Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

1. kolo Divize dorost: TJ Peklo nad Zdobnicí-MNK mobilprovás Modřice 4:3

K prvnímu utkání letošní divize dorostu jsme odcestovali bez našeho kapitána Bolelouckého, který dostal volno, aby se mohl soustředit na pondělní zkoušku dospělosti. Letos máme opět omlazený kádr a věděli jsme, že nás v Pekle nečeká nic snadného. Domácí byli kompletní a zřejmě dobře připravení na venkovní utkání při teplotě pod 10 stupňů.

Vzhledem k tomu, že máme na soupisce už pět starších žáků a chyběl Boleloucký, tak bylo nutné nakombinovat sestavy. Do první dvojky se postavil vedle už zkušeného Brennera mladičký Svoboda. Asi hodně diváků čekalo, že ještě loni mladší žák svou roli nezvládne, ale opak byl pravdou. Průběh utkání byl vyrovnaný od prvního setu a skóre se přelévalo ze strany na stranu. V podstatě většina setů končila ve vyrovnaných koncovkách. Za stavu 8:9 zahrál Čižinský zkrácený míč, který se sotva převalil přes pásku a následující útok Brenner trestuhodně nezvládl. Zlepšení ve druhém setu přineslo dílčí vítězství a musel rozhodnout tie break. Bohužel nám nestačilo dvoubodobé vedení a opět jsme selhali v koncovce. Tento zápas, troufám si tvrdit, ovlivnil celé utkání.

Druhá dvojice a opět kombinace zkušeností, razance a techniky v podobě Jurky. Domácí dvojice je viditelně slabší a bojovala s mezihrou. Jenže opět se jim podařila koncovka druhého setu a zase jsme se museli zbytečně strachovat. Třetí set jsme podali spíše zkušený výkon a domácí se porazili sami.

Souboj elitních trojic jsme museli urvat, pokud jsme pomýšleli na vítězství v utkání. Jenže tady se nejvíc projevila žákovská příslušnost a nesehranost s blokem. Domácí eso Fries neměl problém bodovat a my jsme kupili chybu za chybou v obranné činnosti. Nepomohlo ani střídání a hra bez bloku.

Singl měl být jasnou záležitostí domácího Friese, ale to platilo jen první set. Od půlky druhého setu se projevila únava ze hry trojic a naopak odpočatý Kolouch začal trpělivou hrou nutit soupeře k chybám. Začátek třetího setu byl do sedmiček nesmírně bojovný. Fries už jen přehrával sít vysokým lobem a Kolouch měl právě chytit svou šanci a jít si pro vítězství. Bohužel, kdo se bojí, nesmí do lesa. Několikrát byla šance umístit míč do rohů a přinutit Friese k rozhodující chybě. Místo toho Kolouch přistoupil na hru domácího hráče a to byla chyba.

Do druhých trojic už značně unavený Fries nenastoupil a my jsme vynechali Jonase. Souboj plný nepřesností byl nejslabší zápas dne, ale daroval nám šanci na zvrat v utkání. Stačilo jediné, porazit první domácí sestavu.

Začátek zápasu pravdy nám vyšel a vedli jsme o tři míče. Pak došel dech Jonasovi a domácí zabojovali v obraně a nutili naši druhou dvojici k chybám. Na kurt přišel Kolouch a zlepšenou hrou jsme zápas dotáhli do tie breaku. Jenže opět nás zradila koncovka a nepomohlo ani střídání Jonase. Domácí mohli začít slavit, že v premiéře hned vyhráli.

Utkání uzravřely poslední dvojice, kde na obou stranách dostali šanci náhradnící. Sluka a Svoboda otočili zápas a zaslouženě vyhráli.


 

1D – 1D Fries,Čižinský – Svoboda,Brenner 2:1 (10:9,7:10,10:9)

2D – 2D Šimeček,Ferebauer – Jurka,Jonas 1:2 (7:10,10:9,6:10)

1T – 1T Fries,Ferebauer,Kopecký(Čižinský) – Svoboda,Brenner,Jonas(Nesnídal) 2:0 (10:8,10:9)

S - S Fries – Kolouch 2:1 (10:5,9:10,10:8)

2T – 2T Šimeček,Čižinský,Teplý – Svoboda,Brenner,Kolouch 2:0 (4:10,8:10)

1D – 2D Fries,Čižinský – Jurka,Jonas(Kolouch) 2:1 (10:6,9:10,10:8)

2D – 1D Šimeček,Ferebauer(Kopecký) – Svoboda,Sluka 1:2 (10:9,7:10,8:10)


Poměr míčů: 165 : 159


Komentář trenéra: Gratulace soupeři, předvedl bojovný výkon. My se naopak nemůžeme vymlouvat na absenci Bolelouckého, protože jsme měli dostatek šancí na vítězství. Myslím si, že misky vah převážilo domácí publikum, které dorazilo ve skvělém počtu. My se nebudeme dívat na ostatní soupeře a na jejich výsledky. Musíme zapracovat sami na sobě a podřídit tomu tréninky. Potěšili mě starší žáci, kteří podali slušný výkon. Je vidět, že mají budoucnost a jednou by měli dominovat. S čím naopak nejsem spokojen, je obranná činnost všech hráčů. Starší žáci mají problém s razantními údery, ale to neznamená, že se to nedá zlepšit. Půjdeme pomalu nahoru a uvidíme, kde budeme na konci soutěže.


 

Čas utkání: 3:25 hod

Počet diváků: cca 30


 

Datum a čas: 31.05.2020 12:00
Napsal: Richard Laťák
Kategorie: Dorost

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!