Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Poháry ČNS mládeže v nohejbalu - Modřice 25.2.2023

Městský nohejbalový klub Modřice v sobotu 25. února 2023 uspořádal v Městské hale Modřice hned dva Poháry ČNS mládeže současně. Šlo o soutěže trojic v kategoriích mladších žáků a dorostu. Tento historicky ojedinělý pořadatelský počin si náš klub mohl dovolit díky skvělým sportovním možnostem, které modřická hala poskytuje a také díky velkým pořadatelským zkušenostem. Přítomným týmům se tak nejenom snížily náklady na cestu, ale také osoby, které se o mládež starají díky dvěma akcím současně získaly jeden volný víkend navíc.

Pohár ČNS trojic mladších žáků:

Do soutěže se přihlásilo 7 týmů, mezi nimiž byly také dvě modřické trojice. A tým nastoupil v sestavě Vojtěch Šlezinger, Filip Hloužek a Michal Koutný. V B týmu se střídali čtyři hráči Josef Havlát, Radek Mrňa, Oliver Štor a Vojtěch Nevím.

Všech sedm celků hrálo úvodní část turnaje systémem každý s každým a první čtyři týmy postoupily do play-off. A tým si vedl velmi zdatně a ve skupině skončil na 2. místě. B tým bohužel obsadil poslední 7. místo a turnaj pro ně skončil ve skupině.

V semifinále narazil A tým na soupeře z Holic, kterého ve skupině dokázal porazit. V semifinále se však našim „mladým puškám“ již tolik nevedlo a po prohře 0:2 je čekal zápas o 3. místo. V něm je čekal A tým Dolních Počernic, se kterým ve skupině uhráli remízu. Očekával se tedy vyrovnaný zápas o každý míč. Naši mladí hráči srdnatě bojovali o první umístění na stupních vítězů pro tuto nově se tvořící nejmladší modřickou nohejbalovou generaci. Zadní část obrany skvěle zvládal Míša Koutný a přesnou nahrávkou pak Filip Hloužek zásoboval pestře útočícího Vojtu Šlezingera. A i když si hráči neodpustili pár chybiček, které jsou však v tomto věku zcela obvyklé, tak zúročili své dovednosti získané poctivým tréninkem. První set ovládli nejtěsněji 10:9 a v tom druhém, už s větší pohodou po výhře 10:7 dokráčeli ke svému prvnímu medailovému umístění v této sestavě. Radost našich hráčů, trenéra Jahody i rodičů na tribunách byla nezměrná. Ve finále pak Karlovy Vary porazily Holice 2:1

Výsledky poháru ČNS trojic mladších žáků:

1. místo SK Liapor Karlovy Vary A (Kornatovský, Kalán, Folk)
2. místo TJ Sokol. Holice (Prachař, Matějka, Horský)
3. místo MNK Modřice A (Šlezinger, Koutný, Hloužek)
4. místo Sokol Dolní Počernice A (Kaděra, Mlejnková, Štrait)

Pohár ČNS trojic dorostu:

Turnaje se zúčastnilo 15 týmů. Mezi hráči se objevila řada jmen, která již v loňské sezoně zasáhla do extraligy mužů. K vidění tak byl opravdu kvalitní nohejbal. MNK Modřice nasadil do turnaje dvě sestavy. A tým ve složení Svoboda, Kolouch a Sluka a B tým tvořený hráči Jurkou, Bednářem, Jahodou a Dlabkou. Trenérem byl pan Bednář. Týmy se rozdělily do čtyřech skupin, z nichž vítězové postoupili přímo do čtvrtfinále a týmy na druhých a třetích místech se utkaly v osmifinále. A tým si zajistil přímý postup. B tým po 2. místě ve skupině narazil v osmifinále na B tým Čelákovic. V těžkém zápase dokázal zvítězit 2:1. Ve čtvrtfinále si A tým suverénně poradil 2:0 s týmem Pekla nad Zdobnicí. B tým narazil na favorizovaný tým Čelákovic A a po prohře 0:2 si na turnaji připsal 5. – 8. místo. Avšak vzhledem k tomu, že v týmu hrají stále ještě dva žáci (Jahoda a Dlabka) tak se vůbec nejedná o špatný výsledek. A tým i v semifinále prokazoval svoji suverenitu a rozdrtil Český Brod 2:0. V druhém semifinále Čelákovice A přehrály 2:1 Karlovy Vary. Ve finále tak naše hráče čekaly Čelákovice A. V prvním setu byli lepší hosté a ten druhý zase získali naši hráči. Třetí zkrácený set od stavu 5:5 se dostal až do poslední možné koncovky za stavu 9:9. V něm se sportovní štěstí přiklonilo na stranu Čelákovic, když jejich poslední útok stáhla páska sítě do území, kam naši hráči již nemohli zasáhnout.

Výsledky poháru ČNS trojic dorostu:

1. místo TJ Spartak Čelákovice A (Seidl, Matura, Kalous)
2. místo MNK Modřice A (Svoboda, Kolouch, Sluka)
3. místo TJ Slavoj Český Brod (Baloun, Blažek, Jedlička)
4. SK Liapor Karlovy Vary A (Gregor, Schaffer, Tišnovský)

Celý dvojturnaj se mimořádně vydařil a jsme velmi rádi, že mu společenský lesk a svoji podporu vyjádřil také starosta města Modřice pan Libor Procházka. Ten se zúčastnil nejenom zahájení turnajů, když všechny účastníky osobně přivítal, ale v závěru také dekoroval ty nejlepší týmy.

Rád bych také poděkoval všem osobám, které celý den obětavě pomáhaly se zajištěním bezvadného chodu celého turnaje.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
 
 
 
 
 
 
Datum a čas: 28.02.2023 10:01
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!