Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

3. kolo Divize dorost

Na půdu největšího favorita soutěže jsme přicestovali v plné sestavě. Počasí se zázračně umoudřilo a nemuseli jsme řešit přesun do haly. Domácí favorit nasadil to nejlepší, co má a rozhodně se bylo na co dívat.

Holice nasadily do prvního zápasu hned elitní tandem Veselý-Pohl, kteří jsou už velmi technicky a takticky vyspělí hráči. Proti nim se postavila také elitní dvojka, ale zatím pouze na úrovni starších žáků. Úvod byl v režii domácích, ale naše sestava se pomaličku rozehrávala a dotáhla set až k devítkám. Veselý nám ukázal, kdo bude v tomto týmu leader a chladnokrevně zakončil kolem bloku. Druhý set měli domácí pod kontrolou. Nepomohlo ani střídání Jonase, který se měl pokusit zablokovat levácké údery nebo zlepšit obranu. Ani jedno se nepodařilo a takhle se proti takto zkušeným hráčům hrát nedá.

Počítali jsme, že druhou dvojku bychom měli vyhrát, jenže naše sestava nezačala vůbec dobře. Už v prvním setu střídal Boleloucký, který hrál velmi nervózně. Přerovská posila Dreiseitl dával z druhé jeden bod za druhým a až do stavu 8:5 to vypadalo na naší druhou porážku. Naštěstí Boleloucký konečně začal chytat Vojtíška. Brenner vzal odpovědnost na sebe a dvěma útoky z druhé snížil. Za stavu 9:8 vyhodil Vojtíšek servis a musely rozhodnout devítky. Stalo se, co čekal málokdo. Dreiseitl ve snaze si vzít příjem, špatně odhadl odskok míče a ten skončil v zámezí. Tento moment se na domácích podepsal a zkrácený set patřil nám.

Do první trojky jsme zkusili nasadit mladého Koloucha a roztáhli jsme hru, aby měl domácí blokař těžší pozici. Tato varianta nefungovala a na kurt vystřídal Boleloucký. Vrátili jsme se k systému dvou praváků na smeči a dotáhli set až k devítkám. O to víc nás musí mrzet, že domácí získali poslední bod smečí zadarmo, kterou nezkrotil náš kapitán. Druhý set byl koncert domácích a náš zmar.

Veselý bude letos v singlu těžko k poražení a pro mě osobně je i největší favorit pro MČR. Ve hře podal naprosto dominantní výkon a náš hráč poznal trochu jinou úroveň.

Do souboje druhých trojic musely oba tábory zvolit jiné sestavy. Zatímco domácí vsadili na mladší a tentokrát poslali na síť i praváka, tak my jsme dali na blok Jonase. Naše sestava rychle našla slabiny v soupeřově obraně a ukořistila první sadu. Domácí vystřídali a na jedné straně byly jen leváci a na druhé praváci. Taková konfrontace je velmi neobvyklá, ale velmi zajímavá. Najednou jsme přestali bodovat a za stavu 9:5 už to nevypadalo na překvapení. Vystřídal Brenner za Bolelouckého a v podstatě sám zařídíl srovnání na devítky. Potom chytře nechal hrát Veselého bez bloku a sám ukončil set smečí o blok.

Následoval vrchol dne a to byl zápas elitních dvojic. Naše duo dodrželo taktiku a první set zvládlo, když za devítek udržel pevné nervy Brenner. V úvodu druhé sady jsme udělali hned dvě zbytečné chyby a náskok soupeře nedohnali. O celém utkání musel rozhodnout třetí set. Domácí nám darovali servis, zkusili jsme změnit blokaře a na jeden míč šel do pole Svoboda. Hned první útok jsme chytli, ale neproměnili a na kurt se vrátil Brenner. Ten svůj útok vzápětí proměnil a potom přišla jediná slabá chvilka Veselého, který z druhé poslal míč do těsného autu. Při dalším útoku Pohla konečně Brenner seběhl z bloku a vybral zkrácený míč a pak nekompromisně zabodoval. Desátý bod opět patřil Brennerovi, který otřel míč o pásku a zajistil srovnání stavu.

V zápase o všechno se ukázalo, jaký přínos bude mít Dreiseitl pro tým. Loni nevýrazný Vojtíšek po jeho boku ožil a začal hrát výrazně lépe. Nikdo z naší sestavy nemá takový servis, aby vyloženě znemožnil hru z druhé. Vojtíšek chystal útočné pozice pro svého spoluhráče a my jsme se nedokázali prosadit. Především absolutně nezvládnutá taktika zapříčinila, že musel vystřídat Jurka a zlepšení přišlo až s Kolouchem. Nicméně se nepodařilo zastavit Dreiseitla, který si dělal s blokařem, co chtěl. Tento zápas se nám hrubě nepovedl a favorit nakonec zvítězil.

Komentář trenéra: Gratulace soupeři, který je letos velký favorit na titul. Především na Veselém je vidět velký posun a svoje uhrál Dreiseitl z Přerova. Zápas, na který jsme se nejvíc připravovali, skoro půl pátečního tréninku, přišel jako poslední. Výsledek radši nebudu komentovat, protože tohle byla parodie na nohejbal, když se při prvním útoku postavíme, jak kdyby blokoval pravák, tak k tomu nemám slov. Ti, co nedokáží vnímat základní taktiku, nemají už na této úrovni šanci. Pozitivum je, že naše elitní dvojka si dokázala, že může porazit kohokoliv.

1D - 1D Pohl,Veselý - Jurka,Kolouch(Jonas)   2:0 (10:9,10:6)

2D - 2D Vojtíšek,Dreiseitl(Kubový) - Boleloucký,Brenner(Svoboda)   1:2 (10:6,9:10,6:10)

1T - 1T Pohl,Veselý,Vojtíšek - Kolouch,Svoboda,Brenner(Boleloucký)   2:0 (10:9,10:3)

1S - 1S Veselý - Kolouch   2:0 (10:6,10:5)

2T - 2T Dreiseitl,Vohradník,Sochůrek(Veselý,Pohl) - Svoboda,Boleloucký,Jurka(Brenner)   0:2 (5:10,9:10)

1D - 2D Pohl,Veselý - Boleloucký,Brenner   1:2 (9:10,10:5,7:10)

2D - 1D Vojtíšek,Dreiseitl - Jurka,Jonas(Kolouch)   2:0 (10:5,10:8)

 

Počet diváků: cca 50

Čas: 2:45 hod

 

 

Datum a čas: 15.06.2020 22:56
Napsal: Richard Laťák
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!