Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Dorostenecká liga 2024 - 8.kolo: SK Šacung Benešov 1947 - MNK mobilprovás Modřice 1:6

Dorostenecký tým ve svém předposledním zápase základní části dorostenecké ligy jel v neděli 9. června na kurt do Benešova, kde je doma tradiční nohejbalový klub Šacung Benešov. Dorostenci dokázali v minulém kole porazit svého konkurenta v boji o první místo skupiny B tým Českého Brodu, a tak byl před týmem v neděli úkol potvrdit toto vítězství ideálně tříbodovou výhrou v Benešově.

Doma jsme nechali odpočívat extraligisty Svobodu a Koloucha a odjeli v sestavě Jurka, Sluka, Jahoda, Dlabka a Sedláček. V areálu bylo ideální nohejbalové počasí a domácí šli do utkání v plné sestavě.

Do první dvojky šla letos poprvé spolu (díky předchozímu zranění Dlabky) dlouholetá sehraná dvojice Jahoda a Dlabka. Domácí na úvod nasadil své nejlepší hráče Talpu a Hrkala. Naši hráči na kurtu velmi rychle ukázali svoji dlouholetou sehranost a zkušenost a „kontrolovaným průběhem zápasu“ a po výhře 5:10 a 6:10 šel první zápasový bod pro Modřice.

Do druhé dvojky vyslal modřický trenér duo Jurka a Sluka. Proti nim bojovali Tuška a Brejla. Naši hráči ukázali potřebnou kvalitu a po výhře 7:10 a 7:10 jsme vedli již 0:2.

Před námi byly první trojice kam za nás šla sestava Sedláček, Sluka a Jurka. K nim střídal Dlabka. Zápas proti sestavě domácích Talpa, Hrkal, Fišera a střídající Tuška byl velmi vyrovnaný a každý set rozhodoval až poslední možní míč. Naši hráči zápas nakonec zvládli a po setech 9:10, 10:9 a 9:10 jsme vedli již 3:0 na zápasy.

Následoval zápas singlistů. Za domácí šel jejich nejlepší hráč Talpa a za nás letos ještě neporažený singlista Jahoda. V prvním setu Jahoda dokazoval své kvality a „kontrolovaně“ vyhrál 7:10. Do druhého setu však vstoupil velmi špatně. Záhy prohrával už 5:0. V dalším průběhu zápasu se mu nepodařilo, tak jako v mnoha zápasech dříve, jeho průběh obrátit a po prohře v druhém a třetím setu 10:3 a 10:6 byl stav utkání snížen na 1:3.

Pokud jsme si tedy chtěli odvézt z Benešova důležité tři body do tabulky nesměli jsme si v dalších třech zápasech dovolit již žádné zaváhání.

Po singlu se šlo do odvetných trojic. Za Modřice šli na kurt Sedláček, Jahoda a Dlabka. Proti nim se postavili Brejla, Hrkal a Tuška. Naše trojka zahrála velmi dobře a po výhře 7:10 a 6:10 zvýšila vedení v utkání na 1:4.

Do předposlední dvojice šli za nás Jurka a Sluka a proti nim domácí ve složení Talpa a Hrkal v druhém setu se střídajícím Bubeníkem. Zejména v prvním setu domácí elitní sestava tvrdě bojovala o zisk alespoň jediného bodu do tabulky z tohoto utkání. Poslední míč prvního setu za devítek šel však pro nás a v druhém setu jsme se již prosadili snadněji. Výsledkem byla výhra 9:10 a 3:10.

Vedli jsme tedy již 1:5 a k potřebným třem bodům do tabulky nás měla dostat dvojka Jahoda a Dlabka. Tento náš záměr se pokoušela zhatit dvojice Brejla, Tuška a střídající Fišera. Domácí bojovali statečně a oba sety končili těsně. Naši hráči však prodali své zkušenosti a po výhře 9:10 a 8:10 získali potřebný „tříbodový“ šestý bod v utkání a „dopsali“ tak jeho výsledek na 1:6.

Komentář trenéra dorostu Petra Jahody: „Hodnocení zápasu není pro mě zcela snadné. Na jedné straně jsem samozřejmě rád, že náš tým dokázal získat potřebné tři body do tabulky a zejména po prohraném singlu udržet nervy na uzdě a vyhrát další potřebné tři zápasy. Na straně druhé náš výkon provázelo spousta individuálních chyb v dílčích herních činnostech. Tím jsme papírově slabšího soupeře zbytečně „nakopli“ k nadstandardnímu výkonu a některé zápasy jsme tak dostali zbytečně do nervózních koncovek. Vím, že hrát proti tabulkově slabšímu soupeři s „povinností“ získat tři body není snadné, ale přesto si myslím, že jsme utkání měli zvládnout lépe. Nicméně nakonec vše dobře dopadlo a v příštím kole na domácím kurtu proti loňskému vítězi DL týmu Pekla nad Zdobnicí nám již na vítězství v základní části ve skupině B stačí uhrát jen dva dílčí zápasy a získat alespoň jeden bod do tabulky. Očekávám však výrazně zlepšený výkon a také to, že v tomto utkání udržíme sérii vítězství v základní části nepřerušenou.“

Datum a čas: 11.06.2024 08:06
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
 
1. liga mužů čtvrtfinále:
31. 8. 2024 10:00:
 
Dorostenecká liga čtvrtfinále:
1. 9. 2024 10:00:

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!