Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

MNK Modřice x Liapor Karlovy Vary - dorost

MNK Modřice x Liapor Karlovy Vary dorost

Po suverénním vítězství v B skupině základní části dorostenecké ligy vstoupili naši mladí hráči do rozhodující části sezony. Ta bude vrcholit superfinálovým zápasem 28. října v hale v Odolene Vodě.

Na počátku naší cesty play-off nám vývoj ve vedlejší skupině A přisoudil jako soupeře tým z Karlových Varů. Ten má ve své sestavě jednu z hvězd dorostenecké ligy a tuto sezonu již i pravidelného hráče extraligy mužů Tobiáše Gregora. Náš tým se tedy musel plně koncentrovat a nastoupil také v plné sestavě. Naše „hvězdy“ Svobodu a Koloucha (také pravidelné účastníky extraligy mužů) doplnili kapitán Jurka a dále Sluka, Jahoda, Dlabka, Sedláček a Mrňa.

Na úvod utkání hostující trenér Kubín zataktizoval. Protože regule soutěže připouštějí, aby jeden hráč zasáhl maximálně do čtyř dílčích zápasů v utkání vynechal z obou prvních dvojic Gregora.

Naše úvodní sestava Svoboda Kolouch, ke kterým střídal Jurka, hladce přehrála Lebedu s Kornatovským 10:5 a 10:5 a vedli jsme 1:0.

Když stejně lehce naše druhá dvojice Sluka a Jahoda porazila 10:4 a 10:3 Weinfuthera s Kalánem vedli jsme už 2:0.

Následovala trojice, kam jsme postavili Svobodu, Dlabku a Koloucha. Na druhé straně už se objevil Gregor a s ním Lebeda a Weinfuther. Karlovarští vyhráli první set 6:10. V setu druhém jsme jim oplatili výhrou 10:7. Nástup do třetího setu se nám nevydařil. Ihned jsme prohrávali 5:7 a dvoubodový rozdíl ve prospěch hostů vydržel až do stavu 7:9. Pak jsme snížili na 8:9. Infarktovou koncovku rozhodla změna na servisu, když Dlabka riskantním servisem vytočeným z kurtu a dopadnuvším těsně za sít ke kůlu rozvrátil mezihru hostů. Důležitou výhrou 10:9 ve třetím setu jsme získali vedení 3:0 na zápasy měli match ball, neboť v play-off končí utkání dosažením čtvrtého zápasového bodu.

O něj se v singlu pokoušel Patrik Kolouch. Jeho zápas s Gregorem byl extrémně vyrovnaný a rozhodovali maličkosti i štěstí. Těchto „ingrediencí“ měl na své straně více Gregor a výhrou 9:10 a 9:10 snížil na 3:1.

Následovaly odvetné trojice. Dle pravidel v ním musí hrát minimálně jeden hráč co nehrál v první trojici. Za náš šli do hry Svoboda a Dlabka. Koloucha, kterého jsme si šetřili do možné následující dvojice nahradil Sluka. Na straně hostů šla sestava Gregor, Lebeda a Levko.  Naši borci dokázali vyhrát 10:9 a 10:6 a ziskem čtvrtého bodu ukončit první zápas čtvrtfinále naší výhrou 4:1.

Komentář trenéra dorostu Petra Jahody: „První utkání po prázdninové pauze je vždy ošidné. Věděli jsme také, že nás nečeká lehký soupeř. Jsem rád, že jsme mohli nasadit všechny potřebné hráče. Hosté vsadili na taktiku „silného středu utkání“ a tu jsme jim hned v první trojici zbořili naší těsnou výhrou. V této situaci jsme věděli, že i kdybychom neuspěli v dalších třech utkáních tak naše druhá dvojice by patrně čtvrtý bod v posledním zápase udělala. Vítězství si vážíme a s pokorou i odhodláním pojedeme příští neděli na téměř 400 kilometrů dlouhou cestu do Karlových Varů s cílem sérii zde úspěšně ukončit.“

 

Petr Jahoda

trenér dorostu

 

Datum a čas: 01.09.2024 08:22
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
Dorostenecká liga
1. Semifinále
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Peklo nad Zdobnicí
22.9.2024 | 10:00

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!