Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Pohár ČNS dorostu dvojice Karlovy Vary

V sobotu 18.3.2023 se v Karlových Varech odehrál další turnaj ze seriálu Poháru ČNS mládeže 2023. Tentokrát měli dorostenci soutěž dvojic. Náš klub postavil pouze dvě sestavy. Důvodem byla účast Svobody na soustředění reprezentace JOKGU a dále nemoc Jurky. A sestava jela ve složení Kolouch, Sluka a Bednář a B tým ve složení Jahoda a Dlabka.

Na turnaji se po dvou odhláškách prezentovalo 22 týmů. A tým suverénně vyhrál svoji tří člennou skupinu. Na B tým zbyla jedna ze dvou dvoučlenných skupin. V jediném zápase porazil poněkud překvapivě hladce 2:0 nasazené strakonické duo Votava a Ježek a také postoupil přímo do osmifinále. V něm si opět 2:0 poradil s C týmem Pekla nad Zdobnicí. A tým také suverénně porazil 2:0 Sokol Slaný. Oba naše týmy tak byly ve čtvrtfinále.

V něm nejprve A tým zvítězil jasně 2:0 nad Holicemi. B týmu se do cesty postavil jeden ze spolufavoritů tým Čelákovice A. V něm hrají Seidl a T. Matura, kteří v loňské sezoně už nastupovali i v extralize mužů. V první setu se v malé tělocvičně projevila obrovská fyzická převaha soupeře a ten ho vyhrál 10:5. V tom druhém už byl stav vyrovnanější. V závěru se však soupeř dostal do vedení 9:7. Trenér Bednář změnil rozestavení. Na podání poslal Dlabku a Jahodu na blok. A hned první Jahodův blok znamenal osmý bod pro nás. V následující výměně se odehrál kuriozní moment. Zlomený úder Matury podél sítě Jahoda vyškrábl doslova „nehtem pravé nohy“ rozhodčímu za zády a pak se děly věci. Míč získal podivnou trajektorii. Prolétl těsnou mezerou v nízkém překladu stropu, aby se pak snesl k levému podpěrnému kůlu tak, že se stal nechytatelným. Hráči Čelákovic i publikum jen nevěřícně zírali. Stav 9:9. Bohužel náš následující servis skončil v autu, a tak se B tým zastavil ve čtvrtfinále. Přesto je to pro oba starší žáky velmi slušný výsledek v konkurenci týmů v kategorii U19.

V následném semifinále se tým Čelákovic A postavil našemu A týmu. Tento zápas včetně finále se již odehrával v hlavní velké hale. Áčko se hodlalo pomstít nejenom za vyřazení B týmu, ale i za předchozí prohru ve finále poháru trojic u nás v Modřicích. Naši kluci zahájil excelentně. První set vyhráli 10:6. V tom druhém už vedli 7:5 s následným nadějným útokem. Ten však pokazili stejně jako zbytek druhého setu a po prohře 9:10 se šlo do setu třetího. V něm udrželi pevnější nervy a po výhře 10:8 postoupili do finále.

Ve finále se nám postavil A tým Pekla nad Zdobnicí v tom nejsilnějším možném složení Fries a Čizinský. Celé finále se neslo v duchu skvělého smečovaného servisu Friese, se kterým si naši přijímající hráči nedovedli poradit. Z toho pak plynuly útoky daleko od pásky, které ve velké tělocvičně soupeř snadno bránil. Výsledkem byla celkem hladká prohra 10:8 a 10:6.

Výsledky Poháru ČNS dorostu dvojic Karlovy Vary 18.3.2023
1. místo Peklo nad Zdobnicí A (Fries, Čižinský)
2. místo MNK Modřice A (Kolouch, Sluka a Bednář)
3. místo Čelákovice A (Seidl, T. Matura)
4. místo Český Brod (Bálek, Červenka)
5. – 8. místo MNK Modřice B (Jahoda, Dlabka)

Po tomto druhém turnaji se dorostenci v celoročním hodnocení Poháru mládeže 2023 posunuli na první pozici a stejně jako starší žáci tak až do nadcházejících letních MČR a dalších pohárů budou v obou kategoriích na prvních pozicích Poháru ČNS mládeže 2023.

Petr Jahoda

Datum a čas: 22.03.2023 08:58
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!