Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Extraliga 2024 - 12. kolo: MNK mobilprovás Modřice - SK Liapor Karlovy Vary 5:5

Za krásného počasí nastoupil v sobotu náš A tým v klíčovém zápase o druhé místo v tabulce, a tím i výhodu přímého postupu do semifinále, proti týmu Karlových Varů. Vzhledem k počtu bodů získaných oběma týmy nám naději dávala pouze výhra v tomto utkání. Díky jeho důležitosti i atraktivitě soupeře bylo toto utkání také vybráno pro přímý přenos České televize na kanálu ČT SPORT Plus. I v přímé konkurenci souběžně hraného zápasu našich fotbalistů na Euru si na utkání našlo cestu cca 50 diváků - za to jim patří velké poděkování!

Do úvodního zápasu dvojic nastoupila za Modřice dvojice Rosenberk a Svoboda. Proti nim hrála dvojka J. Medek a Hron. Naši hráči byli celý zápas lepší a po výhře 10:7 a 10:8 jsme si připsali první a důležitý zápasový bod na 1:0.

Do druhých dvojic nastoupil Pospíšil s Hanusem a na druhou stranu kurtu Vanke a Tolar. V prvním setu vyhráli karlovarští těsně 9:10. V setu druhém naší dvojce nešlo prakticky nic a po prohře 3:10 bylo srovnáno na 1:1 na zápasy.

K úvodnímu zápasu trojic nastoupili Pospíšil, Višvader a M. Svoboda. Za Karlovy Vary hráli J. Medek, M. Medek a Hron. Naše favorizovaná trojka vyhrála s přehledem 10:6 a10:7 a opět jsme vedli 2:1 na zápasy.

Do druhé trojice šli Rosenberk, Hanus a Brenner. V cestě jim stála elitní trojice hostů Vanke, Tolar a Kokštein. V prvním setu to bylo galapředstavení Tomáše Brennera na síti. Svého zkušenějšího protihráče Vankeho jednoznačně přehrával útokem i obranným blokem a výhra 10:5 v prvním setu byla zcela zasloužená. V druhém setu se obraz hry změnil a soupeř ho vyhrál 6:10. Poprvé se tak šlo do zkrácené koncovky třetího setu. Zde byly v poslední dlouhé a napínavé výměně šťastnější hosté a po výhře 9:10 bylo srovnáno na 2:2.

Následovala prostřední pasáž utkání, kdy se hrají nepárové disciplíny. Do vložených dvojic šla za nás dvojka Višvader a Kolouch a střídající Brenner. Proti nim stála letos výsledkově skvělá dvojice Gregor a Kokštein. Oba sety jsme těsně prohráli 9:10 a Karlovy Vary šli poprvé v tomto utkání do vedení 2:3.

Do zápasu singlistů nastoupili Jan Hanus a Lukáš Tolar. Oba patří k naší singlové špičce a tomu také odpovídala skvělá kvalita hry. První set získal 4:10 Tolar. V druhém byl 10:6 lepší Hanus. V třetím setu zvítězil Tolar 8:10 a soupeř odskočil do vedení 2:4.

Do odvetných trojic šly proti sobě elitní trojková komanda obou týmů. Pospíšil, Višvader a Svoboda prohráli první set 7:10 s trojicí Vanke, Kokštein a Tolar. Již v průběhu prvního setu střídal Višvadera dorostenec Sluka, který už na kurtu zůstal i pro zbytek zápasu. I on výborným výkonem přispěl k obratu a po výhře 10:3 a 10:7 ve zbylých dvou setech bylo sníženo na 3:4.

Naději na obrat v zápase musela získat v dalším zápase trojice Rosenberk, Brenner, Hanus a střídající T. Svoboda. Na druhé straně kurtu stáli Hron, J. Medek, M. Medek a střídající Gregor. První set jsme získali 10:6. Druhý ztratili 3:10. Třetí set opět došel do koncovky 9:9. I tentokrát byli hosté šťastnější a po výhře 9:10 získaly pátý bod v utkání a tím byla bitva o druhé místo v tabulce při vedení hostů 3:5 rozhodnuta.

Před hráči byly poslední dvě dvojice a náš tým byl odhodlán poprat se alespoň o remízu. Rosenberk s M. Svobodou přehráli Vankeho a Tolara se střídajícím M. Medkem 10:8 a 10:8 a snížili na 4:5.

Do posledního zápasu dne nastoupili Pospíšil s Hanusem proti J. Medkovi a Hronovi. V prvním setu naši hráči vyhráli 10:7. V setu druhém byl při vedení 9:8 poprvé v životě vyslán do extraligového zápasu teprve 16-ti letý dorostenec Tomáš Jahoda. Z následného příjmu hosté srovnali na 9:9. Jejich

podání v poslední výměně přijmul Pospíšil, který však následně neproměnil dobrou Jahodovu nahrávku ve vítězný bod. Hosté chytili a útočili, Jahoda vybral v poli. Pospíšilova nahrávka šla příliš k bloku Medka. Jahoda se snažil soupeře vytlouci, ale sporný míč rozhodčí nakonec posoudili ve prospěch Karlových Varů. Srovnáno na 1:1. Do třetího setu se vrátil místo Jahody opět Hanus. Při vedení 9:6 šel na plac opět Jahoda za Hanuse. Hosté snížili na 9:8. Následně však Medek poslal svůj servis do autu a po výhře 10:8 byl stav utkání srovnán na konečných 5:5.

Tento výsledek při náskoku 3 bodů v tabulce dává před posledními dvěma koly, kdy oba týmy mají stejné soupeře (venku Prostějov a doma Čakovice), karlovarským téměř jistotu přímého postupu do semifinále. Náš tým tak pravděpodobně po dlouhých letech bude muset nastoupit do čtvrtfinálových bojů. Ty začnou v průběhu září.

Ještě před tím se však náš klub jako obhájce zúčastní Světového poháru klubů ve dnech 24. a 25. srpna ve slovenském Martině. Věřme, že zde doplní svá předchozí dvě vítězství v této prestižní klubové soutěži na zlaty hattrick.

Datum a čas: 25.06.2024 10:27
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
 
1. liga mužů čtvrtfinále:
31. 8. 2024 10:00:
 
Dorostenecká liga čtvrtfinále:
1. 9. 2024 10:00:

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!