Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Pohár ČNS starších žáků trojice

V neděli 22.10.2023 se konal v halách v Hronově a ve Zbečníku poslední díl letošního Poháru ČNS mládeže pro kategorii starších žáků. Jednalo se o soutěž trojic. Na akci se prezentovalo 18 sestav, které Komise mládeže rozdělila do dvou hal vždy po dvou skupinách. Nejvíce týmů, a to tři vyslaly Dolní Počernice a Modřice. Náš klub vyslal sestavu Jahoda, Dlabka a Štor za A tým, B tým tvořili hráči Miler, Merka, Valter a Mrňa a v C týmu se prezentovali mladší žáci, Šlezinger, Hloužek a Koutný. Ze skupin vždy postupovaly do čtvrtfinále dva nejlepší celky. Po skupinách se tak ustanovily úvodní dvojice pro play-off.

Pro naše béčko a céčko se jejich skupiny staly konečnou stanicí na turnaji. B tým skončil na 3. místě v čtyřčlenné skupině.  C tým pak byl čtvrtý v jejich pětičlenné skupině. Oba týmy bojovaly statečně, ale soupeři byli nad jejich síly.

V hale ve Zbečníku si ve čtvrtfinále Liapor Karlovy Vary A ve dvou setech 10:6 a 10:7 poradil s týmem Vsetína a Dolní Počernice A se pak trochu zapotily s týmem Peklo A, když zvítězily 10:6 a 10:9.  V hlavní hale v Hronově úvodní čtvrtfinále Český Brod vyhrál nad Českými Budějovice 10:6 a 10:8 a v tom druhém MNK Modřice A porazil 10:5 a 10:8 domácí bojovníky ze Zbečníka.

Další zápasy od semifinále se pak již hrály v hlavní hale v Hronově.  Obsazení semifinále bylo stejné jako na nedávném MČR této disciplíny. Karlovy Vary A v sestavě Gregor, Lebeda a Weinfuther se střetly s Dolními Počernicemi A (Mlejnek, Strcula a Trzaskalik) a zejména v druhém setu musely o svůj postup do finále tvrdě bojovat. Nakonec je jim to po výhře 10:7 a 10:9 podařilo a čekaly na svého soupeře. V druhém semifinále se Český Brod ve složení Bálek, Červenka a Blažek střetl se svým osudovým soupeřem posledním let Modřicemi. První set ovládl Český Brod 10:7. V tom druhém se naši hráči rozjeli a v závěru vedly již 9:7. Poslední bod druhého setu však získat nedokázali a hráči Českého Brodu se po výhře 10:9 mohly po dlouhých třech letech radovat z výhry nad modřickou sestavou v rámci žákovských soutěží.

V utkání o třetí místo se pak trochu zklamané Modřice dlouho nemohly dostat do tempa a hráči Dolních Počernic se statečně prali o svoji medaili. Nakonec však naši kluci svůj bronzový boj vyhrály a po výhře 10:9 a 10:8 si zajistili třetí místo na turnaji.

Do utkání o zlato šli hráči Českého Brodu nabuzeni výhrou na Modřicemi a od začátku vedli. První set ovládli 10:8 a také v druhém setu byli zpočátku ve vedení. Pak však přišlo několik chyb a druhý set získaly Karlovy Vary 10:6. V tom třetím se pak už karlovarští „nezakecali“ a po výhře 10:6 si připsali zasloužené prvenství na turnaji.

Pohár ČNS starších žáků v soutěži trojic Zbečník 20.10.2023:

  1. místo SK Liapor Karlovy Vary A (Gregor, Lebeda, Weinfuther)
  2. místo TJ Slavoj Český Brod A (Bálek, Červenka, Blažek)
  3. místo MNK Modřice A (Jahoda, Dlabka, Štor)
  4. místo Sokol Dolní Počernice A (Mlejnek, Strcula, Trzaskalik)

Vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední letošní soutěž Poháru ČNS mládeže v kategorii starších žáků proběhlo po turnaji také vyhodnocení celoročních výsledků. Ty stejně jako v předchozích letech ovládl náš klub!

Pohár ČNS mládeže 2023 v kategorii starších žáků:
1. MNK Modřice 359 b.
2. SK Liapor Karlovy Vary 330 b.
3. TJ Slavoj Český Brod 317 b.
4. Dolní Počernice 171 b.
 
 

Komentář trenéra starších žáků Petra Jahody: „Na turnaj jsem přihlásil hned tři týmy. Chtěl jsem, aby i mladší žáci mohli nakouknout o kategorii výše, protože dva z této sestavy se v příští sezoně mezi starší žáky již posouvají. Kluci určitě předvedli pěkné výkony, ukázali svoje kvality, ale také viděli, kde se musí zlepšit. B tým zůstal trochu za očekáváním. Tajně jsem věřil v postup ze skupiny, což se nakonec nepovedlo. V A týmu se vedle zkušené dvojice reprezentantů Jahody a Dlabky objevil Matyas Štor. Chtěl bych ho moc pochválit nejenom za jeho výkon, ale i neutuchající bojovnost.  Byl to právě on, které oba spoluhráče, kteří nebyli zdravotně úplně v pořádku, povzbuzoval a dodával jim sílu. Výsledné třetí místo je sice v sezoně naším nejhorším výsledkem, ale jinak jsme s výrazným náskokem opět ovládli celoroční hodnocení Poháru ČNS mládeže 2023 v kategorii starších žáků“

 

 

Petr Jahoda
trenér starších žáků
Datum a čas: 27.10.2023 15:51
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Starší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!