Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Extraliga 2024 - 2. kolo: MNK mobilprovás Modřice - SK Start Praha 5:5

Po úvodním vítězství 3:6 na půdě letošního nováčka extraligy v Holicích náš tým v prvním domácím zápase sezony přivítal těžší kalibr. Našim soupeřem byl loňský bronzový tým extraligy Start Praha.

Zápas se odehrál v Městské hale, kterou zaplnilo kolem 150 diváků a ti po celý jeho průběh vytvářeli skvělou sportovní kulisu.

Náš tým nastoupil kompletní posílený o fluktuanta z B týmu Tomáše Brennera a také juniora Tomáše Sluku. Po více než tří měsíční absenci zaviněné únavovou zlomeninou holeně byl k zápasu již připraven i David Višvader.

V úvodních dvojicích si naši Pospíšil s Rosenberkem a Hanus s T. Svobodou poradili shodně 2:0 se svými soupeři.

Když i naše první trojice hrající v sestavě Pospíšil, Rosenberk a Kolouch si ve dvou setech poradil se svým soupeřem vedli jsme již 3:0.

Následující trojice ve složení Hanus, T. Svoboda, M. Svoboda a střídající Brenner však na soupeře nestačila a stav byl snížen na 3:1.

V zápase vložených dvojic se dorostenecká sestava Kolouch a M. Svoboda postavil otci a synovi Ungermannovým. V prvním setu dokázali naši mladíci zvítězit a v tom druhém již vedli 9:6. Obrovská zkušenost hrající nohejbalové legendy Vildy Ungermanna staršího však dokázala nepříznivý průběh zápasu obrátit a po výhře 2:1 snížil Start Praha stav utkání na 3:2.

Následoval očekávaný zápas singlistů. Proti úřadujícímu mistru ČR Janu Chalupovi se postavil bronzový z loňského šampionátu Jan Hanus. A předvedl skvělou hru a ve dvou setech 10:5 a 10:7 na hřišti zcela dominoval. Zvýšeno na 4:2.

Následoval zápas nejsilnějších trojic obou týmu, Naše sestava Pospíšil, Rosenberk a Kolouch měla za protivníka Chalupu, Klaudyho a Ungermanna staršího. Napínavý zápas naši hráči zvládli a po výhře 2:1 byl náskok v utkání zvýšen na 5:2.

Pro výhru v celém utkání tak chybělo získat jen jeden zápasový bod.

Následoval poslední zápas trojic. Naše sestava T. Svoboda, M. Svoboda a Hanus ani se střídajícím Brennerem na soupeře nestačila. Navíc se během zápasu zranil Jan Hanus. Sníženo na 5:3.

Zápas mohla rozhodnout naše nejsilnější dvojice Pospíšil a Rosenberk. Proti nim se postavilo duo Chalupa a Kalas. Naši hráči vedli ve třetím setu již 8:6. Nakonec i díky úbytku fyzických sil nedokázali zápas dotáhnout do vítězného konce a podlehli 1:2. Stav utkání byl tedy 5:4.

Do poslední dvojky nemohl nastoupit zraněný Hanus, a tak s T. Svobodou hrál David Višvader. Mnoha měsíční tréninková absence i nesehranost byla na naší dvojici znát a výsledkem byla hladká prohra 0:2 s duem Tůma a Klaudy.

Utkání tedy skončilo nakonec remízou 5:5 a díky své dramatičnosti i dlouhému průběhu ubralo oběma týmům řadu sil před jejich dalším extraligovým zápasem, který měl následovat již v neděli.

Datum a čas: 09.04.2024 14:23
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!