Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství České republiky starších žáků v nohejbale jednotlivců

V sobotu 21.5.2022 pořádal Městský nohejbalový klub Modřice v areálu Městské haly Modřice Mistrovství České republiky v nohejbale kategorie starších v soutěži jednotlivců.
 
V loňském roce získal náš klub v této kategorii a disciplíně hned všechny tři dostupné medaile. A tak před námi byl z pohledu obhajoby nelehký úkol. Tím spíše, že z loňského medailového tria zůstal jen Michael Svoboda, když se hráči Kolouch a Sluka již přesunuli do kategorie dorostu.
 
K letošnímu mistrovství se prezentoval vysoký počet 31 hráčů. Náš Modřický klub měl mezi nimi hned pět hráčů. Tři z nich Michael Svoboda, František Dlabka a Tomáš Jahoda byli nasazeni do turnaje jako hlavní favorité s čísly 1, 2 a 3 a zbývající dva hráči Filip Kněžínek a Antonín Mrňa pak byli o skupin do losováni.
Vzhledem k silnému větru byl turnaj hned od jeho začátku přesunut z venkovních kurtů do haly. V praxi se tak poprvé na velké sportovní akci ukázala obrovská výhoda modřického sportovního areálu, kdy vnitřní sportoviště jsou v bezprostřední blízkosti těch venkovních.
 
Ze zápasů ve skupinách postoupili hned všichni naši hráči. Svoboda, Dlabka a Jahoda je vyhráli, a tak šli přímo do osmifinále. Tonda s Filipem šli do předkola play-off. V něm si vedli úspěšně, a tak jsme v osmifinále měli všech pět borců. Pavouk play-off byl pro nás příznivý a naši hlavní tři favorité Míša, Fanda a Tom se tentokrát mohli potkat až v semifinále. Cesta k obhajobě všech medailí tak byla „technicky připravena“. Teď už zbývalo jen vyhrávat . V osmifinále nejprve vypadl Tonda, avšak v boji s jedním ze spolufavoritů Janem Bálkem se nedal lacino. V dalším osmifinále šli na sebe Tom s Filipem. Bohužel pro Toma si v prvním setu přivodil zranění kolene. Se slzami v očích opouštěl palubovku, a tak pro něj nadějně rozehraný turnaj, na který měsíc poctivě připravoval, nešťastně skončil.
 
Tento moment sice všemi námi otřásl, ale bohužel i toto ke sportu patří. Míša s Fandou však hned za mnou přišli a slíbili, že teď se budou prát i za Toma a už nikoho vyhrát prostě nenechají. Filip Kněžínek v následném čtvrtfinále také ztroskotal na českobrodském Bálkovi. Míša naopak hladce vyřadil dalšího spolufavorita Tobiáše Gregora z Karlových Varů. Fanda pak vyřadil holického Jana Zadrobílka. V semifinále Míša opět hladce přejel českobudějovického Kalianka 2:0. Fanda pak šel na dosavadního kata modřických hráčů Bálka. A vrátil mu to i s úroky hladkou výhrou 2:0. Ve finále se tedy opět utkali dva hráči Městského nohejbalového klubu Modřice. Jak bývá dobrým zvykem já jako trenér jsem jim před zápasem jen popřál hodně štěstí a odebral se na tribunu užít si to. Hráči tak byli sami sobě i kouči. Oba přítomným divákům předvedli, že nohejbal v Modřicích umíme. Nádherný souboj gradoval až do úplné koncovky třetího setu do stavu 9:9. O titulu mistra republiky tak rozhodl poslední možný míč. Ten si pro sebe po dlouhé výměně nakonec urval Míša. Oba hráči však po finále sklidili dlouhotrvající potlesk k tribuny i uznalé reakce od protihráčů a jejich trenérů.
 
Ceny nejlepším čtyřem hráčům pak předával starosta města Modřice Ing. Josef Šiška.
 
Konečné pořadí Mistrovství ČR 2022 starších žáků v singlu:
1. MNK Modřice Michael Svoboda
2. MNK Modřice František Dlabka
3. Český Brod Jan Bálek
4. České Budějovice Kryštof Kalianko
 
Turnaj tak skončil obrovským úspěchem. K loňské trojkoruně sice letos chyběl bronz, ale zásah vyšší moci v podobě zranění Toma nám ve snaze ji plně obhájit bohužel zabránil. I tak však starší žáci z Modřic potvrdili svoji naprostou dominanci v této kategorii, která trvá již od loňska a letos opět dokázali vyhrát vše co se zatím konalo - nejenom toto mistrovství, ale také dva Poháry ČNS. Všem hráčům chci poděkoval za skvělou hru i reprezentaci klubu a města Modřice. Celý měsíc před šampionátem mimo svých tréninků se skupinami Mirka Bednáře (dorost) a Aleše Mrni (starší přípravka) chodili ještě trénovat i singla. A jejich práce byla odměněna.
 
V měsíci srpnu je před námi Mistrovství České republiky starších žáků ve dvojicích i trojicích, a i zde budou naše sestavy patřit mezi horké favority. Tak nám držte palce!
 
Petr Jahoda
trenér starších žáků
Městský nohejbalový klub Modřice
Datum a čas: 24.05.2022 08:28
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Starší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!