Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Dorostenecká liga 2024 - 7.kolo: MNK mobilprovás Modřice - TJ Slavoj Český Brod 4:3

V neděli 26. května jsme domácím hřišti v dalším zápase základní části dorostenecké ligy přivítali Slavoj Český Brod. Dle vývoje v tabulce bylo zřejmé, že půjde o klíčový zápas o první místo ve skupině B. V prvním letošním měření sil jsme na půdě našeho soupeře dokázali zvítězit po velkém boji 3:4 a tak se dal opět očekávat vyrovnaný a dramatický duel.

Náš tým nastupoval oslaben o Michaela Svobodu, který si plnil své povinnosti v nedělním extraligovém zápase na hřišti Startu Praha. Na čtvrtečním tréninku si pak zranění kotníku přivodil Marek Sedláček. Naopak poprvé letos jsme v sestavě mohli přivítat více než dva měsíce zraněného Dlabku a po dvoutýdenním léčení antibiotiky se vrátil i Tomáš Sluka.

Soupeř naopak přijel se všemi jeho nejlepšími hráči včetně Kalouse, který den před tím dokázal v extralize proti Karlovým Varům vyhrát obě své dvojice.

Do první dvojky nastoupili Sluka a Jahoda a proti nim roky sehraná dvojice Bálek a Červenka. Od počátku šlo o velmi vyrovnaný zápas, který v každém setu dospěl do devítek. První set pro sebe urvali hosté 9:10 a získali nezanedbatelnou psychologickou v boji o veledůležitý první zápasový bod. Naši bojovníci se nevzdali a v dalším setu to byli oni kdo vyhráli 10:9. Měl rozhodnout set třetí. Zde byly v závěrečné výměně na útoku hosté, ale Červenka svoji smeč poslal do sítě a náš tým tak vedl v utkání 1:0.

Do další dvojice šli na plac za nás Kolouch s Jurkou a proti nim duo Kalous a Baloun. V prvním setu nám nefungovalo vůbec nic. Prohra 4:10 pak byla spravedlivým odrazem dění na kurtu. Do druhého setu poslal trenér místo Jurky na hřiště Dlabku. Ten měl za sebou více než 2 měsíce trvající pauzu díky zranění. Do zápasu však vlétl skvěle a byl to on, kdo zcela změnil jeho průběh. Druhý set jsme vyhráli 10:5 a tak trochu šokovaného soupeře jsme přehráli i v tom třetím 10:8.

Po obou úvodních dvojicích jsme tak vedli 2:0. To bylo velmi nadějné, ale před námi byly trojice, kde nám chyběl právě nejlepší trojkař Svoboda a také vysoký blokař Sedláček

Do úvodní trojky nastoupili Jurka, Sluka a Jahoda. Jim se postavili Kalous, Bálek a Červenka. Hra se nám nedařila a nepomohlo ani střídání Dlabky do obou setů. Prohra 5:10 a 3:10 tak dostala soupeře opět do utkání.

Sníženo na 2:1.

Následoval zápas singlistů, který se při vyrovnanosti obou týmů jevil jako klíčový pro výsledek celého utkání. V prvním měření sil českobrodský Kalous dokázal Koloucha porazit 2:1 a tak si Patrik Kolouch před utkání řekl trenérovi Jahodovi o odvetu. Bylo na něm vidět obrovské odhodlání soupeři prohru oplatit a pomoci svému týmu. Od počátku hrál Patrik skvěle a suverénně. Hrál také výborně „v hlavě“ kdy volil nejenom správné údery, ale i tempo a styl hry ordinované tak, aby to soupeři sedělo co nejméně. Hostující Kalous nenacházel protihru. Hladká dvousetová výhra 10:5 a 10:5 pak byla spravedlivým odrazem dění na kurtu a poskytla modřickému celku důležitý match ball v utkání při vedení 3:1.

