Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Poslední smeč 2023

Soutěžní nohejbalová sezona je každoročně tradičně ukončena turnajem s příznačným názvem Poslední smeč, který je pořádán v Praze. Letos se jednalo již o její 36. ročník. Na turnaj jsou pořadatelem pravidelně zváni ti nejlepší hráči, kteří hrají v klubových, ale i pro tento turnaj ve speciálně sestavených týmech. Hraje se v sobotu i v neděli, a tak turnaj dostatečně prověří schopnosti i fyzické síly všech hráčů. Mezi českými i slovenskými hráči se letos v jedné z kombinovaných sestav objevil i úřadující maďarský mistr světa v singlu Ádam Fódor.

MNK Modřice letos vyslal jednu sestavu, které obhajovala loňský titul. Lukáše Rosenberka a Davida Višvadera v ní místo na dovolené odpočívajícího Jakuba Pospíšila doplnil Pavel Kop. V sobotu se nám podařilo s jednou remízou svoji skupinu vyhrát. Také v neděli se začíná ve skupinách. Ze dvou skupin, kam jsou zařazeny týmy postupující ze soboty, pak do semifinále postupují vždy dva nejlepší týmy. Naše trio se i v nedělní skupině umístilo na druhé příčce. To znamenalo, že do cesty se jim postavil vítěz druhé skupiny tým Karlových Varů. Pro Pavla Kopa to byla odveta za nedávné MČR, kde jeho trojice vypadla v play-off právě s trojicí z Karlových Varů. Možná jsme v tomto semifinálovém zápase viděli předčasné finále. Naši borci zvládli zápas lépe a po výhře 10:8 a 10:8 postoupili do finále a mohli tak i letos obhajovat titul.

Ve finálovém zápase se nám poněkud překvapivě postavila sestava Čakovice B. Ta dokázala v semifinále přehrát horkého favorita tým Startu Praha A v čele s razantním Chalupovu, kterému omezený prostor pankrácké haly velmi vyhovuje. Tým Čakovic B byl složený z bratří Chadimů a Jaroslava Vacka. Hrál tak celý turnaj bez klasického dlouhého blokaře. Právě tento hendikep se ve finále ukázal jako rozhodující. Náš bombarďák Pavel Kop neměl problém z výšky soupeřova blokujícího hráče přehrávat a výsledkem bylo hladké finálové vítězství 10:4 a 10:5.

Městský nohejbalový klub Modřice tak do své sbírky získal další titul z toho tradičního a prestižního turnaje. Dokázal vyhrát pošesté v řadě a Lukáš Rosenberk se ziskem sedmi prvenství osamostatnil na pozici nejlepšího hráče historie Poslední smeče.

Pro Modřice zlatá sezona tedy končila také zlatou poslední tečkou a už nyní se těšíme na sezonu 2024.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 04.12.2023 09:43
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!