Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství České republiky mladších žáků v singlu

Poslední mládežnickou soutěží roku 2023 bylo Mistrovství ČR kategorie mladších žáků v soutěži jednotlivců. To se konalo 25. listopadu v halách ve Zbečníku a v Hronově.

MNK Modřice do šampionátu vyslal tři své hráče. Vojtěch Šlezingera, Filipa Hloužka a Michala Koutného. Všichni tři hráči se na soutěž dlouhodobě připravovali v rámci standardních tréninků své skupiny, ale i na speciálních singlových trénincích. Jako trenéři s nimi na akci odjeli pánové Šlezinger a Mrňa. Celou výpravu, která vyrazila již v pátek, pak doplňovala Radka Hloužková. Ta se poctivě starala o stravu hráčů.

Na mistrovství se prezentovalo 24 hráčů. Ti byli rozděleni do 8 skupin. Z nichž vždy vítěz postupoval přímo do osmifinále a hráči na druhých a třetích místech postupovali do předkola play-off. Vojtěch s Míšou dokázali své skupiny vyhrát. Filip, kterého celý turnaj limitovala propukající viróza šel z druhého místa do předkola. V něm bohužel podlehl 0:2 Kaděrovi z Dolních Počernic a turnaj pro něj skončil. Škoda, že propukající nemoc mu nedovolila ukázat vše co už umí.

Michal Koutný narazil na domácího Chrásku. Po obrovském boji mu podlehl nejtěsnějším poměrem 9:10 a 9:10. Michalovi však za výkony na turnaji patří obrovská pochvala.

Vojta Šlezinger ve svém osmifinále pomstil Filipa a Kaděru vyřadil po jednoznačné výhře 10:5 a 10:2. Ve čtvrtfinále ho čekal holický Matějka. V prvním setu ho smetl 10:6. V tom druhém musel o výhru 10:9 však již tvrdě bojovat. Byl tedy v semifinále a před ním byly těžké zápasy o medaile. Pavouk play-off mu do cesty do finále postavil domácího favorita Jiřího Hudoka. Toho celý den hnala dopředu zaplněná hala a jeho místní fans. Tento zápas podle mnohých představoval vrchol mistrovství a byl patrně předčasným finále. Oba hráči ukazovali na svůj věk 12 let mimořádné výkony a kvalitu. První set vyhrál Vojta 10:9. V tom druhém již vedl 9:6 a klepal na „finálovou bránu“. Domácí borec se však nevzdal a dotáhl zápas do stavu 9:9. V poslední míči si Vojta přitáhl balon k síti a z pásky zasmečoval do bodu. Bohužel při dokončení úderu ho zradila místní palubovku a po ošklivém pádu si nejenom natloukl loket, ale hlavně zavadil o síť. Dotek hráče sítě dle pravidel eliminuje dosažený bod a naopak poslední bod druhého setu přisoudil soupeři. Prohra 9:10. Šlo se tedy do třetího setu. V něm už Vojta, i díky bolavé ruce, tahal za kratší konec a prohrál do 8:10. Sen o zlatém finále se tedy rozplynul, ale oba hráče po skončení zápasu ocenil obrovský potlesk zaplněné haly. Vojta se tedy musel rychle dát dohromady psychicky a hlavně fyzicky. Čekal ho jeho první životní zápas na mistrovství republiky o medaili v singlu. Ukázal srdce bojovníka a pro svoji singlovou medaili si šel jak uragán. Domácího Chrásku doslova smetl z palubovky a po výhře 10:5 a 10:1 bral skvělou bronzovou medaili. Ve finále pak rozjetý Hudok porazil karlovarského Kornatovského 9:10, 10:7 a 10:8 a získal titul.

Mistrovství ČR mladších žáků v soutěži jednotlivců 2023:
1. místo Jiří Hudok (Sokol Zbečník)
2. místo Matyáš Kornatovský (SK Liapor Karlovy Vary)
3. místo Vojtěch Šlezinger (MNK Modřice)
4. místo Josef Chráska (Sokol Zbečník)
 

Vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední letošní soutěž Poháru ČNS mládeže v kategorii mladších žáků proběhlo po turnaji také vyhodnocení celoročních výsledků.

Výsledky poháru ČNS mládeže mladších žáků pro rok 2023:
1. SK Liapor Karlovy Vary 345 b.
2. Sokol Dolní Počernice 306 b.
3. Sokol Zbečník 246 b.
4. MNK Modřice 199 b.

Naši mladí hráči se tedy v celoročním hodnocení všech turnajů i mistrovství umístili na skvělé čtvrté příčce mezi deseti hodnocenými kluby. Z loňské osmého místa se tak dokázali zlepšit a jejich individuální úspěchy i čtvrtá příčka celého týmu jsou spravedlivým oceněním poctivé celoroční práce a oddanosti pro nohejbal.

Skupina mladších žáků byla v sezoně 203 složena z těchto hráčů: Vojtěch Šlezinger, Filip Hloužek, Michal Koutný, Josef Havlát, Oliver Štor, Vojtěch Nevím a Radek Mrňa. V rámci tréninků se jim celoročně věnoval starší žák Tomáš Jahoda, který kluky obrovsky posunul dopředu. Mimo něj pak jako oficiální trenéři byli u skupiny vedeni Petr Jahoda, David Šlezinger a Aleš Mrňa.

Jsem pevně přesvědčený, že řada kluků z této nejmladší nohejbalové skupiny našeho klubu může v budoucnu dokázat velké věci a náš klub i nadále držet na výsluní nohejbalu.

Petr Jahoda
trenér mladších žáků
Datum a čas: 04.12.2023 09:03
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Mladší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!