Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství České republiky mužů v soutěži jednotlivců

V sobotu 19.8.2023 pořádal Městský nohejbalový klub Modřice 29. Mistrovství České republiky v nohejbalu mužů, a to v soutěži jednotlivců. Akce proběhla v osvědčeném areálu Městské haly Modřice, kde byly pro hráče připraveny tři antukové kurty. Celý den bylo extrémně horké počasí, které zejména v závěru soutěže přinutilo hráče vydat ze sebe opravdu poslední zbytky fyzických sil. Šampionát ráno slavnostně zahájil starosta města Modřice pan Libor Procházka

Na šampionát se přihlásilo 26 sestav. Z extraligových týmů se nepřihlásil pouze žádný hráč z Plazů. A tak sedmičku extraligistů doplnili hráči Prostějova z 1. ligy i Postřelmova, Slaného a Slavie Praha z ligy druhé. Dvojnásobnému šampionovi z předchozích dvou ročníků Jiřímu Kalousovi zabránilo v útoku na historický zlatý hattrick týden staré zranění kolene. Jinak snad s výjimkou nyní již čakovického Milana Kučery se na soutěži prezentovali všichni potenciální favorité. Je potěšitelné, že na mistrovství se prezentovala i řada mladých hráčů z kategorie dorostu. Byli to modřičtí M. Svoboda a Kolouch, Vsetínští Zbranek a Dvořák, V. Kalous z Čakovic a Tolar z Karlových Varů. A hned čtyři z těchto mladíků dokázali i postoupit do play-off.

Hráči byli nasazeni dle výsledků z minulého mistrovství a pozice A1 tak připadla dalšímu z klanu Kalousů zaskakujícímu Václavu Kalousovi. Z každé z osmi skupin postupovali postupovali do osmifinále dva nejlepší. K prvním ze skupin byli pro osmifinále dolosováni hráči z druhých míst z opačné poloviny skupin.

Zde si los hodně zažertoval s domácími, a tak hned čtyři jejich hráči na sebe narazili v úvodních dvou osmifinále. V tom prvním nejprve benjamínek Michael Svoboda ve dvou setech porazil Lukáše Rosenberka, pro kterého byla účast na mistrovství jeho premiérou singlovém šampionátu dospělých. Následně David Višvader vystavil stopku Patriku Kolouchovi. V dalších osmifinále měl O. Vít díky zranění Pírka cestu snadnější, Michal Kolenský svůj postup tvrdě vybojoval na Jakubu Beránkovi. Jan Chalupa se musel v klubovém derby tři sety o postup prát s Davidem Tůmou, stejně jako Karel Hron proti Janu Šperlíkovi a Jan Hanus proti Tomáši Robovi.

Úvodní čtvrtfinále přineslo jasnou výhru Višvadera nad klubovým kolegou Svobodou. To druhé čtvrtfinále mezi Ondřejem Vítem a Lukášem Tolarem přineslo urputnou třísetovou bitvu, kterou nakonec pro sebe bral karlovarský mladík. Ještě větší drama přinesl souboj Michala Kolenského s Janem Chalupou. Ten nakonec o svém postupu rozhodl posledním možným míčem třetího setu. Jan Hanus proti Karlu Hronovi připustil drama jen v prvním setu, když ten druhý už jasně ovládl.

V prvním semifinále proti sobě nastoupili David Višvader a Lukáš Tolar. Bylo jasné, že vítěz tohoto zápasu získá svoji první dospělou singlovou medaili. V prvním setu se 10:3 prosadil zkušenější náš Višvader. V tom druhém setu se však Lukáš Tolar vzchopil a celý set si udržoval jednobodový náskok. Při vedení 8:7 možná klíčový míč z nadějné pozice poslal útokem jen do pásky. Následně David Višvader svým útokem utrhl snad milimetr zadní lajny a získal klíčovou výhodu mečbolů. Lukáš ještě srovnal na 9:9. Po následném time outu poslal David Višvader svůj útok patovým úderem opět přesně na lajnu a tento úder Lukáš Tolar ani přes maximální snahu již odvrátit nedokázal.

Druhé semifinále proti sobě svedlo Jana Hanuse a Jana Chalupu. V prvním setu náš modřický singlista exceloval a dokázal ho jasně ovládnout 10:4. V setu druhém ho však začalo zrazovat podání a několika nepřesnými zahájeními hry připsal soupeři velký počet snadných a důležitých bodů. Chalupa se postupně ujal vedení až 9:6. I když domácí hráč se v koncovce zlepšil, přesto set po výhře 10:8 bral hráč Startu. Třetí rozhodující set začal bod za bod. Za stavu 7:7 dal Jan Hanus servisem těsný aut a

v následující výměně zkazil svůj útok. Zde vzniklo klíčové dvoubodové vedení Jana Chalupy. Hanus sice následně snížil na 8:9, avšak příští dlouhá výměna přinesla postupový desátý bod Chalupovi.

K „utkání zklamaných“ o třetí místo tak nastoupil Jan Hanus z MNK Modřice a Lukáš Tolar z SK Liapor Karlovy Vary. I přes opravdu již extrémní vedro předvedli oba hráči kvalitní, vyrovnanou a velmi dlouhou bitvu. První set by do stavu 8:8 vyrovnaný, ale pak Hanus lépe zvládl poslední dva míče a po výhře 10:8 bral první set. Také druhý set měl také vyrovnané skóre. Výhodu mečbolu na 9:8 získal opět Hanus. Následně kazí servis do pásky. V poslední výměně Tolar dokázal extrémně vybrat dva jasně bodové útoky Hanuse, aby pak svým útokem po noze poslal zápas do třetího setu. V něm se Tolar dokázal dostat až na vedení 9:6. Modřický bojovník však v sobě vydoloval poslední zbytky fyzických i mentálních sil a srovnal na 9:9. Tolar svůj poslední odvážný útok poslal těsně vedle boční lajny a z bronzu se tak mohl radovat modřický Jan Hanus.

Ke svému premiérovému zápasu o titul singlového šampiona nastoupili David Višvader z MNK Modřice a Jan Chalupa ze Startu Praha. První set vyhrál Chalupa poměrně lehce 10:5. Rozhodl zejména skvělý příjem Višvaderova razantního servisu, po kterém se Chalupa dostával blíže k síti a mohl tak své razantní útoky lépe proměňovat. V setu druhém byl stav vyrovnaný až do 6:6. Pak však Chalupa odskočil na 9:6. Višvader sice ještě snížil na 9:7, ale pak opět po skvělém příjmu poslal následný útok Chalupa nezadržitelně k zisku svého první singlového titulu.

Na závěr celého extrémně horkého dne se tak mohly na kurt naistalovat stupně vítězů a starosta města Modřice ocenil nejlepší čtyři singlisty v kategorii mužů pro sezonu 2023.

Rád bych poděkoval všem hráčům i jejich trenérům, rozhodčím i zástupci STK Ivanu Škodovi, stejně jako spoustě místních dobrovolníků, kteří se spolupodíleli na kvalitním i rychle odehraném šampionátu.

Gratulace těm nejlepším a velká poklona všem ostatním hráčům, za kvalitní a fair play výkony v tomto co se týká teploty extrémnímu mistrovství.

V listopadu, již v hale, přivítají Modřice dorostenecké singlisty a město Modřice i místní klub se už nyní těší na další skvělý nohejbal.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 23.08.2023 09:05
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!