a srovnání. I když v sestavách chyběli někteří top hráči (Tolar, Fries či Gregor) přesto si velmi vážím výsledků, kterých jsme dosáhli. Dnes už i extraligová sestava Svoboda a Kolouch potvrdila svoji obrovskou kvalitu. Příjemným překvapením pro mě byla neohrožená jízda našich mladíků Jahody a Dlabky, kterým zdatně sekundoval Sluka. Skalpy Dvořáka či Kotyzy jsou pro ně jistě cenné a ukazují, že i v dorostu se loni ještě žákovská sestava může měřit s těmi nejlepšími. Kromě již zmíněného Vsetína i Pekla se mně herně líbily také oba výběry Českého Brodu.

Úvodní turnaj letošního Poháru mládeže ČNS přinesl v kategorii dorostu modřickou dvojkovou dominanci a ukazuje tak, že i v letošní sezoně může náš dorostenecký tým oprávněn pomýšlet na ty nejvyšší příčky.

Petr Jahoda
trenér dorostu MNK Modřice
Datum a čas: 27.02.2024 08:17
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!