Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Extraliga 2024 - 1. SF: MNK mobilprovás Modřice - SK Liapor Karlovy Vary 5:2

Díky výsledkům posledního kola základní části extraligy mužů vstoupil náš A tým do letošního play-off ELM až první domácím semifinálovým zápasem. Výhra Karlových Varů ve čtvrtfinálové sérii 2:0 nad týmem Prostějova pak určila, že našim semifinálovým soupeřem bude právě náš tradiční rival z Karlových Varů.

Utkání bylo s předstihem přesunuto na palubovku Městské haly, a tak byl pro nebývale vysoký počet diváků, ale i všechny účastníky utkání vytvořen téměř dokonalý komfort. Vše ještě umocnila přítomnost několika televizních kamer, zkušená dvojice komentátorů Kozák a Topinka, a hlavně přímý přenos vysílaný na stanici ČT Sport plus.

Náš tým nastupoval bez zraněného Višvadera a hostům chyběl jejich lídr Vanke.

Do první dvojice nastoupilo za nás duo Kop a Rosenberk. Za hosty byla na palubovce mladá dvojice Tolar a Gregor. Naši hráči vyhráli první set 10:7 a nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo dojít k obratu. Od druhého setu se naší dvojici přestala dařit nahrávka a výsledkem byl obrat v zápase a překvapivé a pro karlovarské mladíky cenné vítězství 1:2. V utkání tak šel do vedení 0:1 náš soupeř.

Za této situace šla naše dvojice Pospíšil a Hanus na hřiště pod tlakem získat nutný zápasový bod proti duu J. Medek a Hron k nimž střídal i Kokštein. Naši hráči svoji úlohu zvládli a po výhře 10:4 a 10:9 srovnali stav utkání na 1:1.

Před hráči byly úvodní dvě trojice, kde síla soupeře byla absencí Jana Vankeho asi nejvíce oslabena.

Naše úvodní trojka ve složení Kop, Hanus a Svoboda se utkala se sestavou Tolar, Gregor a Kokštěin. Naši hráči dominovali a zvítězili ve dvou setech 10:7 a 10:6.

Ve druhé trojici se představili Pospíšil a Rosenberk doplnění o Davida Buriana fluktuujícího z B týmu. Soupeře ve složení J. Medek, M. Medek a Hron doslova deklasovali výhrou 10:3 a 10:5.

Po obou úvodních dvojicích jsme tak vedli 3:1 na zápasy.

Následoval zápas singlistů a v něm dva juniorští mistři světa Hanus proti Tolarovi. K vidění byly fantastické výměny, avšak v nich byl na jejich závěr převážně úspěšnější karlovarský mladík. Vyhrál 1:10 a 4:10 a snížil stav utkání na 3:2.

Před námi byly odvetné trojice a modřičtí v nich chtěli potvrdit svoji dominanci.

To se také beze zbytku povedlo.

První trojice Kop, Hanus a Svoboda smetla trojici Hron, J. Medek a M. Medek 10:2 a 10:7 a celé utkání ukončila pátou výhrou 10:8 a 10:8 trojice Pospíšil, Rosenberk a Burian nad triem Kokštein, Tolar a Gregor se střídajícím Putíkem.

Na druhý zápas série, který se koná v sobotu 12.10.2024 na půdě Karlových Varů tak odjíždíme s vedením 1:0 a s možností již po tomto druhém semifinále slavit postup do Superfinále.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
Datum a čas: 08.10.2024 10:02
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
Extraliga
SUPERFINÁLE
TJ Avia Čakovice
vs
MNK mobilprovás Modřice
28.10.2024 | 17:00

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!