Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství České republiky dorostu v soutěži jednotlivců

Palubovka Městské haly Modřice ještě ani nestačila „vychladnout“ po skvělém Mistrovství světa juniorů a už byla před domácími pořadateli další výzva. Svaz osvědčenému pořadateli i letos svěřil pořádání Mistrovství České republiky dorostu v soutěži jednotlivců.

Na letošní mistrovství se přihlásilo 36 hráčů z nich Sportovně technická komise ve spolupráci s Komisí mládeže přijala na šampionát 32 sestav. Mezi nimi byli také tři čerství mistři světa Tolar, Svoboda a Fries. Osm skupin po čtyřech hráčích se začalo hrát na třech palubovkách v devět hodin ráno. Nejvíce hráčů do soutěže vyslal domácí Městský nohejbalový klub Modřice, a to hned 6 hráčů. Hráči si ve dvoutýdenní „kvalifikaci“ vybojovali toto nasazení: Modřice A Michael Svoboda, Modřice B Patrik Kolouch, Modřice C Tomáš Jahoda, Modřice D František Dlabka, Modřice E Tomáš Sluka a Modřice F Ondřej Jurka. Postupový klíč byl neúprosný, když do osmifinále postupovali z každé skupiny jen dva nejlepší hráči. Domácí hráči hráli ve skupinách skvěle a hned pět jich dokázalo postoupit. V turnaji skončil jen Sluka, který v zápase o postup prohrál s holickým Novotným.

Hráči z druhých míst ve skupinách si pak pro osmifinále přilosovali hráče, kteří své skupiny vyhráli. V osmifinále svedl los dohromady modřické Svobodu a Jahodu. Zde se z postupu po výsledku 2:0 radoval zkušenější Svoboda. Bohužel to byl pro Modřice jediný postup do čtvrtfinále. Kolouch prohrál 1:2 s Kalousem, Dlabka posledním možným míčem 1:2 s Kaliankem a Jurka 0:2 s Ferebauerem.

Ve čtvrtfinále se Michael Svoboda střetl s Adamem Ferebauerem z Pekla nad Zdobnicí. První set prohrál 9:10. V druhém dokázal zvítězit 10:7. V tom třetím již prohrával 7:9, ale obrovskou bojovností dokázal jeho průběh zvrátit a po výhře 10:9 postoupit mezi čtyři nejlepší hráče do semifinále. Zde ho čekalo další „pekelské eso“ Ondřej Fries. Michael hladce vyhrál první set 10:4, V druhém se karta obrátila a Fries triumfoval 10:7. Ve třetím setu Michael opět v koncovce čelil hrozbě porážky, když prohrával 7:9. Stejně jako ve čtvrtfinále však v sobě vydoloval dostatek fyzických i psychických sil a vyhrál 10:9. Postup do finále a jistá medaile tedy byly pro Modřice jasné.

V druhém semifinále si Lukáš Tolar hladce po setech 10:4 a 10:8 poradil s čelákovickým Václavem Kalousem.

V boji o bronzovou medaili zvítězil pekelský Ondřej Fries 10:9 a 10:8, když jeho soupeř z Čelákovic Václav Kalous mu pomohl velkým množství chyb.

Ve zlatém finále se tedy střetli dva velcí rivalové Lukáš Tolar z Baníku Stříbro a Michael Svoboda z MNK Modřice. Oba dva hráči byli letos pevnými součástmi extraligových týmů, oba jsou také čerstvými mistry světa juniorů a z minula mají i mládežnické singlové tituly. Favoritem byl přeci jenom Lukáš Tolar, který je v singlu úspěšný i mezi muži a na světovém šampionátu prokázal velkou formu. To také potvrdil ve finále. Modřického Svobodu, na kterém se fyzicky podepsaly těžké play-off zápasy hrané na tři sety, porazil jistě 10:6 a 10:3 a získal svůj již letos třetí jednorázový dorostenecký titul, čímž zkompletoval zlatý hattrick.

Mistrovství ČR dorostu v soutěži jednotlivců 2023:

1. místo Lukáš Tolar, Baník Stříbro
2. místo Michael Svoboda, MNK Modřice
3. místo Ondřej Fries, TJ Peklo nad Zdobnicí
4. místo Václav Kalous, Spartak Čelákovice
 

Singlový šampionát byl současně posledním turnajem celoročního Poháru mládeže ČNS v kategorii dorostu. Právě jeho výsledky určily konečné pořadí klubů v tomto ročníku:

1. Peklo nad Zdobnicí 252 b.
2. MNK Modřice 248 b.
3. Baník Stříbro 198
4. TJ Spartak Čelákovice 174
5. TJ Slavoj Český Brod 114
 

Modřický nohejbal sice na letošním singlovém dorosteneckém šampionátu neobhájil loňský titul získaný Patrikem Kolouchem, avšak při reálném posouzení kvalit vítězného Lukáše Tolara dokázal Michael Svoboda porazit celý „normální zbytek“ startovního pole. A to lze určitě považovat za velký úspěch stejně jako postup hned pěti hráčů ze skupin! Týmu dorostu také jen těsně uniklo prvenství v Poháru ČNS.

Rád bych tedy jménem klubu poděkoval všem hráčům i trenérům dorostu za předvedené výkony. Poděkování míří také k mým pomocníkům z pořadatelského štábu. Nyní si všichni užijeme zaslouženého krátkého odpočinku po hráčsky a pořadatelsky úspěšné i náročné sezoně 2023 a začneme se připravovat na tu další.

 
Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 14.11.2023 12:07
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!