Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

MČR mužů dvojice 2024

V letošní roce připadlo mužské mistrovství republiky, díky dvouročnímu cyklu střídání, na dvojice. O pořadatelství se přihlásil klub Startu Praha. Bohužel páteční nepříznivé počasí a předpověď na hrací den, tj. sobotu 1. června přinutilo pořadatele, aby se šampionát z krásného prostředí kurtů na Střeleckém ostrově přesunul rovnou do hal na Pankráci a ve Strašnicích.

Náš klub na šampionát vyslal hned čtyři své sestavy. A tým s ambicí hrát o medaile tvořili Pospíšil, Rosenberk a Hanus. Tým s označením C utvořili hráči prvoligového B týmu Brenner, Burian a Šamalík. Zbylé dva týmy tvořili naši mladíci, pro které to byla premiérová účast na MČR dvojic mužů. B tým hrál v sestavě M. Svoboda a Kolouch. D tým pak obsadili Sluka a Jahoda.

A tým dle předpokladů „bezkolizně proplul“ svojí skupinou, když vždy 2:0 porazil tým Holic A a Startu Praha C.

B tým v úvodním setu proti Radomyšli (Hokr, Hokr) zvítězil 10:5 a v klíčovém zápase o postup tak začal dobře. Bohužel další dva sety prohrál a v dalším zápase musel porazit favorizované Čakovice B ve složení Z. Kalous a J. Chadim. Vzdorovali statečně, ale po prohře 1:2 pro ně mistrovství skončilo.

C tým oba své zápasy s Čelákovicemi B a Karlovými Vary B prohrál 0:2 a také skončil ve skupině.

D tým v prvním zápase proti J. Kalousovi, Součkovi a Pachmanovi dotáhl první set až do devítek. pak byli úspěšnější obhájci titulu z roku 2020 a vyhráli 10:9. I ve druhém setu se naši dorostenci drželi až do samého závěru a „podlehli čestně“ 8:10. V dalším zápase proti aktuálně jedné z nejlepších extraligových dvojic Flekač, Nesládek a střídající Šafr v první setu prohráli těsně 8:10. Ve druhém, setu se už se soupeř prosadil snadněji 4:10. To znamenalo také stopku na šampionátu.

Do zápasů play-off tak postoupil pouze A tým ve složení Pospíšil, Rosenberk a Hanus. V osmifinále se nejprve pomstili 2:0 týmu z Radomyšle za vyřazení našeho béčka. Ve čtvrtfinále porazili také 2:0 tým Čelákovic C (Seidl, Loffelmann a Čuřík). Byly jsme tedy v zápasech o medaile. V semifinále nás čekalo překvapení turnaje. Sestava Karlových Varů C byla tvořena Tobiášem Gregorem a Karlem Hronem. Naše sestava již další karlovarské překvapení nepřipustila a po výsledku 2:0 byla prvním finalistou.

Druhým finalistou se stala sestava Čakovice B ve složení Z. Kalous a J. Chadim. Ti ze svého semifinále postoupili až posledním míčem třetího setu, kdy Z. Kalous zahrát proti Žatci (O. Vít, Jůzek, Truc) nechytatelné eso přímo z podání.

V prvním setu finále měli navrch naši soupeři Čakovice B (Z. Kalous a J. Chadim) a vyhráli jej. V druhém setu se naopak lépe jevili naši hráči. Set dospěl do stavu 9:9. a podával soupeř. A tady Zdeněk Kalous opět zahrát dělový servis, který po výběru našich hráčů lehce škrtl o stopní světlo v hale. Čakovičtí nás tedy porazili a našemu týmu připadla stříbrná medaile.

Hodnocení předsedy kluby Petra Jahody: „Stříbrná medaile, kterou získal náš klub díky sestavě Pospíšil, Rosenberk a Hanus je dalším velkým úspěchem. Jednorázová mistrovství republiky jsou velmi náročná a o úspěchu či neúspěchu rozhoduje řada dílčích faktorů. Na minulém šampionátu u nás v Modřicích to byl bronz. Za klub jsem tedy opravdu spokojen. Co bych chtěl také zmínit byly dvě naše věkem ještě dorostenecké sestavy. Aktuálně stabilní členové A týmu M. Svoboda a Kolouch sice vypadli ve skupině, ale proti oběma soupeřům dokázali získat set, což se hlavně proti pozdějším vítězům jeví jako velmi cenné. Sluka s Jahodou hrají zatím převážně dorosteneckou ligu a občas 1. ligu v B týmu. I oni dokázali s velmi silnými soupeři hrát vyrovnané zápasy. A i když je prohráli, ukázali že svojí hrou již dokážou i nejlepší extraligové hráče přinutit k maximálnímu výkonu.“

Datum a čas: 04.06.2024 10:24
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
 
1. liga mužů čtvrtfinále:
31. 8. 2024 10:00:
 
Dorostenecká liga čtvrtfinále:
1. 9. 2024 10:00:

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!