Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství ČR v nohejbale dorostenců v soutěžích dvojic a trojic

Poslední červnový víkend hostil areál Městské haly Modřice vrcholnou mládežnickou akci tohoto roku. Konalo se zde mistrovství ČR kategorie dorostu. V sobotu se hrály dvojice a v neděli trojice. Na šampionátu se objevili všechny mládežnické hvězdy včetně několika aktuálních juniorských mistrů světa a řady hráčů, kteří i v dorosteneckém věku již hrají extraligu či další ligové soutěže mužů.

Do sobotního šampionátu se přihlásil rekordní počet 41 sestav, které Český nohejbalový svaz zredukoval na 32 nejlepších přijatých sestav. Modřický nohejbalový klub přihlásil čtyři sestavy. A tým hrál ve složení Svoboda Kolouch, v B týmu se ukázali Jurka a Sluka, C tým tvořili Jahoda a Dlabka a D tým byl na kurtech v sestavě Sedláček a Mrňa. První tři týmy figurovaly mezi nejlepšími osmi nasazenými.

V rámci skupin také A, B i C tým potvrdily své předpoklady a své skupiny vyhrály. D tým dokázal proklouznout do předkola play-off ze třetího místa ve skupině. Zde mu po prohře 0:2 vystavil stopku v soutěži Baník Stříbro B.

V osmifinále bohužel skončil šampionát pro další dva naše týmy. B tým prohrál ve třech setech s Baníkem Stříbro C. C tým také ve třech setech pro změnu s Baníkem Stříbro B. A tým se suverénně ve dvou setech poradil se Strakonicemi C a byl ve čtvrtfinále. Osmifinálové kolo také přineslo největší překvapení šampionátu, když obhájce titulu tým Baníku Stříbro A v sestavě s juniorským mistrem světa L. Tolarem nestačil ve dvou setech na Český Brod B.

Ve čtvrtfinále šel A tým znovu na Strakonice, avšak nyní na jejich A sestavu. Nicméně opět hladká výhra 2:0 naznačovala, že Svoboda s Kolouchem mohou myslet hodně vysoko.

V semifinále je čekalo Peklo nad Zdobnicí A v sestavě s juniorským mistrem světa ve dvojicích Friesem a extraligistou Kotyzou. Michael s Patrikem vyhráli první set 10:9. V druhém byl úspěšnější soupeř 8:10. Ve třetím zkráceném setu jsme podali skvělý výkon a povolili soupeřím jen dva míče. Po výhře 10:7 jsme tedy šli do finále!

V něm nás čekalo překvapení soutěže tým Českého Brodu B ve složení Bálek a Červenka. Naši hráči ve finále zahráli skvěle a ukázali, že aktuálně asi není v republice lepší dvojková sestava. Po výhře 10:8 a 10:6 jsme tak mohli po řadě let slavit titul mistra ČR na šampionátu kategorie dorostu!

Mistrovství ČR dorostu v soutěži dvojic:
1. místo MNK Modřice A: Svoboda a Kolouch
2. místo Český Brod B: Bálek a Červenka
3. místo Peklo nad Zdobnicí A: Fries, Kotyza a Pavlišta
4. místo Karlovy Vary A: Gregor, Weinfuther a Daněk
 

Komentář trenéra dorostu Petra Jahody: „Jsem velmi hrdý na výkony, které naši noví mistři republiky předvedli. Za ně si titul plně zaslouží. V semifinále museli vyřadit jednoho z největších favoritů a ve finále pak s přehledem přehráli tým Českého Brodu, který se na turnaji prezentoval skvělou formou a kosil jednoho favorita za druhým. To vše v úmorném vedru, které ze všech, po celých deset hracích hodin, velmi vysávalo síly. Michael Svoboda s Patrikem Kolouchem také v sobotu přepisovali nohejbalové dějiny. Jsou jedinými nohejbalisty, kterým se ve stejné sestavě podařilo vyhrát titulu mistrů ČR ve všech mládežnických kategoriích – v mladších žácích, starších žácích a nyní i v dorostu.“

V neděli se hráči po krátkém odpočinku sešli na kurtech opět. Tentokrát však hráli šampionát trojic. Do něj se prezentovalo 24 sestav. MNK Modřice vyslal do soutěže hned čtyři sestavy. A tým tvořili Svoboda, Kolouch a Jahoda, v B týmu hráli Jurka, Sluka a Dlabka, C tým byl v sestavě Sedláček, Mrňa a Šlezinger a D sestava hrála ve složení M. Štor, O. Štor a Merka. A i B tým figurovaly mezi nejlepšími nasazenými. Oba tyto týmy také dokázaly své skupiny vyhrát. C i D tým skončili na třetím místě a musely do předkola play-off. C tým v něm dokázal ve třech dramatických setech přehrát kvalitní tým Žďáru nad Sázavou. D tým, v sestavě s ještě mladším žákem Oliverem Štorem, dokázal hladce ve dvou skvělých setech vyřadit Karlovy Vary B!