Šlo se do odvetných trojic. Na hřiště šla sestava Kolouch, Sluka a Jahoda. V průběhu prvního setu vystřídal Sluku Jurka a ten již v sestavě zůstal pro zbytek zápasu. Jim čelili Bálek, Baloun a Červenka. Oba úvodní sety skončili stejným poměrem míčů. První vyhráli hosté 6:10 druhý domácí 10:6. Ve třetím setu se náš tým dostal do nadějného vedení 8:7, avšak soupeř jeho průběh obrátil a zvítězil v něm 8:10.

Bylo tedy sníženo na 3:2 a o osudu utkání měly rozhodnou odvetné dvojice.

Do té první šli na kurt za domácí Sluka a Jahoda a na druhou stranu kurtu Kalous a Baloun. Nutno podotknout, že naše dvojka zahrála snad nejhorší výkon, co jsem je kdy viděl hrát. Oběma hráčům nefungovali základní údery a k těm kvalitním útočným se prakticky nedostávali. Střídat nebylo kým. Výsledkem byla zasloužená výhra hostů 7:10 a 3:10.

Stav utkání tedy byl srovnán na 3:3 a bitvu o první místo tedy měla rozhodnout poslední dvojice.

Na ně domácí trenér vyslal úspěšnou dvojku Kolouch a Dlabka. Za Český Brod pak o vítězství bojovali Bálek a Červenka. První set se pro nás od počátku nevyvíjel dobře. Souhra nefungovala a při stavu 6:9 šel místo Dlabky na kurt Jurka. Ten dokázal naši hru zcela změnit. Výsledkem bylo snížení na 8:9. Po dalším chyceném míči pak Jurka bodovým úderem z druhé na střed jen těsně minul herní pole a první set jsme prohráli 8:10. Do setu druhého šel zpět místo Jurky Dlabka. Dvě nevybraná podání znamenala stav 0:2 a trenér Jahoda ihned vrátil na kurt Jurku. Tak jak Dlabka zachránil tuto dvojici v prvním zápase, tak v tomto druhém se klíčovým hráčem stal kapitán Jurka. Soupeř se samozřejmě snažil dostat z útoku Koloucha, a tak téměř všechny podání šly do Ondry. Ten však v prokázal pevné nervy, bojovnost a nohejbalový um. Druhý set jsme vyhráli 10:7 a i v tom zkráceném jsme byli lepší. Po výhře ve třetím setu 10:8 jsme tedy vyhráli celé utkání 4:3.

Komentář trenéra Petra Jahody: „Dle vývoje v tabulce bylo jasné, že se jedná o klíčové utkání o prvenství ve skupině. Náš tým do něj nastupoval v nedobrém „personálním stavu“. Leader týmu Svoboda hrál souběžné extraligové utkání v Praze. Trojkový blokař Sedláček se zranil na čtvrtečním tréninku. Dlabka byl na kurtu po více než dvouměsíčním zranění. Sluka hrál po dvoutýdenním braní silných antibiotik. Nemocného Ondru Jurku „držel na kurtu při životě“ jen koktejl léků a vitamínů od jeho mámy zdravotnice. S počínající virózou bojoval i Kolouch. Jediný stoprocentně zdravý byl tak jen Jahoda. Zápas to byl „nahoru a dolů“. Nutno říci, že možná jeho důležitost svazovala v některých momentech hráče obou týmů a oproti prvnímu vzájemnému měření sil určitě svojí kvalitou zaostával. Zápas pro nás rozhodl vyhraný Kolouchův singl i povedená střídání hráčů do obou Kolouchových dvojic. Soupeř na vývoj hry reagovat střídáním nemohl, neboť přijel jen se svými čtyřmi top hráči. Velmi kladně hodnotím i situace, kdy hráči obou týmů i v takto důležitém a vyrovnaném zápase dokázali sportovně přiznávat dvojdoteky, ruky či doteky sítě. Velmi si naší těsné výhry vážíme a ve zbylých dvou kolech budeme chtít zodpovědnými výkony první pozici v tabulce udržet.“

Datum a čas: 29.05.2024 12:35
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
 
1. liga mužů čtvrtfinále:
31. 8. 2024 10:00:
 
Dorostenecká liga čtvrtfinále:
1. 9. 2024 10:00:

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!