Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

15.4.2023 - 3. kolo 1. Ligy mužů: NK AUSTIN Vsetín B - MNK mobilprovás Modřice B 3:6

Druhý venkovní zápas nové sezóny probíhal v hale na Hovězí, kde jsme změřili síly s naším tradičním soupeřem „B“ týmem Vsetína. Začátek dne byl řekněme velice turbulentní a několik událostí od našeho srazu v Brně napovídalo, že nás čeká velice zajímavý výjezd. Z naší sestavy chyběli zdravotně indisponovaní Konupka, Brenner. Dále potom Gurtler, Jahoda a Jurka.

Za tým Modřického „B“ týmu nastoupila do první dvojice nová sestava Šamalík, Boleloucký. První set byl až do poslední chvíle velmi vyrovnaným, poslední míč však rozhodl o ztrátě prvního setu. Ve druhém setu se nám rozpadla mezihra, která nebyla nejlepší ani v první setu, a tak jsme prohráli první zápas dvojic. Klíčovým faktorem bylo hlavně neproměňování našich útoků. 1:0.

Ve druhé dvojici se představili Filip Halva a David Burian. V prvním setu jsme přesně odkoukali nedokonalosti naší první dvojice a obraz naší hry se vedl přesně ve stejném duchu. Ve druhém setu jsme si vybudovali dvoubodový náskok a za stavu 9:7 v náš prospěch jsme nedokázali proměnit naše útoky. Díky čemuž jsme poprvé v sezóně prohrávali 2:0.

Na řadu přišly zápasy trojic. V té první se na naší straně představili Burian, Bartoš a Boleloucký. V prvním setu nám dělal problém vysoký servis hostů z čehož pramenil špatný příjem, horší nahrávka a problémy na útoku. Bohužel ani střídání Buriana za Sluku, nepomohlo. Druhý set byl o poznání lepší, ale opět jsme potvrdili, že máme prostě den blbec. Balóny nám přeskakovali nohy a některé výměny a konkrétní herní situace byli místy až komické. V koncovce setu jsme prohráli i druhý set a prohrávali jsme 3:0.

Do druhého zápasu trojic nastoupili Halva, Šamalík a Štěpánek. Díky kvalitní, a hlavně trpělivé hře a minimálnímu počtu chyb jsme dokázali přehrát soupeře a získat první set. Druhý set byl jasně v naší režii, kde jsme hráli opět trpělivě a velice efektivně. 3:1.

Ve vloženém souboji dvojic nastoupila nová sestava Bartoš, Sluka. Od začátku to byla absolutní jízda našich malých, zato mrštných borců. Kvalitní obrana, velmi pestrý a přesný útok zařídil snížení na 3:2.

Do klání jednotlivců nastoupil David Burian. David hrál skvěle, ale nedařil se mu vůbec servis. První set skončil 10:7 a z toho bylo snad 5-6 zkažených servisů. Ve druhém setu se hra vyrovnala, David zpřesnil servis a několika dobře umístěnými míči srovnal utkání na 3:3.

Do prvního zápasu odvetných trojic jsme nastoupili v nezměněné sestavě (Halva, Štěpánek, Šamalík). Zápas byl jasně v naší režii, kdy jsme nechybovali a s velkou chutí po vítězství jsme se poprvé v zápasu ujali vedení 3:4.

Druhá odvetná trojice nastoupila s velkým odhodláním přidat další dílčí bod v tomto utkání. První set byl ve znamení skvělé obrany a několika chyb soupeře. Ve druhém setu byl průběh vyrovnanější, ale podařilo se nám v koncovce vyhrát 10:8 a připsat další bod v utkání. 3:5

Do první odvetné dvojice nastoupila sestava Halva, Burian. Jsme moc rád, že kluci zapomněli na nepovedený a možná trošku smolný začátek utkání, soustředili se a hráli ve velké pohodě. Až na pár nepřesností vyhráli ve 2 setech shodně 10:7 a dokonali tak skvělý obrat. 3:6

Komentář trenéra Jakuba Spousty:
Uf. Doufám, že už nezažijeme podobnou sobotu jako byla tahle! Od začátku dne bylo všechno špatně. Několik komplikací po cestě, které vyústili v příjezd na utkání v době kdy začal čas naší rozcvičky, což se zcela určitě promítlo do začátku utkání. První výměny vypadali, že jsme nohejbal nikdy nehráli. Po několika míčích jsme se na sebe dívali a nevěděli, jestli se smát nebo brečet. Naštěstí jsme se včas vzpamatovali a začali hrát, jak umíme. Obrat z 0:3 na 6:3 se určitě počítá a mám radost, že jsme za nepříznivého vývoje nesložili zbraně. Pochvalu zaslouží všichni hráči za bojovnost. Vyzdvihnul bych trojici Halva, Šamalík, Štěpánek a skvělý výkon podal Bartoš se Slukou ve vložené dvojici. Závěr našeho výjezdu byl ještě „okořeněn“ poruchou jednoho z našich aut, takže do Brna jsme se vraceli na odtahovce. Vítězství věnujeme našemu kamarádovi Mildovi Konupkovi, který je v nemocnici a my doufáme, že bude brzo fit a posílí zase naše řady!
Datum a čas: 18.04.2023 08:51
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: B-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!