V osmifinále zastavily D tým super favorit Peklo nad Zdobnicí A a C tým celek z Čakovic. Přesto je však pro oba týmy postup mezi 16 nejlepších úspěchem! V osmifinále také skončila cesta v šampionátu pro B tým. Ten, opět jako v sobotu, ve třech setech vyřadil tým Baník Stříbro B. A tým si s přehledem poradil ve dvou setech se Strakonicemi B.

Ve čtvrtfinále čekalo A tým jedno z překvapení turnaje tým z Přerova. Ten v osmifinále přehrál jednoho ze spolufavoritů Strakonice A. Naši hráči Svoboda, Kolouch a Jahoda nic nenechali náhodě a po setech 10:4 a 10:5 postoupili do semifinále a tím i boje o medaile.

V semifinále je čekal tým z Českého Brodu hrající v sestavě Kalous, Bálek a Červenka. Tyto hráče jsme den před tím připravili o titul, a tak byla bitva od počátku velmi vyhrocená. V jednom okamžiku musela proti členovi podpůrného týmu našich soupeřů dokonce, na pokyn rozhodčích, zasahovat pořadatelská služba. K vidění byl nejlepší zápas šampionátu. V prvním setu jsme vyhráli 10:9. ten druhý získali naši soupeři také 9:10. Třetí rozhodující set došel až do stavu 9:9. V něm byl soupeř na příjmu. Do smeče šel jejich nejlepší hráč extraligový Václav Kalous. Ten vědom si dobře postavené obrany za blokem Michaela Svobody se pokusil protlačit útok středem přes našeho blokujícího hráče. Pro nás však nešťastně míč trefil hranu blokující podrážky a od ní se odrazil do autu. Rozhodovaly centimetry, avšak štěstí se přiklonilo k našim soupeřům a ti po výhře 9:10 byli ve finále. Po skvělé bitvě si hráči sportovně u sítě popřáli štěstí do dalšího zápasu a ukázali všem sportovního ducha.

Do zápasu o třetí místo bylo úkolem trenéra dostat z našich hráčů zklamání a namotivovat je k boji o cenný bronz. Soupeřem, který nás o něj chtěl připravit, byl favorit celého mistrovství tým Pekla nad Zdobicí A ve složení Fries, Kotyza a Koblic. Ti v prvním setu zvítězili těsně 9:10. Do dalšího setu jsme udělali změnu na servisu a Patrik Kolouch razantním servisem s vysokým odskokem pomáhal rozvracet mezihru soupeře. Následně naše obrana Kolouch a Jahoda za blokujícím Svobodou již soupeřům v dalších dvou setech povolila jen čtyři míče! Svoboda pak pestře proměňoval útoky a po výhře 9:10, 10:3 a 10:6 jsme mohli radostně zvednout ruce k nebi a jít si pro skvělý bronz!

Mistrovství ČR dorostu v soutěži dvojic:
1. místo Český Brod: Kalous, Bálek, Červenka, Baloun a Blažek
2. místo Baník Stříbro A: L. Tolar, Kůsa a V. Šiška
3. místo MNK Modřice A: Svoboda, Kolouch a Jahoda
4. místo Peklo nad Zdobnicí A: Fries, Kotyza, Koblic a Teplý
 

Komentář trenéra dorostu Petra Jahody: „Opět velká spokojenost. Po loňském čtvrtém místě jsme udělali změnu v sestavě na pozici nahrávače. Okolnosti v týdnech před šampionátem nám dovolily jen minimum tréninků, a tak jsme „trénovali souhru“ až během mistrovství . Jeden míč a kopec smůly nás nakonec, v nejlepším zápase mistrovství, dělil od finále. To pak náš přemožitel vyhrál. Přesto považuji bronzovou medaili za další skvělý úspěch“.

Městský nohejbalový klub Modřice dokázal v sobotu i v neděli navzdory extrémnímu počasí uspořádat organizačně skvělý šampionát. Počasí jsme nakonec přemohli, protože nedělní průtrž spustila své provazy deště pár sekund poté, co nejlepší opustili stupně vítězů na antukovém kurtu!

Rád bych poděkoval všem lidem, kteří s organizací obou mistrovství obětavě pomáhali. Bylo jich mnoho, ale speciální díky patří zejména Lence Svobodové, Davidu Mrňovi, Pavlu Kovářovi a Romanu Dlabkovi!

Odměnou nám všem pak bylo zlato a bronz, které naši hráči v extrémně silné dorostenecké konkurenci dokázali vybojovat.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 02.07.2024 10:10
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
 
1. liga mužů čtvrtfinále:
31. 8. 2024 10:00:
 
Dorostenecká liga čtvrtfinále:
1. 9. 2024 10:00:

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!