Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Extraliga 2024 - 10. kolo: MNK mobilprovás Modřice - TJ Spartak VOTOČEK team Čelákovice 6:0

Za nádherného sobotního počasí se náš A tým postavil ve velmi důležitém utkání sousedů v extraligové tabulce týmu z Čelákovic. Tento zápas byl jedním z těch nejdůležitějších v boji o postavení v tabulce před play-off zápasy. Náš tým i hosté do něj nastupovali v kompletních sestavách, a tak se očekával tuhý boj. Utkání přihlíželo cca 60 diváků.

Do úvodní dvojice nastoupili za domácí Rosenberk a M. Svoboda. Za hosty V. Kalous a Andris. K nim v průběhu zápasu opakovaně střídal Spilka. V prvním setu byly lepší hosté a zaslouženě zvítězili 6:10. Před naší dvojicí tak byl úkol obrátit vývoj tohoto velmi důležitého úvodního zápasu. Druhý set došel do devítek a tam byli lepší naši borci. Vyrovnáno na 1:1. Také třetí set končil posledním možným míčem. Ten byl velmi kuriózní. Po razantním útoku hostů se nám jej nepodařilo úplně správně zpracovat a Michael Svoboda se tak dostal na levém kůlu zcela mimo kurt do velmi těžké pozice ze které musel zahrát míč na stranu soupeře. S notnou dávkou štěstí se mu jej však nouzovým úderem přes hlavu zády k síti podařilo nasměřovat podél sítě tak, že zkoprnělý soupeř jen bezmocně přihlížel své „zkáze“. Důležitý první zápasový bod byl náš a vedli jsme 1:0

Do druhé dvojice nastoupili Pospíšil s Hanusem proti Flekačovi s Nesládkem. K nim v průběhu zápasu střídal Matura. Naši borci odehráli skvělou partii a zvítězili 10:6 a 10:8.

Vedli jsme tedy nadějně 2:0 a tato prohra jako by soupeře psychicky srazila na kolena.

Zvláště v situaci, kdy do boje trojic za nás nastoupil elitní snajper Pospíšil na nahrávce s M. Svobodou a v poli s Višvaderem. Čelákovická sestava Andris, Matura, Šafr a střídající Kolenský proti nim zbraň nenašla a po výhře 10:8 a 10:8 jsme vedli již 3:0.

Do druhé trojice šly Modřice v sestavě Brenner, Rosenberk a Hanus. Na druhé straně kurtu bojovali Nesládek, Flekač, Holas a k nim střídal Spilka. Hosté už byli vývojem zápasu přitlačeni „ke zdi“ a tak vzdorovali ze všech sil. Zápas se hrál na tři sety, ale nakonec jsme v něm byli opět úspěšnější my a po výhře 10:7, 7:10 a 10:7 byl stav utkání již 4:0.

Dalším zápasem byla vložená dvojice. Za domácí šli na kurt Višvader a Kolouch. Hosté se prezentovali sestavou Kolenský, Loffelmann a střídal i Šafr. Naše dvojka zahrála skvěle a po výhře 10:5 a 10:5 byl stav utkání 5:0.

Dalším zápasem v pořadí byl singl. Za hosty se již dopředu očekával na kurtu matador Kolenský. Toho náš singlista Jan Hanus dokázal zatím v kariéře porazit jen jednou, a tak nic nepodcenil. V průběhu týdne si zařadil individuální trénink singlových dovedností za pomoci hráčů dorostu. To se ukázalo jako správné rozhodnutí. Náš singlista působil na kurtu velmi jistým dojmem a svého nejméně oblíbeného soupeře zcela deklasoval po výsledku 10:4 a 10:4.

Nad modřický centrkurt tedy mohl „vylétnout kanár“ a radostným zpěvem oznámit celému nohejbalu vítězství 6:0 a zisk velmi důležitých dvou bodů do tabulky extraligy.

V příštím kole A tým odpočívá, neboť má předehrané utkání v Žatci. Poté v sobotu 22. června přivítá na domácím kurtu v klíčovém zápase v boji o druhé místo a tím i přímý postup do semifinále tým Karlových Varů.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 11.06.2024 08:02
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
 
1. liga mužů čtvrtfinále:
31. 8. 2024 10:00:
 
Dorostenecká liga čtvrtfinále:
1. 9. 2024 10:00:

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!