Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

MČR dvojic a trojic starších žáků 2021

Velký úspěch našich starších žáků a jejich trenérů Mirka Bednáře a Michala Svobody. Zlato a bronz v obou kategoriích je cenným vyvrcholením práce celé sekce mládeže MNK mobilprovás Modřice a města Modřice.

21.8. MČR žáků dvojice:

1. MNK mobilprovás Modřice "A" (Svoboda, Kolouch, Iláš)

2. TJ SLAVOJ Český Brod "A" (Červenka, Bálek, Cibulková)

3. MNK mobilprovás Modřice "C" (Jahoda, Dlabka)

4. NK Habeš Strakonice "A" (Votava, Toman, Mandl)

 

Kompletní servis ZDE

Přenos ZDE

Fotogalerie ZDE

 

22.8. MČR žáků trojice:

Výsledky:

1. MNK mobilprovás Modřice "A" (Kolouch, Svoboda, Bednář)

2. NK Habeš Strakonice "A" (Votava, Toman, Mandl)

3. MNK mobilprovás Modřice "B" (Iláš, Sluka, Jahoda, Dlabka)

4. UNITOP SKP Žďár nad Sázavou "A" (Sobotka, Sládek, Zapletal)

 

Kompletní servis ZDE

Přenos ZDE

Fotogalerie ZDE

Víkendové hodnocení předsedy nohejbalového oddílu:

První letošní celorepublikovou akcí, kterou pořádal Městský nohejbalový klub Modřice v areálu Městské haly Modřice bylo ve dnech 21. a 22.8.2021 Mistrovství České republiky kategorie starších žáků v nohejbale dvojic a trojic.
Náš nohejbalový klub se již několik let pyšní nejpočetnější a výsledkově nejlepší mládežnickou základnou v republice. Z loňských šampionátů dvojic a trojic obhajoval 2 zlaté medaile, 1 stříbro a 1 bronz. A i když se někteří loňští šampioni a medailisté již posunuli do kategorie dorostu, tak přesto jsme do bojů šli jako jedni z favoritů. Nicméně právě z historie minulých mistrovství víme, jak těžké je pro domácí favority unést tlak očekávání a boje zvládnout.
V sobotu 21.8.2021 se hrála soutěž dvojic, na kterou se prezentovalo celkem 21 týmů, mezi nimž měl náš domácí klub 3 sestavy. Naši hráči nastoupili ve složení:
Modřice A: Svoboda, Kolouch, Iláš
Modřice B: Sluka, Bednář
Modřice C: Jahoda, Dlabka

Ve skupinách naše A i C sestavy vyhrály všechny své zápasy a byli tak na prvních místech. B tým skončil po jedné prohře druhý. První ze skupin šli přímo do čtvrtfinále a ti z druhých a třetích míst museli ještě projít osmifinálový boji. Béčko to proti Českým Budějovicím zvládlo 2:0. Pak si však los s námi nepěkně zahrál, kdy naše dvě sestavy poslal hned ve čtvrtfinále proti sobě. Po vítězství 2:1 se z postupu do bojů o medaile radoval věkově mladší C tým, který dokázal utkání lepším pohybem a technicky pestřejší útočnou hrou leváka s pravákem vyhrát výsledkem 2:1 (10:6, 9:10 a 10:6). A tým postoupil bez problémů přes Český Brod B také 2:0 (10:8,10:5). Pak však „škůdce los“ úřadoval dále a opět proti sobě poslal naše dva týmy. Sen o modřickém finále tak byl „zrušen vyšší mocí“. Céčko se proti A týmu drželo statečně, ale nakonec přeci jenom podlehlo 8:10 a 9:10. Měli jsme tedy první finalistu a druhý tým v bojích o medaile. V zápase o 3. místo dostali naši hráči za soupeře tým Strakonic. Tento fyzicky velmi vyspělý tým poněkud překvapivě porazili hráči Českého Brodu A. Naše C sestava se však v boji o medaile prezentovala tím, čím celý den – pestrý a technický útok, dobrý pohyb v poli a ostré podání, které soupeřům stěžovalo založení útoku. A když taktickou hrou vyřazovali z útoku soupeřova hlavního smečaře dá se říci, že bez problémů „protančili“ k bronzové medaili po výhře 2:0 (10:7, 10:4). Velký a možná i trochu nečekaný úspěch pro tým tvořený z jedné poloviny ještě mladším žákem (František Dlabka). Náš A tým zvládl své finále také zcela suverénně. Soupeři vůbec nedal šanci a zvítězil také 2:0 (10:5, 10:6).  Zvládli tak přetěžkou roli hlavního favorita a získali pro Modřice první víkendový titul.

