Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Extraliga 2024 - 3. kolo: TJ Spartak VOTOČEK team Čelákovice - MNK mobilprovás Modřice 5:5

K druhému letošnímu venkovnímu zápasu zajížděl náš A tým na tradičně horkou půdu do Čelákovic. Celý zápas provázelo krásné a téměř ideální nohejbalové počasí, a tak se velmi slušně zaplněná Alutec aréna mohla těšit na skvělý zápas.

Jediné co našemu týmu trochu dělalo vrásky byl zdravotní stav hráčů. David Višvader vzhledem ke zdravotním problémům byl sice s týmem, ale pro utkání nezpůsobilý a Jan Hanus s přetrvávajícími bolestmi třísla byl připraven zasáhnout do hry jen v případě nepříznivého stavu utkání. Měli jsme tak na lavičce pouze 7 hráčů mezi nimiž byl i ne zcela zdravý Jan Hanus. K tomu ještě na noze a ruce ošklivě poraněný Jakub Pospíšil, na kterého den před tím spadlo doma velké zrcadlo . Jeho pravá ruka i pravá noha tam hodně „hrály modrými barvami“.

Do úvodního zápasu dvojic nastoupili M. Svoboda s Kolouchem proti elitní domácí dvojici Flekač a Nesládek. V prvním setu se naši mladíci prakticky nepotkali s míčem a hladce jej prohráli 2:10. V tom druhém svoji hru přeci jenom zlepšili, ale na více než 8 bodů to nestačilo, a tak jsme po úvodním duelu prohrávali 0:1.

Naše druhá dvojice Pospíšil a Rosenberk tak byla opět vystavena nutnosti bodovat. Proti nim se postavil Matura s Andrisem a střídajícím V. Kalousem. Naši borci však po suverénním výkonu srovnali výsledkem 10:6 a 10:6 na 1:1.

Naše první trojka ve složení T. Svoboda, M. Svoboda a Kolouch od počátku tahala za kratší konec proti sestavě Flekač, Holas a Matura. Nepomohlo ani střídání Janem Hanusem a po prohře 7:10 a 8:10 jsme prohrávali 1:2.

Do další trojky vedle zkušených Pospíšila a Rosenberka poprvé v životě dostal šanci si zahrát v extralize dorostenec Tomáš Sluka. A nutno říci, že svoji extraligovou premiéru zvládl s velkým přehledem. Na kurtu poslouchal a trpělivě i svědomitě plnil pokyny „pánů mistrů“. A když ti přidali svoji „standardní kvalitu“ mohl si po výhře 10:6 as 10:6 mladíček Sluka napsat svůj první extraligový zápasový bod. Srovnáno na 2:2. Jen pro pořádek - proti nim se snažila opravdu „jen chabě odporovat“ sestava Matura, Šafr, Andris a střídající V. Kalous.

Následovala vložená dvojice. Čelákovická sestava Holas a Kolenský představuje jednu z nejlepších „vloženek“ v celé extralize. V situaci, kdy bod z tohoto zápasu mohl být klíčový se „do služby“ sám obětavě nahlásil Honza Hanus. Nastoupil po boku Tomáše Svobody. Honzův tradiční zápal pro hru a obrovská bojovnost dokázala strhnout i Tomáše, a tak domácího favorita možná trochu překvapivě „přejeli“ 10:7 a 10:8. Domácím nepomohlo ani střídání Radkem Šafrem. Poprvé jsme tak šli do vedení v utkání 3:2.

Na zápas singlistů si však letos velmi úspěšný náš singlista Jan Hanus netroufl. A tak se domácímu Kolenskému postavil M. Svoboda. Na elitního domácího singlistu neměl. Prohra 3:10 a 7:10 znamenala srovnání stavu utkání na 3:3.

Do odvetného zápasu trojic nastoupila sestava Pospíšil, Rosenberk a Sluka proti elitnímu domácímu komandu Nesládek, Holas a Flekač. K nim střídal Spilka. I zda naši elitní hráči opět podpoření spolehlivým Slukou vyhráli 10:9 a 10:7. Vedli jsme tedy 4:3 a body z tohoto utkání se tak začaly stávat reálnými.

Jistotu nám měla přinést trojice T. Svoboda, M. Svoboda, Kolouch a střídající Hanus. Domácí sestava Matura, Šafr, Andris a střídající V. Kalous však byla lepší a po setech 8:10 a 6:10 srovnala na 4:4.

Klíč k jistému bodu a šanci na výhru v utkání držela v rukou naše elitní dvojice Pospíšil a Rosenberk. Proti nim stála sestava Nesládek a Flekač se střídajícím Spilkou. Hra byla velmi vyrovnaná a rozhodli těsné koncovky. Ty byly 9:10 a 9:10 pro hosty, a tak jsme v utkání opět prohrávali 4:5.

V poslední dvojici naši dorostenci M. Svoboda Kolouch byli proti sestavě Matura a Andris se střídajícím V. Kalousem pod obrovským tlakem. Ten se projevil hlavně v začátku prvního setu a výsledkem byla jeho prohra 6:10. Alutec aréna „cítila krev“ a tlak na naše mladíky ještě narostl. Trenér Rosenberk jim však v přestávce před druhým setem „domluvil“ a do druhého setu šli naši hráči v úplně jiné formě. Vyhráli ho 10:7 a když ve své krasojízdě pokračovali v i tom třetím, který ovládli 10:8, tak z toho byla potřebná výhra a po stavu utkání 5:5 si oba týmy spravedlivě rozdělili po jednom bodu.

Datum a čas: 17.04.2024 16:35
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Sokol I. Prostějov
6. kolo | 4.5.2024 | 15:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice B
vs
NK AUSTIN Vsetín
6. kolo | 4.5.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
TJ Peklo nad Zdobnicí
vs
MNK mobilprovás Modřice
4. kolo | 5.5.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!