Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství ČR v singlu starších a mladších žáků

O víkendu se v Karových Varech konaly žákovské mistrovství ČR v singlu. V sobotu 16. června poměřili své síly starší žáci a druhý den 17. června pak mladší žáci.

Náš klub samozřejmě do bojů o medaile vyslal své hráče vedené trenérem Davidem Šlezingerem.

Do sobotního klání nastoupili Dlabka, Šlezinger, M. Štor a Valter. František Dlabka, který singla hrává i v mužské 1. lize, byl horkým favoritem šampionátu. Dlabka také suverénně svoji skupinu vyhrál. Šlezinger skončil druhý. M. Štor ve skupině byl třetí a Valter čtvrtý, což byly bohužel nepostupové pozice. V osmifinále Dlabka smetl žďárského Sládka. Šlezinger prohrál 9:10 ve třetím setu s Jarešem ze Strakonic a v turnaji skončil. Ve čtvrtfinále Dlabka porazil Hudoka ze Zbečníka. V semifinále ho čekal první z dvojčat Šiškových z Janovic, a to pravák Jakub Šiška. To už trenéra Šlezingera i otce Dlabku na koučingu doplnili Petr a Tomáš Jahodovi, kteří přijeli ze zápasu B týmu v Praze. František opět zvítězil ve dvou setech a postoupil do finále. Jeho soupeřem ve finále se stalo levonohé dvojče Jakuba, a to Jan. Ten v jeho semifinále ve třech setech přetlačil Sekáče z Radomyšle. Finále začal Dlabka skvěle. Celý první set byl jistější a dotáhl ho do vítězné koncovky 10:7. Druhý set už byl vyrovnanější. Při vedení 8:7 byl František v nadějné pozici na útoku. Bohužel zkazil a v tento asi klíčový moment se finále začalo obracet. Druhý set vyhrál Šiška 9:10. Ve třetím setu bohužel Dlabka přišel s několika chybami a po překvapivé výhře 8:10 se z titulu radoval janovický Jan Šiška. Na našeho hráče tak zbyla stříbrná medaile a opět se potvrdilo, že singl je velice ošemetnou disciplínou, kde favoritům velmi často není přáno.

Do nedělního mistrovsví mladších žáků nastoupili za náš klub Hloužek, O. Štor a Nevím. Oliver Štor i Filip Hloužek své skupiny vyhráli a Vojtěch Nevím skončil na druhém místě. Nevím šel v předkole play-off na Bílka a vyřadil ho 2:0, avšak ve čtvrtfinále mu vystavil stopku pozdější vítěz Prachař z Pekla nad Zdobnicí. Štor i Hloužek své čtvrtfinále vyhráli shodně 2:0 měli jsme tak dva hráče v bojích o medaile. Štor dostal v semifinále Prachaře a také on mu podlehl 0:2. Hloužek ve svém semifinále těšně 1:2 podlehl Sýkorovi z Českého Brodu. Oba naši poražení semifinalisté si to pak ve vzájemném souboji rozdali v boji o bronz. V něm prokázal pevnější nervy Oliver Štor, který po výhře 10:6 a 10:8 získal cenný bronz.

Pokud bychom měli celý žákovský dvoj šampionát hodnotit z pozice klubu, tak skončil jednoznačným úspěchem našich barev. Žádný jiný klub v tomto víkendu nezískal stříbro, bronz a čtvrté místo současně. Gratuluji tedy našim hráčům Františku Dlabkovi, Oliverovi Štorovi i Filipu Hloužkovi k jejich úspěchům. Samozřejmě obrovský dík patří trenérům Šlezingerovi a Tomáši Jahodovi, kteří se hráčům v přípravě věnovali. I ostatní hráči zanechali dobrý dojem, a tak si myslím, že aktuálně má náš klub v kategorii mladších i starších žáků velkou kvalitu a příslib do budoucna.

Petr Jahoda
předseda klubu
Datum a čas: 19.06.2024 08:30
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Starší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
 
1. liga mužů čtvrtfinále:
31. 8. 2024 10:00:
 
Dorostenecká liga čtvrtfinále:
1. 9. 2024 10:00:

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!