V neděli 22.8.2021 se hrála soutěž trojic, na kterou se prezentovalo celkem 15 týmů, mezi nimž měl náš domácí klub tentokrát 2 sestavy. Naši hráči nastoupili ve složení:
Modřice A: Svoboda, Kolouch, Bednář
Modřice B: Sluka, Jahoda, Iláš, Dlabka

Obě sestavy vyhrály své skupiny, a tak šly opět přímo do čtvrtfinále. Los byl tentokrát příznivější a byly tak nalosovány do opačných větví pavouka. Ve čtvrtfinále si A tým jistě poradil s týmem Pekla nad Zdobnicí 2:0 (10:7,10:5). B sestava vyhrála nakonec až po tuhém boji nad týmem Hradecka 2:1 (8:10, 10:5 a 10:6), když po prohraném prvním setu a ztrátě na začátku setu druhého byla na pokraji vyřazení. V semifinále porazil A tým mužstvo Žďáru nad Sázavou, když po hladkém první setu poněkud hazardoval s výsledkem v setu druhém, ale i ten nakonec v koncovce vyhrál a celkově to bylo opět 2:0 (10:5, 10:9). V druhém semifinále B tým opět dostal tým Strakonic. V soutěží trojic se však již hlavní smečař může v poli lépe „schovat“ a následně se dostat na smeč. Toho také fyzicky velmi disponovaný hráč Strakonic Votava dokázal využít. K tomu přidalo více hráčů v obraně soupeře, a tak přestaly tolik platit technické údery. Naše trojice nedokázala najít obranu na razantní útokům soupeře a sama pak nebodovala tolik co v minulých zápasech.  Přišla tak první prohra dne a tím následně i „pouze“ zápas o 3. místo.  Kluci se však psychicky rychle otřepali a v zápase o bronz si šli tvrdě za další medailí. Tým Žďáru nad Sázavou doslova smetli z kurtu a po vítězství 2:0 (10:3, 10:4) a Modřice tak braly už druhý víkendový bronz. A tým měl ve finále přetěžkého soupeře ze Strakonic. Zpočátku podobně jako před tím B tým nedokázal soupeři účinně vzdorovat. První set prohrál 9:10 a když ve druhém setu prohrával již 3:8 vypadala situace kritická a na titul asi už mnoho lidí nevsázelo. Trenér Bednář pak hráčům naordinoval jiný systém hry a naši bojovníci začali bod po bodu stahovat náskok soupeře. Druhý set vygradoval do infarktové koncovky 9:9, kdy soupeři stačil bod k titulu. Kluci však tuto kritickou chvíli zvládli na jedničku a po vítězství 10:9 se šlo do rozhodujícího třetího setu.  Ten se hraje ve zkrácené podobě od stavu 5:5 a každá chyba zde může mít fatální důsledky. Modřičtí hráči však pokračovali na vlně koncovky z druhého setu a dokázali zvítězit 10:8 a získat tak i druhý víkendový titul pro Modřice. Bravo!

Po skočení dvou denního klání tak můžeme konstatovat, že modřičtí starší žáci získali čtyři medaile:
Titul Mistrů České republiky dvojic: Svoboda, Kolouch, Iláš
Titul Mistrů České republiky trojic: Svoboda, Kolouch, Bednář
3. místo na Mistrovství České republiky dvojic: Jahoda, Dlabka
3. místo na Mistrovství České republiky trojic: Sluka, Jahoda, Iláš, Dlabka

    Můžeme tak konstatovat, že starší žáci po zisku všech tří medailí, které získaly na Mistrovství České republiky v singlu (zlato Svoboda, stříbro Kolouch, bronz Sluka), dokázali zkompletovat na domácím mistrovství dvojic a trojic sbírku všech letos dostupných titulů v kategorii starších žáků. Přičemž hráč Michael Svoboda dokázal, stejně jako v minulosti v kategorii mladších žáků, zkompletovat kalendářní zlatý hattrick – fantazie! A když k tomu přidáme dva víkendové bronzy, tak lze konstatovat, že jsme soupeřům z 9-ti dostupných medailí na všech letošních šampionátech nechali jen pouhé 2 stříbrné kousky. Právě tato tréninková skupina společně s dorostenci tvoří pro modřický nohejbal obrovský potenciál do budoucna. Za jejich skvělou připravenost musíme poděkovat, kromě hráčů samotných,  především hlavnímu trenéru Bednářovi, ale také všem finančním podporovatelům v čele s městem Modřice.

Pan starosta Ing. Šiška se společně s paní místostarostkou Ing. Chybíkovou také osobně zúčastnili zahájení každého hracího dne i obou medailových ceremoniálů. Dodali tak „lesk“ celému mistrovství v novému areálu Městské haly Modřice, který vytvořil pro všechny účastníky špičkové sportovní prostředí včetně možnosti stravování, ubytování i regenerace.

Petr Jahoda
předseda Městský nohejbalový klub Modřice

 

 

Datum a čas: 22.08.2021 20:46
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Starší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!