Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Dvojitá SUPERfinálová radost!!!

Čtvrteční státní svátek dne 28. října roku 2021 bude navždy zapsán v archivech Městského nohejbalového klubu Modřice jako den, kdy jsme zatím dosáhli historicky největších vítězství.

V tento den v pražské UNYP areně vrcholila nohejbalová sezona v soutěžích družstev. Úvodní superfinálový zápas obsadily finalistky ligy žen. V něm se horký favorit družstvo Českého Brodu střetlo se svým poněkud překvapivým vyzyvatelem týmem DTJ Santoška Praha. A tým Santošky skvělým výkonem všechny překvapil a poprvé v historii pro svůj klub urval po výhře 4:3 titul pro sebe.

A po nich už na plochu arény nastoupily ke svému superfinálovému zápasu týmy dorostu. Prvním finalistou byl tým Radomyšle a němu se postavil modřický A tým dorostu. V letošní sezoně, díky své kvalitní mládežnické základně, dokázal náš klub do soutěže čítající 14 týmu postavit A i B tým. Zatímco B tým zůstal těsně před branami play-off, tak A tým nakonec ze 4. pozice své skupiny do play-off proklouzl.  Ve čtvrtfinále vyřadil 2:0 na zápasy tým Stříbra a v semifinále opět 2:0 tým Čelákovic. Už postup přes Čelákovice byl překvapením, protože v jejich řadách byli fyzicky vyspělejší hráči a dva z nich pak již s mužskými extraligovými zkušenostmi. Naši borci je však přehráli týmovým duchem, větší univerzálností a variabilitou své hry. Náš superfinálový soupeř tým Radomyšle měl ve svých řadách letošního juniorského mistra světa ve trojicích Filipa Hokra. Tento dvoumetrový borec nastupoval letos pravidelně za Šacung Benešov v extralize mužů, kde svoji skvělou hrou patřil k největším hráčským překvapením letošní extraligy. V týmu ho doplňoval další dvoumetrový habán Votava, a i další hráči byli ve své kategorii do 19 let u její samé horní hranice. Oproti tomu v našem týmu byli pouze dva hráči s věkem dorostence (Brenner a Dvořák), tři starší žáci (Kolouch, Svoboda a Jahoda) a jeden dokonce mladší žák (Dlabka). Kvůli nemoci musel doma zůstat Ondra Jurka. Už při nástupu bila do očí výrazná výšková a fyzická převaha našeho soupeře. Zápas však začínal od stavu 0:0 a naši borci byli odhodláni pro úspěch udělat vše. V týdnu před zápasem také u videa detailně rozebírali hru soupeře a takticky si připravovali obranu především na ranaře Hokra.  Od začátku zápasu se na palubovce začaly dít neuvěřitelné věci. Naši borci na soupeře vlétli jako letní tornádo na Moravu. Než se soupeř vzpamatoval naši borci vedli 3:0 a byli již jeden vítězný zápas od překvapivého titulu. Jako čtvrtý zápas byl na pořadu singl. Zde Hokr udolal Toma Brennera a následoval zápas trojic. Naši borci vyhráli první set a když v druhém vedli 8:4 začaly se chystat překvapivé oslavy. Ukázalo se však jak těžké je pro mladé hráče udělat poslední zlatý krok. Trojici jsme prohráli a když hráči Radomyšle vyhráli i následující dvojici byl rázem stav 3:3. Šlo se do poslední dvojky. Do ní nastoupili   za náš tým Svoboda a Kolouch. Tito stále ještě žáci naplno prodali svůj talent a zejména zkušenosti s finálovými výhrami, které nasbírali za řadu žákovských titulů. Soupeře soustředěným výkonem přehráli a mohla vypuknout obrovská, nečekaná, ale o to sladší zlatá dorostenecká radost.  Náš tým dokázal vysokého favorita porazit a řada přítomných odborníků a trenérů nešetřila slovy chvály.

