Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Pohár ČNS starších žáků trojice Karlovy Vary

V sobotu 4.3.2023 se také starší žáci dočkali své první letošní oficiální soutěže. V Karlových Varech se hrál úvodní turnaj seriálu Poháru ČNS mládeže 2023 v soutěži trojic.

Na turnaji se prezentovalo 14 týmů z 8 klubů. Náš klub vyslal do soutěže dvě sestavy. A tým hrál ve složení Tomáš Jahoda, František Dlabka a Matyas Štor. V B týmu musel nemocného Antonína Mrňu na poslední chvíli nahradit mladší žák Vojtěch Šlezinger, se kterým hráli Filip Merka a David Miler.

Začátek turnaje byl posunut na 10 hodin, a tak celá výprava vyrazila až v sobotu ráno v 5:30 h klubovým vozidlem do Varů. Dorazili jsme v pohodě v 9 hodin a hráči tak měli dost času se rozcvičit a zahřát před svými úvodními zápasy. Týmy byly rozděleny do čtyřech skupiny, z nichž dvě byly jen tříčlenné. A tým byl jako jeden z favoritů nasazen do čela A skupiny. V ní se utkal s týmy Pekla nad Zdobnicí, Plzně-Bílé Hory B a Karlových Varů B. I když v této sestavě hrál poprvé a bez možnosti předchozího tréninku, tak hravě ovládl všechny zápasy 2:0, skupinu vyhrál a zajistil si přímý postup do čtvrtfinále. B tým měl ve skupině Dolní Počernice, Plzeň-Bílou Horu A a Karlovy Vary D. Klíčový postupový zápas proti karlovarským dokázal vyhrát 2:0 a postoupil tak ze 3. místa do osmifinále. Zde se statečně rval s týmem Pekla nad Zdobnicí, ale nakonec mu podlehl 0:2 (7:10, 8:10).

V čtvrtfinále narazil A tým na Karlovy Vary B a výhrou 2:0 (10:3, 10:5) nepřipustil žádné pochybnosti o dalším postupu.

V semifinále jej již čekal nasazený celek, a to Sokol Dolní Počernice. V prvním setu se modřičtí borci rozjeli jak expres a snadno ho ovládli téměř exhibičním výkonem 10:3. V tom druhém však zpočátku přišlo několik těsných autů po útocích a objevily se chyby pramení právě z předchozí nesehranosti. Výsledkem byla krutá prohra 3:10 a soupeř cítící šanci ve třetím setu. Do něj však už naši borci nastoupili jako praví šampioni a první bod povolili soupeři za stavu 9:5. Výhra 10:6 je tak posunula do finále turnaje.

Ve finále náš čekal A tým Karlových Varů (Gregor, Stýblo, Daněk), který v semifinále přemohl tým Českého Brodu A (Bálek, Červenka, Blažek) výhrou 2:0. Věděli jsme, že domácího fyzicky mimořádně disponovaného smečaře Gregora nesmíme nechat dostat se do psychické pohody, pokud jeho tým povede. A bohužel právě to se stalo. Doslova tragické úvodní chyby znamenaly vedení Karlových Varů 0:4 aniž by soupeř sám musel dát bod! Pak se sice hra vyrovnala, ale bod za bod dovedl set do prohry 5:10. Také druhý set jsme začali výsledkově špatně. Sice nešlo o chyby, ale těsné auty bodových úderů či bloků opět dostali domácí do pohody. V závěru setu jsme začali stahovat a když už to začalo vypadat na narůstající nervozitu domácích, tak poslední desátý bod jim připadl po sportovním přiznaní Tomášova dotyku sítě při bloku – 7:10.

Připadlo nám tedy druhé místo. Možná trochu zklamání, ale v premiérové trojkové sestavě bez možnosti jediného společného tréninku i tak kvalitní výsledek. Z pozice trenéra musím pochválit Matyase Štora, který oba zkušené borce po celý turnaj kvalitně doplňoval a uhrál si přesně to co jsme od něj čekali. Určitě je to příslib do budoucna.

Pohár ČNS starší žáci trojice Karlovy Vary 4.3.2023:
1. místo SK Liapor Karlovy Vary A (Gregor, Stýblo, Daněk)
2. místo MNK Modřice A (Jahoda, Dlabka, Štor)
3. místo TJ Slavoj Český Brod A (Červenka, Baloun, Blažek)
4. místo Sokol Dolní Počernice (Mlejnek, Strcula, Trzaskalik)
 
Petr Jahoda
trenér starších žáků
 
 
 
Datum a čas: 07.03.2023 10:00
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Starší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!