Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Extraliga 2024 - 1. kolo: TJ Sokol Holice - MNK mobilprovás Modřice 3:6

Nový ročník extraligy je zde a s ním i mnoho změn. Petr Gulda již z trenérského postu nedohlíží na náš A-tým, který je nově pod taktovkou hrajícího trenéra Lukáše Rosenberka, a současně se náš tým již nemůže nadále opírat o svou dlouholetou nepřehlédnutelnou oporu, Pavla Kopa. Ten odešel před sezónou pomoci svému „domovskému“ oddílu a také nováčkovi extraligy – Holicím. Právě tento soupeř byl přisouzen jako první prověrka našeho A-týmu v letošní sezóně.

K prvnímu zápasu do Holic jsme byli nuceni odcestovat bez Davida Višvadera, který se dlouhodobě léčím s vleklým zraněním holení kosti. Povolány ke službě tak byly také opory současného B-týmu, jmenovitě Quido Boleloucký a junior Tomáš Sluka.

V zápase úvodních dvojic naše dvojice Hanus, Svoboda T. nezačala úplně nejlépe a brzy tahala za kratší konec. Nedařilo se ani na útoku, ani v obraně, což agresivně hrající dvojice Holic ve složení Kop, Pohl neúprosně trestala. Ke zvratu zápasu našemu týmu nepomohlo ani střídání Svobody za Bolelouckého, prohráli jsme ve dvou setech a soupeř vedl 1:0. Naše druhá dvojice složená ze zkušených hráčů Rosenberka a Pospíšila se v prvním setu proti mladým Holickým puškám chvíli hledala, nicméně po dobře zvolené taktice v průběhu prvního setu zvítězila, pohlídala si i druhý set a srovnala skóre na 1:1. Zápas prvních trojic pro nás nebyl jednoduchý. Velmi dobře hrajícímu Pavlu Kopovi s vynikajícím polem za sebou se pokusilo vzdorovat mladé trio bratrů Svobodů a Patrika Koloucha. Na ostříleného bijce to však nestačilo a opět jsme v zápase prohrávali, tentokrát 2:1. Za nepříznivého stavu jsme však vstupovali do fáze, kterou jsme mohli zápas zvrátit. To se také stalo. Nejprve si Pospíšilova trojice bez větších problémů poradila s holickými mladíky Pohlem, Friesem a Šimečkem, ve vložené dvojici si dnes již zkušená dvojice Svoboda M. s Patrikem Kolouchem poradili ve dvou setech s třetí dvojicí Holic a následně Honza Hanus v krásném a bojovném zápase singlistů přetlačil posledním možným míčem Václava Pohla. Stav byl 2:4 pro naše barvy a proti sobě stála trojice Pavla Kopa a Jakuba Pospíšila. Všichni přítomní tak nějak tušili, že tento zápas velmi pravděpodobně rozhodne o celém vývoji utkání. První set pro sebe urval Jakub Pospíšil, druhý Pavel Kop. Ve třetím setu byli po dlouhou dobu nahoře domácí, když dokonce vedli nad našimi 9:8. Kluci však nesložili zbraně a po pár dobrých zákrocích v poli se jim povedlo přetavit i poslední výměnu v náš prospěch. 10:9 výhra ve třetím setu a už bylo jasné, že z Holic si odvezeme minimálně bod za remízu. 2:5. V následném zápase mladých trojic udělala ta holická podstatně menší množství chyb než naše sestava, která se ne a ne dostat za celý den do herní pohody. Ani střídaním Tomáše Svobody za Quida Bolelouckého jsme nedokázali zápas zvrátit, stav byl 3:5 a šlo se do odvetných dvojic. Jakub Pospíšil s Lukášem Rosenberkem změřili síly s Pavlem Kopem a Václavem Pohlem. V tomto utkání modřičtí využili naplno své velmi dobré znalosti Pavla Kopa a po pár chycených míčích, zodpovědných rozehrách a dobře dodržené taktice jsme mohli po dvou vítězných setech slavit naše premiérové vítězství v letošní sezóně. 3:6!

V dalším týdnu nás čeká na modřických kurtech náročný dvojzápas s nepříjemným Startem Praha (Sobota od 15 hodin) a v neděli s neméně příjemnějším Žatcem, který po domácím vítězství nad Karlovými Vary rozhodně nebude chtít přijít o jakékoliv body ani u nás (Neděle od 10 hodin).

Datum a čas: 02.04.2024 11:26
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!