Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

6.5.2023 - 7. kolo 1. Ligy mužů: MNK mobilprovás Modřice B - TJ SOKOL I. Prostějov 3:6

Na první domácí antukové utkání letošní sezóny jsme přivítali v derby tým z Prostějova, který posílil náš milovaný Jan Pavelka. Opět nebylo zcela ideální počasí a chvilku to vypadalo, že se budeme přesouvat do haly. Kurt je ale výborně připraven, počasí se umoudřilo, a tak se mohlo hrát venku. Z naší sestavy chyběl dlouhodobě nemocný Konupka, zraněný Šamalík a mladý Sluka.

Do zápasu prvních dvojic jsme nasadili duo Halva, Burian. První a hned jeden z nejdůležitějších zápasů naší elitní dvojice proti papírově slabší dvojici hostů. V obou setech jsme vždy ztráceli a soupeře jsme dotahovali. V prvním setu jsme nezvládli koncovku 9:9, druhý set se nám podařilo ukořistit a rozhodovala třetí sada, která byla z kategorie nepovedených a první důležitý zápas putoval za týmem z Prostějova. 0:1. Do druhého zápasu nastoupila dvojice Boleloucký, Brenner. První set proti silné dvojici Pavelka, Muller jsme hráli dobře. Rozhodovala nejtěsnější koncovka 9:9, kterou ale vyhrál soupeř. Druhý set byl jasně v režii hostů, kdy nepomohlo ani střídání Brenner – Jurka. 0:2 První trojice nastoupila ve složení Bartoš, Boleloucký a Brenner proti Mullerově sestavě. Velice dobré představení naší trojice, která měla svoji hru postavenou na dobré hře v poli a efektivní hře Brennera na útoku. Za mě byl rozhodující faktor chytrá hra Brennera na bloku a minimum nevynucených chyb. 1:2 Druhá trojice ve složení Burian, Halva, Štěpánek si ve dvou setech neporadila proti Pavelkově sestavě, kdy jsme se nemohli dostat do pohody, neproměňovali jsme svoje útoky a Honza Pavelka ukázal, jak dokonale zná náš kurt a svoje bývalé spoluhráče. 1:3. Do třetí dvojice nastoupila sestava Bartoš, Gűrtler a střídající Jahoda. Zatímco první set byl pod taktovkou naší dvojice tak druhý set, byl o poznání odlišný. Naší hře chybělo zakončení a ikdyž střídání Bartoše za Jahodu hru oživilo rozhodnout musela opět zkrácená sada. Ve třetím setu se nám dařilo proměňovat útoky a díky pevné obraně stav utkání opět snížit. 2:3. Burian vs Roba bylo utkání o chybách. Roba, který nehrál ve formě jako ho známe bohužel svým výkonem stačil na Buriana, který sice měl povedenou pasáž zápasu, kdy se mohl opřít o skvělý smečovaný servis, ale třetí set se Davidovi vůbec nepovedl a stav utkání byl po nepárové části 2:4. Do první odvetné trojice nastoupila Brennerova sestava. Podobně jako první souboj trojic, i zde bylo cílem nedělat vlastní chyby a hrát vytrvale a chytře. Tento cíl vyšel a ve velmi vyrovnaném utkání jsme v nejtěsnější koncovce vyhráli 10:9 ve třetím setu 3:4. Trojice Halva, Burian a Štěpánek bohužel nezačala vůbec dobře, a hlavně díky velkému množství chyb jsme prohráli první set vysoko 3:10. Do druhého setu střídal Štěpánka – Spousta. Do stavu 6:6 se hrálo prakticky bod za bod, potom přišlo opět několik chyb z naší strany, několik nechytatelných míčů od Martina Mullera a bylo po zápase. 3:5 Dalším zápasem bylo střetnutí elitních dvojic. První set putoval na naši stranu, kdy jsme proměnili všechny svoje útoky a soupeř nám několikrát pomohl svými chybami. Ve druhém setu byl klíčovým okamžikem zkažený útok z druhé do rozložené obrany soupeře. Rozhodovat musel třetí set. Hned po zahájení setu jsme prohrávali 7:5, následoval time out, který bohužel nepomohl a v rozhodující sadě jsme prohráli 10:5. 3:6

Komentář trenéra Jakuba Spousty:
Zápasy s Prostějovem mají vždy určitý náboj. Nás tohle střetnutí bohužel nepotkalo v optimální formě a v několika dílčích zápasech jsme jim dost ulehčili tento zápas. Teď musíme 2 nepovedené, důležité utkání hodit za hlavu a připravit se na druhou půlku základní části 1.ligy mužů. Pochvalu si zaslouží trojice Brenner, Bartoš, Boleloucký, kteří si poradili s Mullerovou i Pavelkovou sestavou.

 

 

 

 

Datum a čas: 08.05.2023 22:16
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: B-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!