Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

AUSTIN CUP 2023

V sobotu 25.3.2023 se ve Vsetíně konal další ročník prestižního a před dlouhodobými soutěžemi posledního turnaje mužův nohejbale. AUSTIN CUP každoročně přiláká ty nejlepší domácí i zahraniční trojice a pro všechny zúčastněné je posledním a významným testem formy před začátkem ligových soutěží. Zahraniční účastníky letos zastupovaly klubové týmy ze Slovenska, Rumunska a Maďarska. Atraktivitu pak dodaly i juniorské reprezentace ČR a Slovenska.

Na letošní jubilejní 20. ročník přijal pořadatel dle výkonnostního klíče 20 sestav. Mezi nimi byly i tři modřické týmy. A tým obhajoval loňské prvenství ve složení Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk a David Višvader. B tým jel ve složení Pavel Kop, Jan Hanus a Michael Svoboda. C sestava se prezentovala s Tomášem Svobodou, Quidem Bolelouckým a Patrikem Kolouchem. U komentátorského mikrofonu České televize si pak svoji premiéru užíval Petr Topinka.

Ve čtyřech skupinách po pěti týmech byl postupový klíč zvolen tak, že vítěz skupiny šel přímo do čtvrtfinále. Týmy na druhých a třetích místech pak hrály osmifinále. A i B tým své skupiny vyhrály a šly přímo. C týmu ve velmi zamotané skupině B chyběl k postupu jediný míč, ale nakonec skončil na nepostupovém 4. místě.

Ve čtvrtfinále se nejprve B tým utkal s C týmem Vsetína, který měl na síti čerstvého mistra světa z trojic Silvena Gáluse. V prvním setu si naše obrana déle zvykala na Gálusův útok, ale potom co se systém obrany změnil, tak se první set vyhrál 10:9. V tom druhém již přišlo snadnější vítězství 10:7 a pohodový postup. Tuto vsetínskou trojici již ve skupině dokázala porazit 10:9 a10:4 i Pospíšilova trojka. A tak byl směrem ke slovenskému mistru světa vyslán poměrně jasný signál, že loňské listopadové zaváhání na mistrovství světa bylo opravdu jen výjimečné.

A tým dostal ve čtvrtfinále tým KAC Košice, ve kterém byl další elitní slovenský smečař a reprezentant Brutovský společně s dalším reprezentantem M. Hulínem a Dulavou. Naše trojka celý zápas určovala hru a vyhrála 10:8 a 10:6.

V semifinále se B týmu postavil do cesty tým z Karlových Varů s Janem Vankem na síti. První set vyhráli karlovarští 5:10 a když vedli i v průběhu druhého setu nevypadalo to s naší trojicí moc nadějně. Při time-outu se však prohodili zadáci a od té doby již „zlomené“ údery Jana Vankeho ztratily na účinnosti. Druhý set jsme dokázali vyhrát 10:8 a ve třetím pokračovali naši hráči v perfektním výkonu a po výhře 10:6 tak Modřice měli prvního finalistu.

O druhou finálovou účast bojoval A tým proti týmu Čelákovice A ve složení D. Matura, Holas a Kolenský. V prvním setu to byl koncert a výhra 10:3. Druhý set však už byla o mnoho větší šichta. V závěru setu jsme prohrávali. Nakonec set dospěl do koncovky 9:9. Při time-outu si hráči naplánovali jiný systém obrany posledního útoku soupeře. Vyšlo to dokonale. Útok jsme chytili přesně tak, jak jsme naplánovali a následný bod z našeho útoku znamenal výhru 10:9 a druhou modřickou finálovou účast.

V celé 20-ti leté historii turnaje došlo teprve podruhé na „klubové finále“. To první bylo před mnoha lety však také modřické! Ve finále si náš A a B tým nic nedarovaly. Hráči se pochopitelně z tréninků velice dobře znají, a tak nebylo lehké bodovat. K vidění byly dlouhé a divácky atraktivní výměny. V první setu vyhrál A tým 10:7. V tom druhém triumfoval B tým 9:10. Rozhodnout tak měl třetí set. Ten se zde hraje od stavu 0:0 a tak dostali přítomní diváci vhale i ti u programu ČTSPORT plus velkou porci skvělého nohejbalu. Poslední set turnaje ovládl A tým 10:7 a trojice Pospíšil, Rosenberk a Višvader tak obhájila loňský triumf.

Hráči Jakub Pospíšil a Lukáš Rosenberk si připsáním šestého titulu upevnili první místo v tabulce historických vítězů toho prestižního turnaje. Pavel Kop dostal od ředitelství turnaje ocenění Nejlepší hráč turnaje.

Výsledky 20. ročníku AUSTIN CUPu:
1. místo MNK Modřice A (Pospíšil Rosenberk, Višvader)
2. místo MNK Modřice B (Kop, Hanus, M. Svoboda)
3. místo Spartak Čelákovice A (D. Matura, Kolenský, Holas)
4. místo Karlovy Vary (Vanke, Hron, M. Medek)

V posledním předsezonním testu náš klub tedy uspěl excelentně. Všem extraligovým soupeřům tak vyslal jasné signály, že to s obhajobou loňského titulu myslíme vážně a že zejména v disciplíně trojic chceme i letos být těžko k porážení.

Petr Jahoda
předseda MNK Modřice
 
 
 
 
 
 
 
Datum a čas: 29.03.2023 20:38
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
TJ AVIA Čakovice
vs
MNK mobilprovás Modřice
7. kolo | 11.5.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Plazy
vs
MNK mobilprovás Modřice B
7. kolo | 11.5.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!