Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Modřice opět ovládly AUSTIN Cup

Poslední velkou prověrkou před ligovými soutěžemi je tradiční AUSTIN Cup hraný ve Vsetíně. V posledních letech se jedná o největší a nejlépe obsazovaný turnaj trojic mužů, který má již řadu let i mezinárodní účast. I letošní ročník přilákal sestavy z Maďarska a Rumunska. Na turnaji se tak prezentovalo celkem 20 trojic.

Městský nohejbalový klub Modřice do něj vyslal dvě sestavy. C tým se na poslední chvíli díky zdravotní indispozici Tomáše Brennera musel odhlásit. Oba zbylí hráči Štěpánek a Boleloucký tak doplnili Jana Pavelku v dresech Přerova. A tým musel dlouhodobě zraněného Davida Višvadera nahradit Janem Hanusem, se kterým hrála tradiční dvojice Lukáš Rosenberk a Jakub Pospíšil. B tým tvořili mladí hráči Tomáš Svoboda, Michael Svoboda a Patrik Kolouch.

V loňském ročníku získal náš klub jedinečný double, když obsadil první dvě místa. I letos náš A tým odjížděl na turnaj v roli horkého favorita, neboť na trojkových turnajích či mistrovstvích již řadu let nenachází přemožitele. B tým byl letos oslaben o Pavla Kopa, který již na tomto turnaji nastoupil v dresu Holic, kde také bude hrát letošní extraligovou sezonu.

Oba naše týmy dokázaly postoupit ze svých základních skupin. A tým šel z prvního místa přímo do čtvrtfinále a B tým z místa druhého do před kola play-off. V něm narazil na B tým Vsetína a odkázali jej ve velké bitvě vyřadit 10:9 a 10:9.

V následujícím čtvrtfinále si jeho pavouk s naším klubem ošklivě zahrál. A tým šel hned na B tým! Zápas byl jasný. Naši mladíci z B týmu měli až přílišný respekt z mnoha vavříny ověnčených borců na druhé straně sítě a celkem bez výrazného odporu podlehli 4.10 a 5:10. I tak je však jejich umístění na 5. až 8. místě na tomto velmi silném turnaji velkým úspěchem pro tyto mladé hráče.

A tým tak čekal semifinálový zápas. V něm proti nim nastoupil tým Čelákovice A ve složení Flekač, Holas a Nesládek. K vidění byl skvělý zápas, který následně po turnaji všichni označili jako jeho vrchol. Zadáci Holas a Flekač předváděli v poli obranné zákroky na hranici fyzických možností a sebeobětování a na síti pak juniorský mistr světa Nesládek prokazoval, že svojí kvalitou se již nyní řadí mezi top smečaře a blokaře v republice. Naše trojice na útoku používala převážně Jakuba Pospíšila a tomu díky famózní obraně soupeře v dlouhých výměnách docházely síly. V jednom momentu musel být po bloku tvrdé smeče Nesládka i ošetřován. První set jsme v závěru urvali 10:8. Druhý set došel do devítek. Po vybraném útoku našich hráčů hrál čelákovický Nesládek míč na naši stranu z těžké pozice „zadarmo“. Míč se však svezl po pásce sítě a dopadl do míst kam naši překvapení hráči dosáhnout nemohli. Už tak naše vyčerpaná trojice musela do třetího setu, který se navíc ve Vsetíně hraje tradičně od stavu 0:0. Hráči však v sobě dokázali vydolovat zbytky sil a po výhře 10:7 byli ve finále.

V druhé polovině pavouka šly na sebe již ve čtvrtfinále Holice s Pavlem Kopem proti Karlovým Varům s Janem Vankem. Po výhře 10:9, 7:10 a 10:9 se nakonec radovala karlovarská sestava. V dalším čtvrtfinále byla vyřazena favorizovaná domácí A sestava na síti s Janem Chalupou letošním extraligovým nováčkem z Prostějova v sestavě s Martinem Mullerem, Jakubem Ftačníkem a Danem Bílým. Tento tým pak v následném semifinále těšně 1:2 podlehl Karlovým Varům.

V zápase o třetí místo se z výhry 2:0 nad Prostějovem radovali čelákovičtí bojovníci.

Finálový zápas tedy proti sobě svedl shodou okolností oba finalisty loňského MČR trojic. Zde byli úspěšní naši hráči, a tak soupeř v sestavě Jan Vanke, Tomáš Bíbr a Matěj Medek prahnul po odvetě. Naši hráči však byli celý průběh zápasu o kousek lepší. Po výhře 10:8 a 10:6 se tak mohli radovat ze zisku vítězství na tomto prestižním turnaji.

Pro náš klub šlo o celkově deváté vítězství. Jakub Pospíšil a Lukáš Rosenberk pak získali svoje sedmé vítězství. Klub i oba hráči si upevnili prvenství v historii tohoto prestižního turnaje. Jan Hanus v sobotu získal své první vítězství.

Poslední prověrka před extraligou tak našemu klubu přinesla další významný vavřín do jeho sbírky. Vítězná A sestava ukázala, že momentálně jen těžko bude nacházet soupeře, ale i B tým ukázal před soutěží velkou kvalitu. Nezbývá tedy věřit, že v následující extraligové sezoně dokážou hráči své sobotní výkony opakovat a budou i v ní úspěšní.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 26.03.2024 12:32
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!