Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství České republiky dorostu ve dvojicích a trojiích

V areálu TJ Peklo nad Zdobnicí se poslední červnový víkend odehrálo Mistrovství České republiky v kategorii dorostu v disciplínách dvojic a trojic.

V sobotu se odehrály dvojice, kam se prezentovalo 31 sestav. Náš klub vyslal do boje hned čtyři své sestavy. A tým ve složení Svoboda a Kolouch, B tým Jurka a Sluka, C tým Jahoda a Dlabka a D tým Bednář a Mrňa. Řídící orgán soutěže rozdělil týmy do osmi skupin, z nichž do osmifinále postupovali vítězové skupin a týmy z druhých a třetích míst hrály předkolo play-off.

A tým postoupil z prvního místa, B i C týmy z míst druhých a D tým z místa třetího. V předkole B tým porazil 2:0 (10:5, 10:7) Strakonice B a C tým 2:0 (10:3, 10:4) Přerov. D tým podlehl týmu Čelákovice B 0:2 (6:10, 8:10).

V osmifinále A tým převálcoval domácí Peklo B 2:0 (10:5, 10:4). B tým podlehl favorizovanému Peklu A 0:2 (6:10, 5:10). C tým se proti starším soupeřům z Českého Brodu A držel statečně, ale nakonec také podlehl 0:2 (8:10, 8:10). V dalších zápasech jsme tak měli jen A tým. Ten ve čtvrtfinále porazil tým Strakonic A 2:0 (10:7, 10:7) a postoupil mezi poslední čtyři týmy. V semifinále se jim postavil přetěžký soupeř Stříbro A. První set vyhrálo Stříbro 10:5, ten druhý Modřice 7:10. Ve třetím setu byl stav vyrovnaný až do stavu 7:7. Pak však přišly dvě naše chyby a druhým finalistou se stal po výhře 10:7 tým ze Stříbra.

V zápase o bronz se nám postavil Vsetín A. Na našich borcích byla znát únava a možná i menší motivace v zápase o bronz. Vsetínští hráči si po výhře 10:6 a 10:8 dokráčeli pro svoji bronzovou odměnu.

Finálový zápas měl stejné obsazení jako loni. TJ Peklo nad Zdobnici A proti TJ Baník Stříbro A. Loni při bodovém smeči Tolara v třetím setu za stavu 9:9 rozhodlo jeho škrtnutí pásky o titulu pro Peklo. A tak Baníci toužili po odvetě. K vidění byl fantastický zápas, v němž se oba týmy střídaly v těsném vedení. První set získalo Stříbro 10:9. V průběhu druhého setu se při vedení domácích 4:5 zranil Josef Čižinský. I přes nadstandardně poskytnutou dobu na zásah zdravotníků nešlo jeho sval postižený křečí dostat do zápasové kondice. Na plac tak musel nerozehraný Ferebauer. V koncovce měli výhodu vedení 7:8 domácí. Hosté srovnali a v následující výměně poslal Ferebauer svůj útok do sítě. 9:8 pro Stříbro. Poté však právě Ferebauer prostřelil obranu Stříbra středem a byly tady devítky. Servis do Kopejtka a po jeho po špatném příjmu musel následně Kopejtko hrát lehký útok na stranu domácích. Míč si sebral Fries a po nahrávce od Ferebaura měl na noze desátý bod. Jeho útok však zastavila síť, a tak mohla na kurtu propuknout radost borců ze Stříbra.

Mistrovství ČR dorostu v soutěži dvojic:
1. místo TJ Baník Stříbro A (Tolar L, Kopejtko, Sobotka F.)
2. místo TJ Peklo nad Zdobnicí A (Fries, Čižinský, Ferebauer)
3. místo NK AUSTIN Vsetín (Dvořák, Zbranek Ma. Zbranek Mi.)
4. místo MNK mobilprovás Modřice A (Svoboda, Kolouch)
Nejlepší hráč Lukáš Tolar TJ Baník Stříbro A.

V neděli se kluby sešly znovu a šampionát pokračoval soutěží trojic. Zde se prezentovalo 21 družstev. Náš klub postavil dvě sestavy. A tým ve složení Svoboda, Kolouch, Dlabka a Bednář. B tým měl sestavu Jurka, Sluka, Jahoda a Mrňa. Týmy byly rozděleny do čtyřech výkonnostních košů a následně pak do čtyřech skupin. Z nich postupovaly pouze dva nejlepší týmy. Všechny nejvýše nasazený týmy Stříbra A, Pekla A, Modřic A a Vsetína A své skupiny vyhrály. Z druhých míst postoupily

Řeporyje, Modřice B, Strakonice A a Čelákovice. Týmy z druhých míst byly pro čtvrtfinále při losovány k vítězům skupin. A tým opět dostal do cesty Strakonice a po výhře 2:0 (10:3, 10:6) byl prvním semifinalistou. B týmu se do cesty postavil jeden z favoritů tým Vsetína. Naši borci se drželi statečně, avšak v těsných koncovkách setů podlehli 0:2 (8:10, 8:10).