Pro rok 2021 se tedy vítězem Botas dorostenecké ligy v soutěži družstvem stal tým ve složení: Brenner, Dvořák, Jurka, Kolouch, Svoboda, Jahoda a Dlabka po celý rok vedený trenérem Miroslavem Bednářem za pomoci Michala Svobody st.

Po tomto zlatém předkrmu následoval, za asistence přímého přenosu České televize, hlavní zápas dne, a to superfinále mužů. V něm se opakovalo obsazení poslední superfinále z roku 2019, kdy se náš tým utkal s týmem Čakovic. Tehdy nás čakovičtí udolali 5:4 a získali svůj první titul. Loňské superfinále zrušil COVID, a tak naše „pifka“ na čakovické zrála celé dva roky. Povzbuzeni vítězstvím na hřišti Čakovic v poslední zápase základní části a se ztrátou pouhého jediného bodu za remízu s Karlovými Vary za celou sezonu šel náš tým do superfinále sice ne jako favorit, ale plný odhodlání. Hráči šli hned od prvního míče soustředěně za svým cílem. Vrátit titul po 6 letech zpět do Modřic. Jakub Pospíšil s Lukášem Rosenberkem vyhráli svůj první zápas. Další naše dvojice Pavel Kop a Jan Hanus soupeři naopak podlehla, a tak bylo vyrovnáno na 1:1. Do hry šla naše elitní trojice Pospíšil, Rosenberk a Višvader. Svůj úkol splnila beze zbytku a zaváhání a vedli jsme 2:1. V dalším zápase nastoupila trojice Kop, Hanus a Topinka a po skvělém výkonu dokázala soupeře také porazit. Stav byl tedy nadějných 3:1. V zápase singlu nastoupil proti našemu Hanusovi letošní mistr republiky Jiří Kalous. A ten nakonec připsal pro svůj tým další bod a snížil na 3:2. Před hráči byly odvetné zápasy trojic, a to byl ten den náš zlatý grál. Nejprve elitní Pospíšilova trojice smetla své soupeře a při stavu 4:2 šla na superfinálový matchball trojka Kop, Topinka a Hanus. A ani ta nic nenechala náhodě. A když posledním útokem vytloukl Pavel Kop blok čakovického hráče mohla naplno vypuknout další modřická zlatá euforie. Celý tým se dlouho objímal na palubovce, trenér Gulda létal do vzduchu nad hlavy svých svěřenců a skvělí modřičtí fanoušci na tribunách byli v transu. Prezident ČNS pan Kleník pak za asistence starosty města Modřice ing. Josefa Šišky předal zlaté medaile a nakonec i obří pohár. Mise roku 2021 tak byla úspěšně splněna a pohár se „vrací domů“.

Letošní mistrem extraligy družstev mužů v nohejbale se tedy stal Městský nohejbalový klub Mobilprovás Modřice. Ten většinu zápasů odehrál ve složení Pospíšil, Rosenberk Kop, Hanus, Topinka, Višvader, T. Gulda a Halva. V některých zápasech se na hřišti objevili i Brenner a Boleloucký. A samozřejmě vždy byl na lavičce trenérský mág Petr Gulda.

Když jsem na začátku článku psal o historickém dni z pohledu archívů, tak mně to nyní dovolte vysvětlit. Náš klub získal svůj 12. titul a vyrovnal tím doposud historicky nejlepší tým Hloubětína (70. a 80. léta), ale třeba i hokejovou Kometu. Poprvé v historii našeho klubu, ale i celého českého nohejbalu také jeden klub vyhrál současně dorostenecký i mužský titul. A tak asi sami tušíte, že cesta zpět autobusem domů hráčů s fanoušky byla bouřlivá a následné oslavy několikadenní.  Avšak jednoznačně zasloužené.

Děkuji všem přítomným fanouškům za podporu a samozřejmě městu Modřice i všem ostatním sponzorům.

Petr Jahoda

předseda MNK Modřice

Datum a čas: 01.11.2021 06:37
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!