Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Stříbrná sezóna dorostu

O svůj titul hráli o víkendu také modřičtí dorostenci. Svaz letos po mnoha sezonách od sebe super finálové zápasy mužů a dorostu oddělil. Po sobotní návštěvě Prahy na super finále mužů náš klub musel do Prahy i v neděli na super finále dorostu, které se konalo v hale TJ Pankrác. Toto nešťastné svazové rozhodnutí znamenalo, že po sobotních oslavách titulu mužů museli některé fanoušci i hráči znovu v neděli ráno nasednout do autobusu a opět odjet směr Praha. A asi Vám nemusím popisovat, že to nebylo úplně pohodové ráno…

Nicméně autobus v pořádku odjel a naše“ mladé pušky“ vyrazily stejně odhodlaně jako muži získat svůj zlatý hattrick. V kádru dorostu pak byli dva hráči, kteří byli i na sobotním zápase mužů. Michael Svoboda a Patrik Kolouch samozřejmě patří k tahounům týmu, a tak právě na nich ležela tíha zodpovědnosti za výsledek. Bohužel Patrika značně limitovalo jeho zranění. V neděli v minulém týdnu si na tréninku přivodil zranění kotníku, halu opustil s berlemi a ty odložil až v pátek před super finále. Byl zázrak, že do utkání vůbec mohl nastoupit. Dalšími členy kádru byli kapitán Ondřej Jurka, Tomáš Sluka, Tomáš Jahoda, František Dlabka a Marek Sedláček. S týmem cestovali i všichni tři jeho trenéři. Hlavní Jakub Spousta a jeho asistenti Filip Halva a Jan Bartoš. Našimi soupeři byli stejně jako loni dorostenci TJ Pekla nad Zdobnicí. V jejich kádru převažují hráči, kteří letos v mužském týmu Holic vybojovali přes I. ligu a baráž extraligy pro Holice postup do příštího extraligového ročníku. I vzhledem ke zdravotnímu omezení Patrika Koloucha a únavě Michaela Svobody ze sobotního zápasu i cesty jsme do utkání nešli jako favorité.

Jelikož jsme v utkání byli psaní jako hosté nasazovali jsme jako první. Do první dvojice jsme poslali elitní sestavu Svoboda, Kolouch. Peklo reagovalo a za jejich barvy nastoupila také elitní dvojice Čižinský, Fries. Bylo tedy hned jasné, že jde o naprosto klíčový zápas tohoto utkání. Bohužel v obou setech jsme vytvořili několik nevynucených chyb, a to na dobře hrající sestavu nemohlo stačit. Patrik statečně bojoval s bolavou nohou, ale stoprocentní výkon podat v jeho zdravotním stavu opravdu nešlo. Toto důležité utkání jsme ztratili shodně dvakrát 10:7 a prohrávali na úvod 1:0.

Do druhé dvojice nastoupil Jurka a Sluka. Tato sestava naskočila do utkání s velkým odhodláním srovnat. Soupeř působil nervózním dojmem, tvořil poměrně dost chyb a my jsme hráli dobře. Za stavu 9:7 pro nás, soupeř se štěstím procedil míč přes naši otočenou obranu, následně změnil servis do Jurky a jeden chycený a proměněný míč a druhý zkažený útok za stavu 9:9 znamenal ztrátu tohoto dobře rozehraného setu. Ve druhém setu jsme za stavu 5:5 sáhli ke střídání Jurka-Jahoda. Druhý set dospěl opět do stavu 9:9, kde se soupeř na útoku nemýlil. 2:0.

Následoval zápas trojic. Za nás nastoupila sestava Svoboda, Kolouch a Dlabka. Oba sety byly velice vyrovnané, plné dlouhých výměn a pohledného nohejbalu. V koncovkách obou setů naše sestava koncentrovaně tento důležitý zápas zvládnula. Skvěle zahrál střídající Sluka v poli. 2:1.

Na nepříznivý stav tohoto utkání jsme reagovali nasazením Patrika Koloucha do utkání singlistů. Začátek prvního setu byl vyrovnaný a plný hezkých výměn z obou stran. Potom ale Fries předvedl daleko vyrovnanější a přesnější nohejbal, což si přenesl i do druhého setu. Utkání singlistů tedy Fries ovládl ve dvou setech. 3:1.

Do druhé trojice nastoupil Svoboda, Jahoda, Sluka a střídající Jurka. První set byl jasně v režii našich borců, kdy jsme hráli skvěle ve všech směrech a vyhráli jasně poměrem 10:4. Ve druhém setu se ale obraz hry absolutně změnil. Naše hra byla plná nepřesností, chyb což na dobře hrajícího soupeře nemohlo stačit. Druhý set dopadl opět vysokým rozdílem, ale tentokrát pro soupeře 10:3. Ve třetím setu jsme rychle prohrávali 7:5. Snažili jsme se změnit styl hry, na blok šel Jurka a Svoboda do pole.

Bohužel Peklo si náskok ze začátku setu pohlídalo a zcela zaslouženě vyhrálo letošní ročník dorostenecké ligy. 4:1.

Sen o zlatém hattricku tedy týmu dorostu nevyšel. Do značné míry o výsledku utkání rozhodl první zápas dvojic. Určitě se ale není za co stydět a věřím, že s odstupem času budou všichni vnímat, že být vicemistr republiky je super výsledek.

Chtěl bych všem klukům poděkovat za super sezónu. V zápasech čtvrtfinále i semifinále své soupeře jasně přehráli. Kluci, i když někteří ještě ve věku žáků, již letos pravidelně nastupovali v mužských ligových soutěžích ať už v A či B týmu Modřic nebo v Holubicích. Je to super parta kluků a jsem přesvědčen, že v nohejbale dokážou ještě velké věci.

Velký dík patří i všem třem trenérům. K týmu nově nastoupili až před play-off a dokázali kluky semknout na hřišti z nich dostat maximum.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 24.10.2023 10:25
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!