Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

MČR dorostu dvojic a trojic

Ve dnech 15. a 16.10.2022 se ve Vsetíně uskutečnilo letošní MČR kategorie dorostu v soutěži dvojic a trojic. Naši hráči tam odjížděli jako čerství vítězové extraligy dorostu, a tak se čekalo jaká bude jejich forma po vrcholu sezony.

Do sobotní soutěže dvojic nasadil trenér Bednář sestavy Svoboda a Kolouch, dále Jurka, Sluka a Bednář a tým Jahoda a Dlabka. Šampionátu se zúčastnilo 24 dvojic a v nich se prezentovali i všichni nejlepší hráči z kategorie dorostu. Týmy se dle nasazení a losu rozdělily do osmi tříčlenných skupin z nichž první celek postupoval přímo do osmifinále a týmy z druhých a třetích míst se střetly v předkole play-off. Sestava Svoboda Kolouch dle očekávání svoji skupinu vyhrála a šla přímo. Jahoda s Dlabkou skončili druzí. Tým Jurka, Sluka a Bednář šel do předkola ze třetího místa. Zde narazili na favorizovanou sestavu Stříbra, která jejich pouť šampionátem hned v předkole ukončila. Jahoda s Dlabkou se v předkole utkali s týmem Čelákovice B a hladce zvítězili 2:0. V osmifinále jsme tak měli dvě sestavy. Svoboda s Kolouchem v něm narazili na Karlovy Vary B a hladce vyhráli 2:0. Jahoda s Dlabkou stejně snadno přejeli tým Holic 2:0. Ve čtvrtfinále, ale bohužel pavouk play-off hned svedl oba týmy do bratrovražedné bitvy proti sobě. Horkými favority byli samozřejmě Svoboda a Kolouch, ale mladé pušky Jahoda a Dlabka nehodlali dát svoji kůži lacino. První set to byla vyrovnaná bitva bod za bod. Za stavu 8:9 poslal Svoboda přes blok Dlabky míč do autu. Fanda však ihned přiznal teč bloku, která byla tak nepatrná, že si jí rozhodčí ani nikdo jiný nevšiml. Krásné sportovní gesto a první set pro favorita 10:8. V druhém setu se už favorit prosadil 10:6. Pro dvojici Jahoda a Dlabka tak šampionát skončil umístěním na 5. až 8. místě. Nutno však podotknout, že v kategorii dorostu do 19-ti let je to pro tuto žákovskou dvojici (14 a 13 let) obrovský úspěch. Dvojice Svoboda a Kolouch se tak mohla chystat na semifinále. V něm jim poťouchlý los do cesty přivedl dvojici Pekla Fries a Čizinský a tak se po týdnu opakoval jejich zápas odehraný v super finále. První set vyhráli pekelníci 8:10. V tom druhém se modřická mašina rozjela naplno a výsledkem byla drtivá výhra 10:4. Rozhodnout tak měl zkrácený třetí set. První bod v něm získaly Modřice. V další rozehře měli naši kluci dvakrát chyceno, ale bohužel oba technické útoky hosté chytli a napotřetí z útoku již bodovali. Zde se mohl zápas asi rozhodnout. Stav došel až do devítek, kde pekelníci skvěle provedeným kraťasem získali postup do finále. V zápase o třetí místo naši kluci hladce porazili tým Radomyšle 10:8 a 10:5 a získali bronzové medaile. Ve finále se Peklo střetlo se Stříbrem. Napínavou bitvu rozhodl až poslední možný míč. Bodový útok Lukáše Tolara však vzápětí negoval dotek sítě vracející se nohy hráče Stříbra a titul tak putoval do Pekla nad Zdobnicí.

Do nedělní soutěže trojic se prezentovalo 18 týmů. Modřice A v sestavě Svoboda, Kolouch, Jurka a Sluka a Modřice B v sestavě Bednář, Jahoda a Dlabka. Bohužel neděle nezastihla naše týmy v dobré formě. B tým nepostoupil ze své skupiny. A tým se ve skupině umístil až na druhém místě. V osmifinále sice ještě porazil Radomyšl 2:1, ale ve čtvrtfinále jim po prohře 0:2 vystavil stopku v šampionátu tým Vsetína. V celkovém pořadí si oba sobotní finalisté místa prohodili. Titul získalo Stříbro, druhé bylo Peklo nad Zdobnicí a jedinou domácí medaili za třetí místo nakonec získali vsetínští.

Z víkendového šampionátu dorostu tak modřický nohejbal vybojoval jeden bronz a 2 x 5.-8. místo. Možná se na klucích projevila únava z předchozího náročného programu, kdy sportovní forma týden před tím vyvrcholila ziskem mistrů ČR v soutěži družstev. Každá medaile se však počítá a vzhledem k věku hráčů, na samé spodní hranici dorostenecké kategorie, jejich čas i na takovýchto jednorázovkách určitě ještě v budoucnu přijde.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
 
 
 
 
 
 
 
Datum a čas: 19.10.2022 09:12
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!