Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Extraliga 2024 - 14. kolo: MNK mobilprovás Modřice - TJ Avia Čakovice 6:1

V sobotu 7. září se hrálo poslední kolo základní části extraligy mužů. V něm náš tým přivítal v repríze loňského superfinále tým vicemistra z Čakovic.

Tým z Čakovic byl už před posledním kolem jasným vítězem základní čísti, když doposud neprohrál jediný zápas. Náš tým posílený pro závěr sezony o Pavla Kopa však chtěl čakovickým ukázat, že s námi musí pro play-off počítat jako s vážným soupeřem. Před tímto kolem našemu celku patřilo třetí místo v tabulce a pouze shoda výsledků naší výhry a prohry Karlových Varů v Prostějově nás mohla posunout na místo druhé a tím i k přímému postupu do semifinále. To však na počátku neděle tipoval jen málo kdo. Ale o tom později…..

Náš tým nastoupil bez zraněného Višvadera a v týmu soupeře chyběl na dovolené pobývající Zdeněk Kalous. Na naší lavičce byl k hrajícímu trenérovi Lukáši Rosenberkovi poprvé „k ruce“ i jeho asistent Jakub Spousta.

Do úvodní dvojice nastoupila za nás dvojka Rosenberk a Kop. Na druhé straně J. Kalous a Pachman. Zápas to byl velmi vyrovnaný, ale po lepších koncovkách zvítězili naši hráči 10:9 a 10:9. Šli jsme tedy do vedení 1:0.

Druhá dvojka vyběhla na kurt ve složení Pospíšil a Hanus. Jim se postavili T. Chadim a Kučera. Naše dvojice, ke které střídal poprvé letos i hráč B týmu Burian podlehla 9:10 a 6:10 a stav utkání byl srovnán na 1:1.

Do úvodní trojice šla za nás sestava Kop, Svoboda a Hanus. Za hosty se o body vyběhli rvát T. Chadim, J. Kalous a Kučera. Naše trojka, poprvé letos proti Čakovicím s Pavlem Kopem, jim dala hned „vzpomenout“ na uplynulé tři roky, kdy Čakovice nedokázaly Pavlovu trojici nikdy porazit. Hladká výhra 10:4 a 10:7 nás posunula opět do vedení 2:1.

Druhá naše trojice Pospíšil, Rosenberk měla jako třetího Buriana. Jim se postavili Pachman, Souček a Vacek. Také v tomto zápase byla převaha modřické trojice markantní. Výhra 10:6 a 10:6 a posun vedení na 3:1.

Do zápasu vložených dvojic šla naše letos osvědčená mladická dvojka „chuligánů“ Svoboda a Kolouch. Na druhé straně sítě hráli J. Chadim a Souček. Naši mladíci zahráli skvěle a výhrou 10:8 a 10:6 připsali čtvrtý zápasový bod.

Čekal nás singl. Do něj nastoupily „těžké váhy“ Hanus a J. Kalous. Náš singlista od počátku dominoval. Po výhře 10:7 Hanuse v prvním setu čakovický singlista druhý set úplně vzdal. „Odkopal“ to na prohru 10:5 a nutno říci, že průběh tohoto setu byl tak trochu kaňkou na jinak skvělém nohejbale, který jsme v sobotu v Modřicích viděli.

Celé utkání tak za stavu 5:1 mohla již uzavřít další trojice. A trojce Kop, Svoboda a Hanus se to také výhrou 10:6 a 10:7 nad trojicí Pachman, Souček a Vacek podařilo.

Výhra 6:1 nám zajistila nejenom dva body do tabulky, ale hlavně vyslala našemu potenciálnímu soupeři o letošní extraligový titul zprávu, že „Modřice jsou opět v plné sile a připraveny na obhajobu“.

Už během utkání hlasatel oznamoval průběžné výsledky dalších utkání, kde hlavně týmy Prostějova, Žatce a Holic hráli o to, kdo z této trojice vyklouzne z bojů o záchranu. Nejlepší výchozí pozici měly Holice. V tomto kole se však „děly věci“. Prostějov od počátku vedl doma na Kalovými Vary. Holice také držely průběžné skóre domácího zápasu se Startem Praha na výhru., Jediný Žatec od počátku prohrával s Čelákovicemi. Náš zápas rychle skonči a tak jsme sledovali přenosy z těchto stadionů.

Nejprve nám radost udělal Prostějov. Karlovy Vary bez zraněného Vankeho dokázal doma porazit 6:3 a tím náš tým „poslal“ rovnou do semifinále. Díky Hanáci! Žatec i přes průběžnou prohru 1:5 dokázal své utkání nakonec zremizovat na 5:5. No a poslední utkání končilo v Holicích. Zde domácí vedli 5:4 a potřebovali výhru k záchraně. Poslední dvojka došla do stavu 9:9 v třetím setu a zde měli pevnější nervy Pražané. Výhrou v posledním zápase a tím i remízou rozhodli, že Prostějov se zachránil a utká se ve čtvrtfinále opět s Karlovými Vary. Poslední míč Holických je nejenom nezachránil v soutěži, ale remíza je při nakonec uhrané remíze Žatce odsunula až na poslední místo a tím i méně výhodnou pozici v play-out právě proti Žatci.

Divoké poslední kolo tak proti všem papírovým předpokladům úplně překopalo tabulku, Naše a současně i prostějovská výhra znamená přímý postup do semifinále, které rozehrajeme v sobotu 5.10. domácím zápasem. Proti komu zatím nevíme. Ale mohou to být Karlovy Vary nebo někdo z dvojice Čelákovice a Start Praha.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
 
Datum a čas: 10.09.2024 12:33
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
Extraliga
SUPERFINÁLE
TJ Avia Čakovice
vs
MNK mobilprovás Modřice
28.10.2024 | 17:00

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!