Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

MČR nohejbalu dorostu v singlu 2022

Dne 10. prosince se v Českých Budějovicích konal letošní republikový šampionát kategorie dorostu v soutěži jednotlivců. Náš klub do mistrovství vyslal rekordní počet šesti hráčů. Bohužel se musel obejít bez jednoho z nejlepších Michaela Svobody, který byl ve stejném termínu nominován do týmu české juniorské reprezentace na Poslední smeč. Tento šampionát byl posledním turnajem dorostenců, který se současně započítával i do celkového ročního hodnocení Poháru ČNS dorostu 2022. Před tímto šampionátem náš klub ztrácel pouhý 1 bod na druhém místě za klubem z Pekla nad Zdobnicí. Šlo tak pomyslně o dva tituly.
 
Postupový klíč byl tentokrát poměrně krutý. Z osmi skupin o čtyřech hráčích postupovali do play-off pouze dva nejlepší. Ve skupinách měl náš klub poloviční úspěšnost. Do play-off postoupili hráči Kolouch, Sluka a stále ještě starší žák Jahoda. Šampionát skončil nepostupující pro Jurku, Bednáře a také ještě staršího žáka Dlabku.
 
V osmifinále play-off skončil turnaj pro Tomáše Jahodu, který měl smůlu na los, když si vylosoval horkého favorita celého šampionátu Friese z Pekla a ten mu nedal šanci. Patrik Kolouch naopak suverénně vyřadil Pekelského Čižinského a Tomáš Sluka si poradil s českobrodským Bálkem. Ve čtvrtfinále Kolouch vyřadil spolufavorita Dvořáka ze Vsetína ve třech setech. Tomáš Sluka pak ve dvou setech budějovického Kalianka. V semifinále jsme tak měli dva borce zatímco „pekelníci“ pouze jednoho. Nicméně v celoročním pořadí v rámci bodového systému jsme museli cílit na první místo v tomto republikovém šampionátu. V prvním semifinále došlo na „bratrovražednou bitvu“ Patrika a Tomáše. Patrik byl úspěšnější a šel za Modřice do finále. Ve druhém semifinále si Fries z Pekla lehce poradil z Rottem z Plzně. V zápase o bronz pak Tomáš Sluka podlehl ve dvou setech Rottovi z Plzně a zbyla na něj nepopulární „brambora“. Nicméně v šampionátu s 32 hráči je i to skvělý výsledek!
 
Finále celého šampionátu „řešilo“ nejenom titul mistra České republiky pro rok 2022, ale také celoroční výsledek Poháru ČNS v kategorii dorostu. Oba první sety skončily 10:7 a každý vyhrál jiný hráč. Vše tedy měl rozhodnout závěrečný třetí set. Patrik Kolouch ho zvládl skvěle a po výhře 10:8 se stal letošním singlovým šampionem v kategorii dorostu a současně dotáhl společně s dalšími bodujícími hráči náš klub na první místo v Poháru ČNS 2022.
 
Mistrovství České republiky dorostu v soutěži jednotlivců pro rok 2022:
1. místo Patrik Kolouch MNK Modřice
2. místo Ondřej Fries Peklo nad Zdobnicí
3. místo Tomáš Rott Plzeň-Bílá Hora
4. místo Tomáš Sluka MNK Modřice
 
 
Celkové pořadí Poháru ČNS 2022 v kategorii dorostu:
1. Modřice 208 b.
2. Peklo 188 b.
3. Vsetín 143 b.
4. Stříbro 112 b.
5. České Budějovice 90 b.
 
Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
 
 
 
 
 
 
 
 
Datum a čas: 18.12.2022 07:58
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!