Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Pohár ČNS v nohejbalu starších žáků v soutěži dvojic

V Městské hale Modřice se v sobotu 11. března 2023 uskutečnila další soutěž Poháru ČNS mládeže v nohejbale. Tentokrát se utkali starší žáci v soutěži dvojic. Starosta města pan Libor Procházka ráno při nástupu přivítal celkem 25 týmů z klubů napříč republikou. MNK Modřice nasadil do soutěže tři své sestavy. Favorizovaný A tým byl v obvyklém složení Tomáš Jahoda a František Dlabka. B tým hrál ve složení Antonín Mrňa a Matyas Štor a C tým se prezentoval hráči Davidem Milerem a Filipem Merkou.

Po odehrání skupin A tým suverénně postoupil přímo do osmifinále. B a C týmy musely do předkola play-off. V něm B tým narazil na mladé, ale dovednostmi velmi nadějné hráče Zbečníka. V prvním setu nás zbečničtí zaskočili a vyhráli jej 8:10. V tom druhém našla naše sestava recept na to, jak bodovat a vyhrála 10:8. Třetí rozhodující set byl velmi vyrovnaný a došel do stavu 9:9. V tomto okamžiku však náš tým neudržel nervy a podáním do autu připsal soupeři postup za těsnou výhru 9:10 a sebe nasměřoval do sprch. C tým narazil na C tým Karlových Varů. Opět byla k vidění velmi vyrovnaná bitva. První set brali naši hráči 10:8 a v druhém uspěl soupeř 5:10. V rozhodujícím třetím setu však prokázali naši hráči více dovedností a klidu a po výhře 10:8 zaslouženě postoupili mezi nejlepších 16 týmů. Zde už ve dvou setech 1:10 a 8:10 podlehl silnému týmu Strakonic A a v soutěži skončili.

A tým po celou soutěž prokazoval to, že ve dvojicích si Tomáš Jahoda s Františkem Dlabkou náramně rozumí a svoji pestrou hrou se vhodně doplňují. V osmifinále porazili Peklo na Zdobnicí C 10:4 a 10:3 a ve čtvrtfinále Radomyšl A 10:4 a 10:5. Čekalo je tedy semifinále a zde již jeden ze spolufavoritů tým Sokol Dolní Počernice A ve složení Matěj Mlejnek a Patrik Strcula. Od úvodu prvního setu modřičtí hráči vedli, ale jeho prostřední část se vydařila počernickým. Dostali se do vedení 5:7 a pak i 7:8. Nicméně závěr prvního setu modřičtí zvládli perfektně. Nejprve jsme srovnali vytlučeným blokem soupeře. Pak přišel asi klíčový okamžik, kdy Tomáš Jahoda zahrál svůj útok odvážně a extrémně utaženou zatáčkou nedovolil soupeři se k míči ani přiblížit. Desátý bod nám připsal soupeř útokem do autu. 10:8. Druhý set pak již naši kluci zcela ovládli a po exhibičním vítězství 10:5 postoupili do finále. V druhém semifinále se střetl tým Karlových Varů A (Gregor, Lebeda a Weinfuther) proti Českému Brodu A (Červenka a Bálek). V první setu sice Brod od začátku vedl s mírným náskokem, ale když karlovarští snížili na 7:8 vypadalo to na drama. Když navíc v další výměně hráči Karlových Varů chytili Bálkův útok mohli srovnat. Pokus Lebedy o technický úder však skončil pod páskou a patrně tento moment nasměřoval set k výhře Českého Brodu v 10:8. V druhém setu ještě v jeho polovině bylo 5:5. Pak Karlovy Vary však úplně vypadly z role a rázem to bylo 5:9 pro Český Brod. Karlovy Vary se však nevzdaly, a nakonec dotáhli na 9:9. V koncovce Michal Červenka napodobil Jahodu z prvního semifinále a opět krásně utaženou zatáčkou rozhodl o postupu Českého Brodu do finále po výhře 10:8 a 10:9.

V zápase o 3. místo měli více sil a asi i touhy po stupních vítězů hráči Sokola Dolní Počernice A. V první setu od počátku vedli a vyhráli jej 10:8. Druhý set byl od začátku vyrovnaný a dospěl do koncovky v níž měli vedením 9:8 lepší pozici karlovarští. Mlejnek si pak na síti poradil s Lebedovým vysokým blokem a srovnal na 9:9. Následovala málo kdy vídaná situace, kdy si svůj time-out vzali oba trenéři po sobě. Karlovarští byli na příjmu. Jejich leader Gregor vzal situaci na sebe. Po příjmu Lebedy správně volil útok z druhé, ale jeho smeč na zadní lajnu, do míst, kam nikdo nemohl dosáhnout, o pár centimetrů minula vymezené hřiště. Na hřišti tak mohla vypuknout bronzová dolnopočernická radost.