A tak stejně jako v sobotu ve dvojicích i v neděli se v semifinále sešly čtyři nejvýše nasazené týmy. Náš tým opět narazil na TJ Baník Stříbro A ve složení Tolar, Kopejtko, Nozar a L. Sobotka. V prvním setu vládli Baníci 10:7. Ve druhém setu při vedení Stříbra 9:8 odmítl konec výtlukem Tolarova bloku Svoboda. Následně však poslal Kolouch lehký servis překvapivě do Tolara, který po nahrávce Nozara vytloukl blok Svobody a znovu poslal svůj tým do finále. Ve druhém semifinále TJ Peklo nad Zdobnicí A (Fries, Čižinský, Ferebauer, Kotyza a Koblic) nastoupili proti NK AUSTIN Vsetín A (Dvořák, Zbranek Ma. Tomek. Zbranek Mi.). Zápas měli pod kontrolou a po výhře 10:6 a 10:8 také dokázali postoupit do finále.

Zápas o bronz tedy měl stejné složení jako ve dvojicích. Vsetín opět vyzval Modřice. V závěru prvního setu vedl Vsetín 9:8. Modřice ještě srovnaly, avšak v poslední výměně Tomek zkušeně na síti vytloukl střídajícího Bednáře. Zklamání z prohry našich hráčů pak určilo ráz druhého setu, který ovládl Vsetín 10:7. Stejně jako v sobotu bral bronz Vsetín a my opět pouze čtvrté místo.

Před téměř stovkou přihlížejících diváků tak byl poslední zápas víkendového programu, který měl určit vítěze v královské disciplíně trojic. Domácí nastupovali i s Čižinským, kterému kritické místo svalu jistily tejpy. Trojice Fries, Čižinský a Ferebauer tak toužila po odvetě za sobotu a po zisku titulu pro domácí fanoušky i pořadatele. Vyzyvatelé ze Stříbra ve složení Tolar, Kopejtko a Nozar však nehodlali dát svoji kůži lacino a plánovali odjet z Pekla se zlatým double. V prvním setu uteklo Stříbro do vedení 5:2. Pekelníci začali stahovat až se jim to za sedmiček podařilo. Pak však opět bodovali Baníci. Fries vzápětí srovnal na 8:8. Tolar klepákem získal setball. Fries zatáčkou srovnává. Poslední dlouhou výměnu rozhoduje neblokovaný Tolar opět klepákem až na střechu klubovny. Druhý set byl od začátku bod za bod. Obrany se doslova překonávaly. Hráči Stříbra dokonce ve dvou případech vybrali útoky domácích v polovině herní plochy sousedních kurtů. U domácích v obraně exceloval, bez ohledu na zdravotní hendikep, Čižinský. Za sedmiček šli do vedení domácí. Tolar zatáčkou srovnává. Následnou dlouhou výměnu končí Fries útokem do sítě. Matchball pro Stříbro. Fries útokem do couvajícího Tolara srovnává a je zde poslední míč. Lehký servis Friese do Kopejtka byl dobře přijmutý a následovala skvělá nahrávka Nozara na Tolara. Tomu v poslední chvíli zběhl z bloku Ferebauer. Tolar si toho všiml a „baťůžkem“ na jeho záda zajistil Stříbru zlaté double!

Po chvilkovém oněmění domácích příznivců se rozlehl areálem obrovský aplaus. Diváci viděli fantastický zápas, který by byl ozdobou každého utkání extraligy mužů. Měl v sobě všechnu krásu i dramatičnost, kterou nohejbal ve své vrcholné formě umí nabídnout. Pokud by bylo možné udělit zlaté medaile oběma bylo by to spravedlivé. Stříbrní domácí se dočkali obrovského potlesku diváků a zaslouženého respektu a poděkování za hru od svých přemožitelů. Byl to zápas, na který budou všichni jeho aktéři i diváci určitě dlouho vzpomínat. Zajímavostí celého víkendu je fakt, že soutěž dvojic i trojic měla na prvních čtyřech místech vždy stejné týmy.

Mistrovství ČR dorostu v soutěži trojic:
1. místo TJ Baník Stříbro A (Tolar L, Nozar, Kopejtko, Sobotka L.)
2. místo TJ Peklo nad Zdobnicí A (Fries, Čižinský, Kotyza, Ferebauer, Koblic)
3. místo NK AUSTIN Vsetín (Dvořák, Zbranek Ma., Tomek)
4. místo MNK mobilprovás Modřice A (Svoboda, Kolouch, Dlabka, Bednář)
Nejlepší hráč Josef Čizinský TJ Peklo nad Zdobnicí A.

Naši hráči sice letos žádnou medaili nezískali, ale dvěma čtvrtými místy a také postupem B týmu trojic mezi osm nejlepších potvrdili, že stále patří k dorostenecké špičce.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 27.06.2023 14:01
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!