Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Tréninkový kemp mládeže Šafránkův mlýn 2021

V termínu 11.-18.7.2021 proběhl na Vysočině v lokalitě Šafránkův mlýn tréninkový kemp pro hráče ze společného týmu starších žáků a dorostu. Kempu se zúčastnili modřičtí hráči Dlabka, Jahoda, Iláš, Sluka, Kolouch, Bednář, Nesnídal, Sedláček, Tomek a Dvořák. K nim se pak připojili hráči Stříbra, resp. Karlových Varů O. Tolar a L. Tolar.

Jako trenéři na kempu působili pánové Miroslav Bednář a Petr Tolar za výpomoci Petra Jahody.

Po příjezdu do opravdu velmi krásné lokality následoval pro mnohé hráče šok – vyfasovali hrabla, lopaty a kolečka a museli vlastníma rukama připravit plochu a okolí dvou antukových kurtů. Někteří s tím nářadím zacházeli nepochybně poprvé v životě, ale nakonec bez zjevné zdravotní újmy zvládli nachystat kurty a jejich okolí obehnat sítěmi. Možná až v tuto chvíli si uvědomili, jaký luxus a komfort zažívají v našem areálu, když na každý trénink a zápas přijdou „k hotovému“. Určitě užitečná zkušenost.

Po cca 2 hodinách práce tak v neděli odpoledne vypukl první nohejbal. Neděle byla jen tzv. „hracím dnem“. Další dny však měly pevný řád a náplň. Po probuzení následoval výběh do okolí a rozcvička. Poté snídaně a následně video rozbor (k tomu se ještě dostanu v další části článku). Po něm se šlo na dopolední tréninkový blok. Po něm bazén a oběd. Po obědě polední klid, čas trávený celotýdenním turnajem ve stolním tenise a přesný čas vyhrazený na posilovnu. Od 15,30 h pak odpolední tréninkový blok. Po něm opět bazén a večeře. Po večeři vždy nenohejbalové sportovní aktivity a po nich vyhodnocení celého dne některé dny spojené i s posezením u ohně. Večerka ve 22,30 h. Celý den pak všichni měli k dispozici také další 2 svačiny a zajištěný plnohodnotný pitný režim.

O hráče tak bylo velmi kvalitně postaráno, jak co se týká stravy a pitného režimu, tak i regenerace a dalších sportovních, rozvojových i nesportovních aktivit. Když jsem v jeden večer viděl, s jakým nadšením hrají na ubytovacím patře penzionu dorostenci dětskou hru „na schovku“ skoro jsem nevěřil svým očím.

V průběhu celého kempu byli hráči rozděleni do dvou výkonnostních skupin, z nichž v rámci bodovaných aktivit, nácviků nebo hry dvojic či trojic každý den jeden hráč sestupoval, resp. postupoval do druhé skupiny.

Rád bych se nyní zastavil u tréninkové pomůcky, která byla v našem klubu použita asi poprvé. Tou byly každodenní video rozbory. Během nácviku jednotlivých herních činností (příjem pomocí prsou, nahrávka, technický útok a razantní útok) byl každý z hráčů při své činnost natáčen na krátké video. Následující den pak v rozsahu 60-ti minut proběhl video rozbor každého z hráčů za účasti všech. Ten vedl trenér Bednář a za pomoci zpomalených nebo zastavených částí video záznamu každému z hráčů detailně s komentářem ukazoval jejich chyby nebo naopak silné stránky. Tuto pomůcku si všichni hráči velmi chválili a vyhodnotili ji jako skvělou!

V čtvrtek pak byla od nohejbalu pauza, ale hráči nezaháleli. Dopoledne proběhl výlet do Trenckovy rokle. Trasa byla dlouhá sice jen cca 12 km, ale povětšinou cesta vedla velmi náročným terénem. Výstupy střídaly sestupy a řada s nich probíhala na úzké a po nočním dešti kluzké skalní cestičce, kde se účastníci museli držet za zde upevněné řetězy. Slovo „krpál“ doprovázené povětšinou nepublikovatelnými přídavnými jmény tak znělo prakticky pořád a od všech. Ale nakonec to všichni ve zdraví zvládli. Po obědě a odpočinku se celý tým přesunul na fotbalové hřiště do Doubravníku, kde se ve fotbalovém utkání střetli s družstvem žáků týmu Nedvědic. A naši borci, bez ohledu na únavu z pochodu, svého soupeře v utkání hrané na 2 x 30 minut na velkém hřišti převálcovali 7:1!

Za sebe mohu říci, že se jednalo o vysoce kvalitní sportovní soustřední v krásné lokalitě, s perfektním zajištěním a ubytováním. Trenéři se pak všem hráčům detailně věnovali a za to i přípravu celého programu kempu jim patří velký dík.

Musím samozřejmě poděkovat také městu Modřice a ostatním sponzorům, že umožnili, aby hráči platili jen část celkových nákladů s kempem spojených.

Fotogalerie ze soustředění zde.

Petr Jahoda

předseda MNK Modřice

 

 

Datum a čas: 24.07.2021 10:04
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!