Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Kemp reprezentace U21

Ve dnech 9. a 10. března proběhl v Městské hale Modřice poslední ze zimní série nohejbalových kempů mládeže. Vrcholem této série byl kemp reprezentace juniorů U21. Pojďme se na něj podívat blíže.

Po loňském skvělém modřickém mistrovství světa, kde naše juniorská reprezentace získala všechny dostupné zlaté medaile, je juniorský výběr na počátku další dvouletky. Ta by měla vrcholit plánovaným MS v iráckém Bagdádu.

Výsledkově veleúspěšný trenér Doucek ukončil po loňském MS svoji trenérskou misi a z výběrového řízení vyšel jako nový trenér reprezentace U21 Marek Líbal. Ten v minulých sezonách prokázal velké kompetence ve vedení mladých hráčů, kdy vrcholem byl postup mladého týmu Holic z II. ligy až do letošní extraligy.

Líbal do svého týmu přibral jako vedoucího mužstva Petra Jahodu a na pozici fyzioterapeuta angažoval Jakuba Fürbachera. „Jelikož usilujeme o co největší propojení a spolupráci napříč věkovými kategoriemi, počítám s konzultacemi s Petrem Guldou jako trenérem mužů i s Petrem Tolarem, který od této sezony vede talentované hráče do 19 let,“ doplnil nový trenér.

Na úvodní soustředění bylo pozváno 10 hráčů. Modřický Michael Svoboda, Lukáš Tolar s Tobiášem Gregorem z Karlových Varů, vsetínský David Dvořák, čelákovický Filip Seidl, čtveřice hráčů z Pekla, resp. Holic Ondřej Fries, Josef Čižinský, Adam Ferebauer a Lukáš Kotyza. Hráč Vsetína Martin Zbranek se omluvil pro zranění a místo něj byl povolán Václav Kalous z Čelákovic.

Soustředění bylo zahájeno v sobotu ráno společným meetingem. Zde trenér Líbal prezentoval svoji vizi vedení týmu a také kritéria, která bude při nominacích na kempy, turnaje a na závěr i MS uplatňovat. Hráči obdrželi zásadní zprávu, že všichni jsou na stejné startovní čáře a jejich šance na účast na MS jsou v tento okamžik vyrovnané. Mimo desítku hráčů pozvaných na soustředění jsou v hledáčku trenéra také další hráči, kteří dostanou v průběhu letošní i následující sezony šanci dokázat své kvality a poprat se o nominaci na šampionát.

Po meetingu následovala úvodní dopolední tréninková jednotka. Již během ní se dalo vypozorovat, na co bude nový trenér klást důraz – kvalitní rozcvička, nasazení po celou dobu tréninku a statistická data. Na programu byly dvojice a trojice, a to dle mezinárodních pravidel pro juniorské i seniorské soutěže. Všem hráčům byla sledována statistika vybraných herních činností. „Trénink proběhl ve vysoké intenzitě, hráli jsme hlavně krátké dvojky a trojky, více než jindy jsme hráli na jeden dopad. Novinkou pro mě byla analýza naší hry po tréninku na základě videa a statistik,“ uvedl Lukáš Tolar.

Odpoledne na hráče čekala šichta v podobě prodlouženého tréninku. Ten byl zaměřen na hru trojic a zároveň byly realizovány testy vybraných nohejbalových dovedností. Hráči dokazovali své umění v nahrávkách, příjmech, různých variantách smečí i technickém útoku. „Dříve byly na kempech talentované mládeže realizovány fyzické testy, my jsme se rozhodli jít cestou testů nohejbalových dovedností, díky nimž máme přehled o aktuální úrovni hráčů v daných činnostech, zároveň nám umožňují sledovat pokrok hráčů v tom, co je pro obraz hry na hřišti nejdůležitější,“ přiblížil Líbal.

Odpoledním prodlouženým tréninkem program juniorům zdaleka nekončil. Každého z hráčů ještě čekal individuální meeting s trenérem a fyzioterapeutem. Hráči měli možnost vyzkoušet a osvojit si cviky zacílené přímo na jejich konkrétní potřeby. S trenérem potom hovořili o svých cílech a možnostech jejich naplňování.

Nedělní dopolední trénink byl hracím mixem všech disciplín. Významnou součástí každé tréninkové jednotky bylo cvičení s fyzioterapeutem, který vždy daný trénink zahajoval rozcvičením a ukončoval strečinkem. Kemp byl ukončen v neděli po obědě týmovým hodnotícím meetingem.

„Myslím, že kemp splnil svůj účel. Hráči pochopili, o co hrají. Nastavili jsme si pravidla fungování a představili si hlediska, na jejichž základech budou hráči nominováni k jednotlivým akcím reprezentace i k samotnému MS. Co se týká předvedené hry, rozhodně máme na čem stavět. Významný prostor pro zlepšení vidím v nahrávce a bloku ve trojicích,“ zhodnotil na závěr trenér Marek Líbal.

Petr Jahoda
vedoucí mužstva U21
Datum a čas: 15.03.2024 13:15
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!