Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Pohár mládeže mladších žáků dvojice

V sobotu odstartoval úvodní soutěží letošní Pohár ČNS mládeže 2023.

V halách v Jiříkovicích a Holubicích se konala soutěž dvojic pro nejmladší věkovou kategorii mladších žáků. MNK Modřice vyslal do turnaje hned tři své sestavy. V nich bohužel chyběl se zlomenou rukou indisponovaný Michal Koutný, a tak sestavy byly tyto:

MNK A: Vojtěch Šlezinger + Filip Hloužek

MNK B: Vojtěch Nevím + Oliver Štor

MNK C: Radek Mrňa + Josef Havlát

Na turnaji se prezentovalo 10 týmů, které se po pěti rozdělily do haly v Jiříkovicích a do haly v nedalekých Holubicích. Z obou skupin měly do play-off postoupit vždy čtyři nejlepší týmy.

Ve skupině A, která se hrála v Jiříkovicích, se naše A sestava se v úvodním zápase střetla s naším C týmem a po hladké výhře 2:0 získal potřebný klid do začátku turnaje. Hned v následujícím zápase narazila na jednoho z favoritů tým Holic. Naši borci na něj však vlétli bez zábran a první set získali 10:7. V druhém se favorité vzchopili a vrátili se do zápasu také výhrou 7:10. Třetí rozhodující set dospěl až do koncovky 9:9, ve které naši hráči udrželi pevnější nervy a po vítězství 10:9 si připsali možná nečekané, ale o to důležitější druhé vítězství. V následující zápasech už A tým body nezískal, když prohrál s dalším favoritem Karlovými Vary A 0:2 a s Dolními Počernicemi B těsně 1:2. Nicméně za dvě výhry to byl postup i když díky horšímu vzájemnému zápasu s Počernicemi až ze 4. místa. C tým si bohužel připsal čtyři prohry a na turnaji skončil na nepostupovém 5. místě ve skupině.

Ve skupině B hrané v Holubicích náš B tým dokázal porazit hned v úvodním zápase tým Dolních Počernic C 2:1, a to se z pohledu postupu ukázalo jako klíčové. Další své zápasy již B tým prohrál a postupoval tak také ze 4. místa.

Následné play-off se již odehrálo v hale v Jiříkovicích. Ta poprvé hostila oficiální nohejbalovou soutěž pořádanou Českým nohejbalovým svazem. Z prostoru a podmínek v hale byli všichni účastníci příjemně překvapeni. Její velká palubovka s vysokém stropem i skvělé zázemní prostory představují pro nohejbal nově objevené výborné hrací místo. Když k tomu přidáme i perfektně fungující pořadatelský tým včetně kantýny tak je jisté, že nohejbalová akce zde určitě nebyla naposledy. Možná i přítomnost paní starostky obce po celou dobu turnaje znamenala, že za letošní zimu jsem měl poprvé možnost být v hale, kde bylo puštěné topení a tak tato sobota představovala příjemnou změnu oproti „přerovské lednici“ kde jsem byl minulý víkend…….

Naše postupující týmy díky umístění na čtvrtých místech bohužel hned ve čtvrtfinále narazily na horké favority Holice a Zbečník. Po prohrách 0:2 se s turnajem rozloučily. Nicméně oproti poslednímu turnaji naši kluci zaznamenali pokrok ve své hře a také o jednu sestavu postupující do play-off navíc. Sami měli možnost v přímé konfrontaci s nejlepšími vidět kde mají aktuálně rezervy a získat tak motivaci k další práci a trénování. Všem klukům a povzbuzujícím rodičům, včetně zraněného Míši Koutného, děkuji za účast i podporu.

V turnaji nakonec po velmi napínavých zápasech od semifinále dál zvítězil tým Karlových Varů A před Holicemi, Dolními Počernicemi B a Zbečníkem.

Petr Jahoda
trenér mladších žáků
 
 
 
 
 
 
 
 
Datum a čas: 17.02.2023 11:28
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Mladší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!