Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Přestup nohejbalové legendy

Vážení přátelé modřického nohejbalu.

      Určitě jste už zaznamenali, že v kádru našeho týmu došlo ke změně, respektive k doplnění. V letním přestupním termínu k nám přestoupil mnohonásobný reprezentant a špičkový hráč i několikanásobný mistr České republiky Jiří Doubrava.

Většině z vás nemusíme tuto ikonickou postavu českého i světového nohejbalu představovat, ale přesto, pro ty, kteří nemají úplný přehled, zde můžeme zopakovat některé z jeho úspěchů.

Do širšího kádru reprezentace nakoukl už v roce 2006 a patří do něj prakticky až do současnosti. Jeho jméno i dnes trenér Gulda nepouští ze zřetele, když tvoří reprezentační výběry pro vrcholné mezinárodní soutěže. Jiří Doubrava je komplexní hráč a dokáže hrát na špičkové úrovni prakticky všechny disciplíny. V Singlu dokáže trápit i specialisty a několikrát se umístil na medailových pozicích, je mistrem České republiky ve dvojicích i ve trojicích. Všichni asi máme na paměti rozhodující utkání o vítěze extraligy v roce 2010, kdy právě on byl strůjcem zatím jediného titulu Šacungu v soutěži družstev když doslova přejel naší nabitou sestavu.

Cesty Modřic a Jiřího Doubravy se ale nikdy neprotnuly, až letos. Jirka ve své nohejbalové historii vystřídal několik klubů, od začátků v kategorii dospělých v Chocni, přes tehdy extraligového nováčka Výškov, poté prvoligový Přerov, až zakotvil na mnoho určitě krásných let v Šacungu, kde sklízel hodně klubových i individuálních úspěchů. Na samotnou špičku extraligového pelotonu vystoupil v roce 2010, kdy byl odměněn za celoroční výkony zvolením Nohejbalistou roku. V poslední době se však Šacungu ani Jirkovi příliš nedařilo a tak proběhlo jednání za přítomnosti vedení MNK Modřice. Výsledkem byl pro někoho určitě překvapující přestup roku. Doubrava si může zahrát o titul a v Modřicích si prodloužit svou bohatou nohejbalovou kariéru. Pro Modřice to bude zase určitý impuls k cestě na samotný vrchol.

Jirko, jak vůbec došlo k jednání o přestupu?

Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodl, že letošní sezóna je pro mě tou poslední, chci se na závěr kariéry rozloučit v bojích o titul. V minulosti jsem již několikrát s vedením MNK Modřice diskutoval možnost vzájemné spolupráce, ale vždy se z různých důvodů, ať už pracovních či klubových, jednalo pouze o teoretickou rovinu. S oběma Petry ve vedení klubu se roky známe a o to bylo jednání o přestupu jednodušší. Jsem rád, že i Šacung s přestupem souhlasil a moji spoluhráči našli pro tento krok pochopení.

Co ty osobně od přestupu očekáváš?

Velkou motivací k přestupu byla vidina bojů o titul v extralize. S většinou kluků se znám s reprezentačních akcí a těším se, že si spolu zahrajeme i na klubové úrovni. Doufám, že mým příchodem se vhodně doplní druhá polovina sestavy a tím budou Modřice ještě silnější.

Jedná se o jednorázovou akci nebo počítáš s dlouhodobějším působením na jihu Moravy?

Jižní Moravu jsem si oblíbil díky manželce, která pochází z Dolních Bojanovic, nicméně v současnosti žijeme v Praze. Navíc, jak jsem zmiňoval, jedná se o mou poslední nohejbalovou sezónu v roli aktivního hráče, tudíž akce je to jednorázová.

Pokud jste dohodli jen roční přestup, nezviklá tě třeba rapidní zlepšení podmínek v Modřicích, kdy se počítá s dostavbou multifunkční haly a celého areálu?

Jsem rád, že se v Modřicích nohejbalu daří a to nejen po stránce herní, ale i funkcionářské a společenské. Určitě do nového nohejbalového svatostánku zavítám, ale to už pouze v roli diváka. Držím palce, aby vše šlo podle plánu a podařilo se díky zlepšenému zázemí přivést a vychovat spoustu nových nohejbalistů.

Ani, v případě mistrovského titulu, by tě nelákalo zahrát si v Modřicích PMEZ?

Musím se přiznat, že tak dalece jsem přestup nepromýšlel. Udělám maximum pro to, aby se extraligový titul vrátil do Modřic a PMEZ nechme prozatím stranou.

Datum a čas: 08.08.2019 16:35
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Historie 2019

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!