Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Dorostenecká liga 2024 - 2.kolo: TJ SLAVOJ Český Brod - MNK mobilprovás Modřice 3:4

V neděli 21. dubna jel náš dorostenecký tým ke svému druhému letošnímu zápasu v Dorostenecké lize na půdu Českého Brodu. Tento již loni velmi kvalitní tým byl před sezonou posílen o dnes již extraligového hráče Čelákovic V. Kalouse. Proti jednomu z letošních spolufavoritů na vítězství v lize nás tedy nečekal vůbec lehký zápas. Vzhledem k dlouhodobému zranění Dlabky a omluvence pro kapitána Ondru Jurku, kterého v pondělí čekala maturitní písemka, byli do sestavy povoláni i Michael Svoboda a Patrik Kolouch. Ti měli v nohách sobotní extraligový zápas v Žatci, ale byli připravení týmu pomoci. Kapitánskou pásku převzal Tomáš Sluka

Utkání bylo vzhledem k chladnému počasí přesunuto do haly a v ní cca 30 přítomných diváků očekávalo špičkový mládežnický nohejbal. A opravdu ho viděli.

Do prvního zápasu dvojic šla za náš tým sestava Sluka a Jahoda. Domácí v touze po úvodním zápasovém bodu proti nim nasadili svoji elitní sestavu Kalous a Baloun. Naši hráči však do zápasu vlétli jak uragán. Skvělou hrou od počátku prvního setu vedli a po výhře 7:10 se na straně domácích objevili první vrásky ve tvářích. Ve druhém setu byl stav velmi vyrovnaný. Za stavu 8:8 se blokujícímu Jahodovi podařil bodový blok útoku soupeře a vedení jsme již nepustili. Po výhře 9:10 si náš tým připsal první a možná trochu překvapivý bod na 0:1.

Do druhé dvojky nastoupila naše elitní sestava Svoboda a Kolouch. Na druhé straně kurtu stáli Bálek a Červenka. Možná překvapivá taktika hry přes Bálka se ukázala správnou a po hladké výhře 7:10 a 5:10 jsme v utkání vedli 0:2.

Do zápasu trojic šla za nás sestava Svoboda, Sluka a Jahoda. Domácí zatlačení průběžným výsledkem ke zdi nasadili své nejlepší hráče. Na kurtu se střídali Kalous, Baloun, Bálek i Červenka. Náš tým vsadil na útok roztažený na dva smečaře a hostující blok nestíhal. K tomu skvělé pole a po výhře 8:10 a 8:10 jsme se vedením 0:3 přiblížili čtvrtému zápasovému bodu, který znamená v dorostenecké lize výhru v utkání.

Následoval zápas singlistů. Za nás šel do hry Patrik Kolouch a proti němu nejlepší hráč domácích Kalous. V první setu zahrál Patrik fantasticky. Vycházely mu všechny údery a když k tomu přidal mimořádnou hru v poli a obraně doslova smetl domácího borce 3:10. Ukázalo se však, že domácí hráč neskládá zbraně. Druhý set mu vycházel již o mnoho lépe a na našem hráči se začal projevovat úbytek fyzických sil. Po výhře 10:6 a 10:8 tak Kalous získal první zápasový bod pro domácí a odvrátil hrozící prohru v zápase. Stav byl 1:3.

K odvetným trojicím nastoupil náš tým sestavě Svoboda, Sluka a Kolouch. Proti nim šla sestava Baloun, Červenka, Blažek a Bálek. Domácí bojovali „o holý život“ a první set ovládli 10:7. Ve druhém kontrovali naši kluci výhrou 6:10. Třetí zkrácený set došel až do koncovky 9:9. V ní hostující tým zkazil servis a výhrou 1:2 tak náš tým získal potřebný čtvrtý zápasový bod a vedl v utkání 1:4.

Další zápas dvojic hrála sestava Svoboda Kolouch proti Kalousovi a Balounovi. Prohra 10:9 a 10:6 znamenala snížení na 2:4 z pohledu domácích.

Do polední dvojice dostal zápasovou příležitost Marek Sedláček, kterého doplnil Sluka. Za domácí uzavírala utkání dvojice Bálek a Červenka. Výsledek 10:8, 8:10 a 10:9 nakonec poslední zápasový bod přisoudil domácím, ale na naší výhře 3:4 v utkání to už nemohlo nic změnit.

Utkání skončilo a přítomní diváci ocenili oba týmy potleskem za skvělou hru.

Trenér Jahoda měl k utkání tento komentář: „Velmi si vážím výhry na půdě jednoho ze spolufavoritů soutěže. Zvláště v utkání, které by se svojí kvalitou neztratilo ani v mužských ligových soutěžích. Ostatně téměř všichni hráči je také hrají. Musím všechny hráče našeho týmu pochválit nejenom za předvedené výkony, ale hlavně za obrovskou bojovnost, touhu po vítězství a vzájemné se podporování na hřišti i na lavičce. Byli jsme opravdu jeden skvělý TÝM. Rád bych také ocenil rozhodčí Řehákovou a Bartovského za výborný výkon v tomto krásném utkání.“

 

Datum a čas: 25.04.2024 08:47
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Sokol I. Prostějov
6. kolo | 4.5.2024 | 15:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice B
vs
NK AUSTIN Vsetín
6. kolo | 4.5.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
TJ Peklo nad Zdobnicí
vs
MNK mobilprovás Modřice
4. kolo | 5.5.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!