Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Zhodnocení první poloviny nohejbalové sezony 2021

S postupným uvolňováním proti covidových opatření se v závěru měsíce května konečně rozběhly i nohejbalové soutěže ročníku 2021. Dovolte mně nyní shrnout výsledky modřického nohejbalu v první polovině sezony.
 
Mladší žáci: zde v ročníku 2021 nastal odsun většiny zkušených a v minulosti úspěšných hráčů do kategorie starších žáků. V mladších žácích z loňských republikových šampionů tak zůstal jen František Dlabka, který se také se svým bratrem Romanem a Vojtěchem Šlezingerem vypravili na Mistrovství České republiky dvojic a trojic. To se konalo poslední červnový víkend v Karlových Varech. Zatím co Fanda je již velmi vyspělým hráčem a jedním z největších talentů v republice, oba další hráči jsou teprve na začátku své nohejbalové dráhy. Naši borci však překonali všechna očekávání a v obou hracích dnech dokázali získat dvě výborná 2. místa.
 
Starší žáci: ti měli v červnu Mistrovství České republiky v singlu, které se konalo v Českém Brodě. I když jsme do soutěže hlásili 7 borců, tak vlivem omezení přijatého počtu hráčů organizátory se šampionátu zúčastnili nakonec jen 4 hráči. A i tak náš klub zaznamenal historický úspěch, který se doposud žádnému z klubů v kategorii žáků, dorostu či mužů nikdy na mistrovstvích republiky nepodařil! Brali jsme všechny tři dostupné medaile:
1. místo: Michael Svoboda
2. místo: Patrik Kolouch
3. místo: Tomáš Sluka
 
Dorost: naše v republice nejširší a nejkvalitnější mládežnická základna nám umožnila v kategorii dorostu výjimečnou věc. Do sezony 2021 jsme do Dorostenecké ligy postavili A i B tým! S výjimkou zkušeného Tomáše Brennera mají ostatní hráči v této kategorii ročníkově premiéru nebo se dokonce zatím jedná o starší a v jednom případě dokonce i o mladšího žáka. Patří tak k těm nejmladších a mnohdy hrají oproti hráčům až o 5 let starším. Přesto se ve své 7-mi členné B skupině po čtyřech odehraných kolech drží náš A tým na 3. místě a B tým na 4. místě. To je proti věkově i fyzicky výrazně vyspělejších hráčům určitě úspěch.
Současně proběhlo Mistrovství republiky dorostu v disciplínách dvojic a trojic. Také zde se naši hráči neztratili a brali medaile:
dvojice: 3. místo Brenner, Dvořák
trojice: 3. místo Brenner, Dvořák, Svoboda
 
B tým: po odehraných 6-ti kolech základní části 1. ligy je naše béčko na průběžném 2. místě, čímž si již s předstihem zajistili účast v podzimním play-off. Do jeho řad se letos opět úspěšně zapojili ještě loňští dorostenci Boleloucký a Jonas a s nimi stále ještě dorostenec Brenner. Brenner i Boleloucký dokonce dostali příležitost i v extralize. B tým tak plní přesně svoji roli spočívající zejména v umožnění přestupu kvalitních dorostenců do mužských soutěží.
 
A tým: oproti loňskému roku ukončil své hostování v našem týmu Vojtěch Holas a z rodinných důvodů zvolil hostování v II. lize v Kroměříži Martin Muller. Avšak v průběhu června se nám na hostování podařilo získat jednoho z nejlepších nohejbalistů světa Pavla Kopa. Náš A tým tak má do letošní sezony opět ty nejvyšší ambice. Po odehraných 4-ti kolech základní části je náš tým na průběžném 2. místě tabulky, když zatím ztratil pouze 1 bod za domácí remízu s Karlovými Vary. A již nyní se těšíme podzimní play-off.
 
Můžeme tedy konstatovat, že Městský nohejbalový klub Modřice po rozběhu soutěží opět potvrdil své výsadní postavení, co se týká šíře mládežnické základy i kvality dosahovaných výsledků v rámci všech soutěží.
 
A na co se fanoušci modřického nohejbalu mohou těšit ve zbytku sezony?
Ve dnech 21. a 22.8. bude v Modřicích probíhat Mistrovství ČR starších žáků v disciplínách dvojic a trojic. Týden po něm uvidíme 28.8. Mistrovství ČR mužů v prestižní soutěži trojic. V rámci této akce bychom také chtěli oslavit výročí 35-ti let nohejbalu v Modřicích. Dne 29.8. bude probíhat v Městské hale soustředění juniorské reprezentace ČR před jejich mistrovstvím světa. Dne 5.9. pak v našem areálu proběhne Mistrovství ČR mladších žáků v singlu. Následovat bude play-off Extraligy mužů, dorostenecké ligy i 1. ligy mužů. V průběhu podzimu bude Městská hala hostit několika denní soustředění mužské nohejbalové reprezentace.
Přejeme všem příjemné léto a v jeho závěru se opět těšíme na setkání s našimi fanoušky
 
Petr Jahoda
předseda Městský nohejbalový klub Modřice
Datum a čas: 30.06.2021 09:00
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!