Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Dorostenecká liga 2024 - 1.kolo: MNK mobilprovás Modřice - PKS okna Žďár nad Sázavou 6:1

V úvodním zápase Dorostenecké ligy přivítali naši hráči a jejich nový trenér Petr Jahoda tým z Vysočiny, a to Žďár nad Sázavou.

Utkání se díky nádhernému počasí mohlo jako první z letošních zápasů odehrát na venkovním antukovém kurtu.

Náš dorostenecký tým i v letošní sezoně tvoři stejná sestava hráčů jako v loňské sezoně – M. Svoboda, Kolouch, Sluka, Jurka, Jahoda, Dlabka a Sedláček. K nim pak máme pro případy nouze připraveny hráče A. Mrňu, M. Štora, Merku a Šlezingera. Pro většinu utkání základní části dá trenér volno leaderům týmu Svobodovi s Kolouchem, kteří jsou již pevnou součástí základní sestavy A týmu mužů. Úvodní utkání nám však velmi komplikoval zdravotní stav hráčů. Ondřej Jurka byl v týdnu před zápasem poprvé na tréninku po téměř dvouměsíčním pauze vyvolané zraněním kolena. František Dlabka pak má před sebou ještě několik týdnů pauzu také díky problémům s kolenem. Do nedělní sestavy tak byl povolán „záložák“ Antonín Mrňa.

Našim cílem bylo získat 3 body, a to se také po výhře 6:1 podařilo. A jak k tomu došlo?

Do úvodní dvojice nastoupil Sluka s Jurkou. Proti nim šli Sobotka a Sládek. Naši hráči potvrdili svoji herní i fyzickou převahu a vyhráli 10:8 a 10:7.

Do druhé dvojky vedle Jahody nahradil zraněného Dlabku jinak spíše trojkový Marek Sedláček. I přes určité problémy na příjmu z toho nakonec byla výhra 10:7 a 10:7 proti sestavě Jirka a Zapletal.

Do úvodních trojic šla za náš tým sestava Sedláček, Jurka a Sluka. Na druhé straně kurtu pak působili Sobotka, Sládek a Zapletal. V úvodním setu vše fungovalo, jak mělo a hladká výhra 10:5 nám byla odměnou za dobrou hru. V setu druhém se nám vloudilo pár chyb a nepřesností a v kombinaci s body žďárského bombarďáka Sobotky z toho byla prohra 8:10. V setu třetím jsme již prohrávali 5:7, ale následný time out a změna taktiky hry přinesla obrat na 10:8.

Na singl šel za náš tým Tomáš Jahoda. Proti němu se postavil nejlepší hráč soupeře vysoký a fyzicky disponovaný Matěj Sobotka. Tomáš první set zvládl excelentně. Chytrou hrou i podáním nepouštěl soupeře vůbec k razantním útočným úderům. Smázl ho 10:2. V setu druhém se do hry našeho singlisty vloudilo několik nepřesností. Prohrával již 4:8 a následně i 7:9. Jako už mnohokrát před tím dokázal Tomáš nepříznivý vývoj zápasu zlomit a po výhře 10:9 zapsal čtvrtý bod v utkání.

Do následného zápasu trojic jsme šli v sestavě Sedláček, Sluka a Jahoda. V průběhu zápasu vystřídal i Mrňa. Hladká výhra 10:5 a 10:7 proti Jirkovi, Lukešovi a Zadrobílkovi přinesla pátý zápasový bod.

V předposledním zápase dvojic Jurka se Slukou porazili hladce 10:5 a 10:4 Jirku, Zapletala a Zadrobílka.

Po tomto šestém zápasovém bodu jsme tak měli jistotu tří bodů do tabulky. Proto v poslední dvojici dostal šanci hrát celý zápas Tonda Mrňa. Ten hrál v prvním setu s Jahodou a v druhém se Sedláčkem. Na dvojici Sobotka a Sládek to nestačilo a po prohře 6:10 a 8:10 si soupeř připsal první a jediný zápasový bod utkání.

Komentář trenéra Petra Jahody:
Komentář trenéra Petra Jahody: úvod sezony nám komplikovaly a stáje ještě komplikují zranění hráčů. Úvodní zápasy, zvláště v roli favorita, bývají ošidné a já jsem rád, jak zodpovědně k utkání hráči přistoupili. Ondra Jurka začal trénovat až v týdnu před utkáním a jsem rád, že se vrátil a jako kapitán v pravý čas pomohl týmu. Chci také ocenit Tomáše Jahodu za singla, kdy v druhém setu dokázal otočit ze 7:9. Úvodní utkání tak ukázalo, že hráči mají pro nadcházející sezonu dobrý potenciál a věřím, že přidáme i další úspěchy.

Datum a čas: 17.04.2024 16:37
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Sokol I. Prostějov
6. kolo | 4.5.2024 | 15:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice B
vs
NK AUSTIN Vsetín
6. kolo | 4.5.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
TJ Peklo nad Zdobnicí
vs
MNK mobilprovás Modřice
4. kolo | 5.5.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!