Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství ČR v singlu mužů 2024

V sobotu 17. srpna se v Čelákovicích hrálo jubilejní 30. Mistrovství České republiky v soutěži jednotlivců. MNK Modřice z loňského šampionátu, který pořádal na domácích kurtech, obhajoval stříbro a bronz. Z loňských hráčů na letošní šampionát odjel jen Jan Hanus. Loni stříbrný David Višvader byl na dovolené a další hráči (Rosenberk, Svoboda a Kolouch) se z různých důvodů z účasti omluvili. Obhájce bronzu tak doplnili mladí dorostenci Jahoda a Sluka, kteří jeli na šampionát sbírat cenné zkušenosti do dalších let. S těmi třemi hráči odjel jako trenér Petr Jahoda. V klubovém vozidle jeli ještě Petr Gulda, který jel pozorovat adepty pro reprezentační nominaci na MS a dále Pavel Štěpánek, kterého si organizátoři najali jako komentátora celé akce. S námi jel také náš odchovanec a hráč dorostu František Dlabka, který na šampionátu nastoupil v dresu Holubic.

Letošní šampionát měl historicky asi nejsilnější obsazení. Z domácí singlové špičky chyběl pouze Z. Kalous a české extraligové singlisty i singlové specialisty hrající nižší soutěže doplnil úřadující mistr světa maďarský Ádám Fodor nastupující v extralize za Čelákovice, držitel světových bronzů z minulých let Švýcar Gilles Grandjean i slovenský reprezentant a obhájce loňského titulu Jan Chalupa.

Začalo se zápasy ve skupinách. V té své dokázal Jan Hanus suverénně vyhrát bez ztráty jediného setu. Oba naši mladí hráči své zápasy celkem očekávaně prohráli. Odměnou za jejich odvahu na šampionát nastoupit a za předchozí tréninkovou přípravu jim však byla možnost zahrát si se skvělými soupeři. Tomáš Jahoda v první setu dostal stav proti mistru světa Fodorovi až do stavu 6:6 a další zápas si mohl zahrát se singlovou legendou Beránkem. Tomáš Sluka měl tu čest si zahrát proti držiteli několika světových bronzů Grandjeanovi a držiteli singlového titulu z minulosti Kučerovi z Čakovic. Oba mladí hráči zanechali sympatický dojem a zkušenosti zde získané jsou pro ně cenným vkladem do další kariéry.

Po skončení skupin se šlo na zápasy play-off. Jan Hanus v osmifinále narazil na nebezpečného Karla Hrona z Karlových Varů. V dramatické bitvě po výhře 10:8, 9:10 a 10:9 postoupil do čtvrtfinále. V něm na něj čekal Milan Kučera z Čakovic. Ten již v minulých letech dokázal titulu mistra ČR v singlu získat a o jeho singlových kvalitách nemůže být pochyb. Jan Hanus svoji skupinu i osmifinále odehrál ve vedlejším areálu, a tak si v prvním setu čtvrtfinále na centr kurtu musel zvykat na rozdíl od svého soupeře na jiné prostředí. Výsledkem byla hladká prohra 5:10. V setu druhém už byl na kurtu úplně jiný náš hráč. V jeho celém průběhu byl lepší a dokázal po vítězství 10:8 dostat zápas do třetího setu. V něm v závěru vedl 9:8. Kučera dokázal s velkou dávkou štěstí srovnat na 9:9. Poslední míč získal čakovický hráč odvážně zahraným nechytatelným esem přímo z podání. Cesta Jana Hanuse tak letos skončila již ve čtvrtfinále a odjížděli jsme tak ze šampionátu bez medaile. Ukázalo se jak je tenká hranice mezi postupem a vypadnutím a jeden míč tak rozhodl o radosti našeho soupeře. Přesto patří Janu Hanusovi poděkování za skvělou reprezentaci našeho klubu. Zvláště když se následně ukázalo to, že jeho přemožitel byl jen jeden míč od singlového titulu!

Nejen dle názoru autora článku, ale i ostatních komentářů přítomných odborníků i komentátora České televize Martina Kozáka přinesly zápasy play-off mimořádně kvalitní singlové představení. Všechny play-off zápasy od čtvrtfinále dále se hrály na tři sety! A hned čtyřikrát včetně finálového zápasu rozhodoval poslední míč za stavu 9:9! Ten poslední míč, a s ním i titul mistra ĆR v soutěži jednotlivců pro rok 2024, získal domácí Michal Kolenský, když se čakovickému hráči Kučerovi nepovedl úmysl ukončit finále esem z podání (jako svůj zápas ve čtvrtfinále proti Hanusovi) a míč těsně minul pole pro podání.

Výsledky MČR jednotlivců 2024:

1. místo Michal Kolenský, Čelákovice
2. místo Milan Kučera, Čakovice
3. místo Ádám Fodor, Čelákovice
4. místo Jan Chalupa, Start Praha

Dne 30. listopadu se ve Žďáru nad Sázavou uskuteční MČR jednotlivců v kategorii dorostu a náš klub se bude mít další možnost navázat na své předchozí úspěchy v této disciplíně.

Petr Jahoda

Datum a čas: 22.08.2024 13:35
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
Extraliga
SUPERFINÁLE
TJ Avia Čakovice
vs
MNK mobilprovás Modřice
28.10.2024 | 17:00

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!