Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Dorostenecká liga 2024 - 4.kolo: TJ Peklo nad Zdobnicí - MNK mobilprovás Modřice 0:7

V neděli 5. května se vyjížděl náš dorostenecký tým k venkovnímu zápasu do Pekla nad Zdobnicí. Právě „pekelníci“ náš dokázali porazit v loňském superfinále, a tak naši kluci prahli po odvetě. V týmu Pekla nenastoupil Ondřej Fries. V našem týmu se k dlouhodobě zraněnému Dlabkovi přidal večer před utkání náhle onemocnělý Sluka.

Utkání začalo ve venkovním areálu. Do první dvojky šli za náš tým kapitán Jurka a mladý Jahoda. Proti nim se postavili reprezentanti U21 a U19 Kotyza a Koblic. I když naši hráči spolu standardně dvojky nehrají dokázali na kurtu najít vhodnou mezihru a domácí sestavu, do které v průběhu zápasu střídal i Kopecký, porazili jasně 7:10 a 4:10. Prvním zápasovým bodem tak položili základní kámen našeho úspěchu.

Zápas se dohrával za hustého deště a ihned po něm rozhodčí utkání přerušili.

Asi po půl hodině se déšť trochu uklidnil. Utkání pokračovalo i když jsme se museli přesunout na vedlejší kurt, který po dešti vypadl v lepší kondici. Do druhé dvojice šli Svoboda s Kolouchem a proti nim se postavili Novotný a Jarkovský, které prostřídal i Teplý.

Utkání bylo v začátku druhého setu opět pro déšť přerušeno. Po dalším čekání bylo rozhodnuto o přesunu utkání do nové krásné sportovní haly ve Vamberku. Nastala tak kuriózní situace, kdy utkání se odehrálo celkem na třech hřištích.

Naše elitní dvojice si i s touto situací dokázala poradit. Zápas zvládla a po výhře 8:10 a 7:10 jsme šli do vedení 0:2 na zápasy.

Do úvodních trojic jsme museli sestavu přizpůsobit absenci dvou klasických nahrávačů Dlabky a Sluky. Na náhru „ze středu na dva“ se tedy bez možnosti jakékoliv tréninkové zkoušky postavil Jahoda. A podpořen Svobodou a Kolouchem to všichni tři společně ve dvou setech 6:10 a 7:10 zvládli na jedničku a protivníky Kotyzu, Koblice a Teplého smetli 6:10 a 7:10. Vedli jsme 0:3.

Na singla byl vyslán Tomáš Jahoda. Jeho protivníkem byla letošní pekelská posila Vojtěch Novotný. První set nezačal náš singlista dobře. Řada jeho chyb znamenala vedení protivníka 7:2. Pak ale náš bojovník zavelel k obratu a první set se dostal do stavu 9:9. Poslední výměna prvního setu sice šla pro soupeře, ale na našem singlistovi už byla znát herní pohoda. Druhý set ovládl 4:10 a i když v tom třetí zpočátku prohrával i ten nakonec a s ním celý zápas získal po výhře 7:10. Tomáš Jahoda tak vyhrál i svůj třetí letošní singl a čtvrtým zápasovým bodem zajistil pro náš tým jistou výhru v utkání.

V této situaci, jsme chtěli z utkání získat maximum a pokusit se z něj brát tři body, které se v dorostenecké lize připisují za výhry 7:0 či 6:1.

Do odvetné trojice šla sestava Kolouch, Sedláček a Jurka. Opět poprvé v tomto složení bez možnosti jakéhokoliv tréninku. Na druhé straně sítě proti nim střídali i Novotný, Kotyza, Koblic, Jarkovský a Teplý. V prvním setu to trochu skřípalo a prohra 10:4 znamenal ztracený první set. V druhém setu se už situace zlepšila. V jeho závěru šel na palubovku i lehce zraněný Svoboda za Jurku. Po výhře 6:10 bylo srovnáno. Ve třetím setu sestava Sedláček, Svoboda Kolouch na palubovce zůstala. Marek Sedláček měl na starosti jen obranu blokem a v útočné fázi si to mezi sebou nahrávali Svoboda s Kolouchem. Taktika vyšla dokonale a po výhře 8:10 jsme vedli již 0:5 na zápasy. Třetí bod z utkání už tedy byl velmi blízko.

Zvláště když do odvetné dvojice šla hned naše elitní sestava „chuligánů“ Svoboda a Kolouch. A ti své extraligové kvality proti duu Kotyza a Koblic potvrdili výhrou 7:10 a 9:10. Při vedení 0:6 jsme měli tedy třetí bod z utkání jistý.

Do poslední dvojice jsme tak nechali odpočívat Jahodu a na plac šla sestava Jurka a Sedláček. Oba hráči, kteří nejsou typickými dvojkaři, se za důvěru odvděčili skvělým výkonem a protivníky Novotného, Jarkovského a Teplého porazili 7:10 a 9:10.

Uzavřeli tak celé utkání pro nás na fantastickou a pro soupeře deklasující výhrou 0:7!!!

Komentář trenéra Petra Jahody: „Celý náš tým šel do utkání s touhou po odvetě za loňské neúspěšné superfinále. I když se večer před zápasem ke zraněnému Dlabkovi přidal i nemocný Sluka naši hráči nastoupili velmi odhodlaně a koncentrovaně. Věděli jsme, že nás čeká těžká bitva a my musíme podat maximální výkon. Zápas se mně vlastně hodnotí velmi jednoduše. Skvělé individuální výkony všech jednotlivců i soudržnost celého týmu. Soupeři jsme nedali příliš šancí. Výsledkem je první historická dorostenecká výhra na půdě Pekla nad Zdobnicí a navíc po fantastickém tří bodovém výsledku 7:0! V polovině soutěže tak máme čtyři výhry, z nichž pouze jedna nebyla tříbodová. Aktuálně tedy velká spokojenost. S pokorou a odhodláním jdeme do druhé poloviny základní části.“

Datum a čas: 06.05.2024 14:47
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Sokol Holice
8. kolo | 18.5.2024 | 15:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice B
vs
R.U.M. NK Holubice
8. kolo | 18.5.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorostenecká liga
PKS okna Žďár nad Sázavou
vs
MNK mobilprovás Modřice
6. kolo | 19.5.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!