Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Dorostenecká liga 2024 - 3.kolo: MNK mobilprovás Modřice - SK Šacung Benešov 1947 6:1

V neděli 28. dubna jsme ve třetím kole základní části dorostenecké ligy přivítali na svém hřišti letošního nováčka tým SK Šacung Benešov 1947.

K utkání opět nenastoupil stále zraněný Dlabka, a protože extraligisté Svoboda a Kolouch měli volno, byl jako pátý hráč povolán teprve 13-ti letý žák Vojtěch Šlezinger.

Utkání se hrálo za velmi větrného počasí, které kazilo jinak krásný den. Naším cílem bylo jednoznačně maximalizovat bodový zisk do tabulky a cílili jsme tedy na tři body.

Do úvodní dvojice nastoupili kapitán Ondřej Jurka s Tomášem Jahodou. Proti nim se postavili nejlepší hráči hostů Talpa a Tuška. Naši borci měli od počátku navrch a výsledkem byla výhra 10:5 a 10:9 a vedení 1:0 na zápasy.

Druhá naše dvojice nastoupila ve složení Sluka a Sedláček. Jim se postavili Hrkal, Bubeník a Budil. Byli jsme jasně lepší a po výhře 10:3 a 10:7 jsme vedli už 2:0.

Do první trojice jsme vyslali sestavu Jahoda, Sedláček a Sluka. Proti nim hráli Talpa, Tuška a Budil, V prvním setu nefungovalo skoro nic a výsledkem byla prohra 5:10. Ve druhém setu se karta obrátila a ten jsme získali naopak my 10:5. Ve třetím setu jsme byli lepší a po výhře 10:8 jsme získali třetí zápasový bod na 3:0.

Do singla jsme vyslali Tomáše Jahodu a jeho soupeřem byl Michal Tuška. Tento hráč po celý zápas praktikoval „překopávací fotbalový styl“ singla a jeho vracené vysoké míče ve spojení se silným nárazovým větrem dělaly našemu hráči velké potíže. První set ještě Tomáš ovládl 10:3, avšak v tom druhém už neudržel nervy na uzdě, výsledkem byly jeho chyby a prohra 5:10. Když ve třetím setu prohrával 5:6 musel si to hlavně nastavit v hlavě a být trpělivý. To se mu nakonec podařilo a po výhře 10:7 v hodně „nenohejbalovém singlu “ zvýšil naše vedení na 4:0 na zápasy.

Následovala odvetná trojice, kam jsme vyslali sestavu Sluka, Jurka a Sedláček. Na druhé straně kurtu hráli Talpa, Hrkal, Bubeník a Budil. I když naše hra ovlivněná větrem nebyla bez chyb, tak po výhře 10:8 a 10:9 jsme získali pátý bod na 5:0.

Tříbodovou výhru pro nás mohla měla zajistit hned první odvetná dvojice. Do ní šli Jurka s Jahodou proti Hrkalovi, Bubeníkovi a Budilovi. A pohodovou výhrou 10:4 a 10:6 získala naše dvojice potřebný šestý bod v utkání a zvýšila na 6:0.

Za tohoto stavu jsme si do závěrečné dvojice mohli dovolit vyslat mladíčka Vojtěcha Šlezingera, kterého na kurtu „kočíroval“ zkušený Sluka. Vojta bojoval velmi statečně a ukázal kvalitu a hlavně potenciál do budoucna. Na elitní dvojku soupeře to však nestačilo a po prohře 8:10 a 7:10 si soupeř připsal první a v utkání i jediný zápasový bod.

Nicméně výhra 6:1 splnila tříbodový cíl toho utkání a udržela nás na prvním místě skupiny B.

Komentář trenéra Petra Jahoda: „Celé utkání velmi negativně ovlivňoval silný a místy i velmi silný nárazový vítr. Ten nám dělal problémy jak na servisu, tak hlavně při příjmu. Do značené míry tak nedovolil naplno ukázat všechny nohejbalové dovednosti. Jsem rád, že se s tím nakonec naši hráči dokázali vyrovnat a splnili jsme tak náš cíl získat v tomto utkání tři body do tabulky. Chci ocenit bojovný výkon soupeře, který za jakéhokoliv stavu srdnatě bojoval o každý míč. Přeji jim hodně štěstí ve zbytku sezony“

Datum a čas: 30.04.2024 08:27
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Sokol Holice
8. kolo | 18.5.2024 | 15:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice B
vs
R.U.M. NK Holubice
8. kolo | 18.5.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorostenecká liga
PKS okna Žďár nad Sázavou
vs
MNK mobilprovás Modřice
6. kolo | 19.5.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!