Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Extraliga 2024 - 2. SF: SK Liapor Karlovy Vary - MNK mobilprovás Modřice 0:5

Po domácím vítězství 5:2 odjížděl náš A tým k druhému semifinálovému utkání v sobotu 12. října do Karlových Varů. Zde nás přivítalo typické „play-off karlovarské počasí“ s teplotami kolem 10 stupňů a tradičně kluzké kurty. Opravdu nevím, zda odpovědní funkcionáři svazu čekají až se např. některý z na utkání pěti přítomných reprezentantů před MS zraní, aby konečně pochopili nutnost hrát podzimní play-off zápasy v halách……

Náš tým odjížděl bez dlouhodobě zraněného Višvadera a se zdravotně lehce indisponovaným Hanusem jinak kompletní. Týmu domácích chyběl také dlouhodobě zraněný tahoun Vanke.

První šly proti sobě dvojice J. Medek a Hron a naši Pospíšil a Hanus. První set vyhráli těsně naši hráči 9:10. Ve druhém vedli domácí 7:6, avšak pak přišlo blokařské gala představení našeho kapitána Pospíšila. Čtyři bodové dvojkové bloky a výhra 7:10 ve druhém setu znamenal vedení 0:1 v utkání.

Druhé dvojice vyběhly na antuku ve složení T. Gregor a Tolar proti Kopovi a Rosenberkovi. V minulém týdnu tento souboj ovládli karlovarští mladíci, a tak se čekal tuhý boj. Naše dvojka však žádnou zápletku nepřipustila. Výhrou 8.10 a 6:10 zvýšila naše vedení v utkání na 0:2 a dá se říci, že utkání rozhodla.

Před námi byly trojice, kde je absence Jana Vankeho pro domácí nejcitelnější. Do první domácí poslali na kurt J. Medka, M. Medka, a Hrona. K nim střídal i P. Gregor. Naše trojice Pospíšil, Rosenberk a Burian soupeře doslova deklasovala. Výhra 2:10 a 2:10 je v historii soubojů těchto celků zcela ojedinělá! A opět řádil na bloku fantastický Pospíšil!

Za vedení 0:3 v utkání následovaly druhé trojice. Za domácí nastoupila trojice T. Gregor, Tolar a Kokštein se střídajícím Putíkem. Za nás byli na kurtu Kop, Hanus a Svoboda. Opět suverénní výkon našich a kontrolovaná výhra 8:10 a 8:10 znamenala vedení v utkání už 0:4.

Do singla nastoupil domácí specialista a horký kandidát na místo singlového reprezentanta na blížícím se MS Lukáš Tolar. Vzhledem ke stavu utkání a hlavně zdravotní indispozici Hanuse, šel na plac David Burian. Ten singly hraje velmi úspěšně v B týmu v 1. lize, ale extraligová kvalita byla pro něj velkou výzvou. V první setu také domácí favorit jasně vyhrál 10:5. Vedl i v tom druhém, ale pak se náš hráč dostal do hry a v těsné koncovce soupeře výsledkem 9:10 přetlačil a poslal zápas do třetího setu. Tam poctivou hrou nutil domácího Tolara k chybám a dokázal tento set i celý zápas vyhrát 8:10!

Utkání tak skončilo hladkou výhrou 0:5 našeho týmu. Nikdy v historii jsme ještě tradičního rivala z Karlových Varů ani doma ani venku, ani v základní části a ani v play-off nedokázali porazit s nulou! Stalo se tak až minulou sobotu a rekordním čase trvání utkání jen 1 hodinu a 50 minut.

Tato druhá výhra v semifinálové sérii znamenala také náš postup do Superfinále, která náš tým čeká v pondělí 28. října v hale v Odolene Vodě. Soupeřem nám bude tým TJ Avia Čakovice.

Petr Jahoda
Předseda MNK Modřice
Datum a čas: 15.10.2024 08:56
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
Extraliga
SUPERFINÁLE
TJ Avia Čakovice
vs
MNK mobilprovás Modřice
28.10.2024 | 17:00

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!