Finále proti sobě svedla dlouhodobě asi nejlepší dvojice kategorii starších žáků. Domácí Tomáš Jahoda a František Dlabka se postavili proti českobrodskému tandemu Michal Červenka a Jan Bálek. Hráči se za roky soupeření v mladších i starších žácích dokonale znají a ani trenéři nejsou schopni v těchto zápasech vymyslet žádnou novinku, kterou by získali výhodu. V prvním setu od počátku mírně vedli domácí borci. Vzájemná znalost hráčů ústila v efektivní obrany, a tak byly k vidění mnohdy delší výměny. Oba týmy se také snažili používat servis jako první útočný úder a když ne přímo dosáhnout bod, tak alespoň narušit soupeři mezihru. Za stavu 5:5 se ale modřickým podařilo lépe uhrát střed setu. Nejprve Dlabkova luxusní zatáčka, následovaná efektní Jahodovou patou, pak Jahodův bod přímo ze servisu a chyba soupeře na útoku znamenaly klíčové vedení prvního setu 9:5 pro Modřice. Hráči Českého Brodu sice ještě zabojovali a snížili na 7:9, avšak poslední desátý bod si Modřice připsaly po nepřesném smečovaném servisu soupeře. Ve druhém setu pokračovaly Modřice ve výborném výkonu a již v jeho první polovině odskočily na 5:2 a pak na 7:4. Brod pak sice snížil na 6:7, ale asi v klíčovém míči druhého setu modřická obrana nejprve chytila tři útoky soupeře, aby pak Tomáš Jahoda nekompromisním klepákem připsal osmý bod. Jan Bálek povedeným stopbalem snížil na 8:7, ale v následné výměně poslal míč středem do těsného autu. Michal Červenka pak z pásky zametl míč přes boční lajnu a bylo to 9:8. Jeho následný pokus o vytáčený servis však skončil v autu a tím i celý turnaj výhrou MNK Modřice A po finálovém zápase 10:7 a 10:8

Ceny nejlepším týmům pak opět předával starosta města Modřice pan Libor Procházka.
Pohár ČNS starších žáků v soutěži dvojic Modřice 11.3.2023:
1. místo MNK Modřice A (Jahoda, Dlabka)
2. místo TJ Slavoj Český brod A (Červenka, Bálek)
3. místo Sokol Dolní Počernice A (Mlejnek, Strcula)
4. místo SK Liapor Karlovy Vary A (Gregor, Lebeda, Weinfuther))
 

Trenér vítězného týmu Petr Jahoda hodnotil turnaj takto: „Přihlásil se krásný počet 27 dvojic. Po dvou odhláškách sehrálo 25 dvojic velmi pěkný a díky třem palubovkám i rychlý turnaj. K tradičně silné trojce týmu letos přibyly i Dolní Počernice. Skvělým způsobem se prezentovali i mladí hráči ze Zbečníka Jiří Hudok a Martin Kohl. Tribunou se dokonce neslo srovnání, že od nástupu Michaela Svobody se mezi mládeží takovéto talenty neobjevily. Jen tak dál! Naopak trochu mě naopak mrzí, že na dosavadní odehrané mládežnické pohárové soutěže zatím zcela rezignovaly jindy silné týmy Žďáru nad Sázavou, Čakovic a Českých Budějovic. Nejvýše nasazené čtyři týmy se utkaly v závěrečných bojích, které přinesly velmi kvalitní hru. Hráči těchto týmů se letos, kromě dorostenecké ligy, již budou objevovat i v ligových soutěžích mužů, a tak se můžeme těšit na jejich další růst. Moji svěřenci prokázali, že dvojky jsou již několik let jejich výstavní disciplína. Prodali tak nejenom dlouholeté zkušenosti a sehranost, ale v rozhodujících okamžicích ukázali odvahu zahrát extrémní útočné údery. Vyhráli tak zcela zaslouženě.“

Petr Jahoda
MNK Modřice
 
 
 
 
 
 
 
Datum a čas: 15.03.2023 13:49
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Starší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
 
1. liga mužů čtvrtfinále:
31. 8. 2024 10:00:
 
Dorostenecká liga čtvrtfinále:
1. 9. 2024 10:00:

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!