Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

2.4.2022 – 1. kolo Extraligy mužů: TJ Plazy – MNK mobilprovás Modřice 2:6

K prvnímu utkání s nováčkem soutěže jsme odcestovali bez dlouhodobě zraněného Tomáše Guldy, který bude bohužel mimo celou základní část. Domácí využili možnosti v rizikovém období a přesunuli duel do sportovní haly v Hodkovicích nad Mohelkou.
 
V duelu prvních dvojic byla úvodní sada vyrovnaná, v její druhé polovině se skóre dvakrát přelilo, ale nakonec jsme šli do vedení. Ve druhém setu jsme si vytvořili náskok hned na začátku a dokráčeli jsme k prvnímu bodu – 0:1. Domácí do zápasu druhých dvojic poslali svůj třetí debl a naši hráči trochu podvědomě podcenili situaci a začali velmi nepřesně. Po našich chybách jsme prohrávali 4:1. Naše sestava se během setu zvedla a začala předvádět svůj standartní výkon. V první sadě jsme zvítězili o dva míče a ve druhém setu už excelovali – 0:2. V souboji prvních trojic předvedl velmi dobrý výkon na domácí straně Milan Kučera, ještě loni hráč Čakovic, který před sezónou kádr nováčka posílil. Chytrou hrou na útoku, podpořenou obětavou prací svých polařů dokázal vždy nejtěsnějším poměrem zvládnout koncovky obou setů a první trojková formace domácích tak napsala historicky první bod Plazů v nejvyšší soutěži – 1:2. Naše elitní trojková sestava se tím nenechala rozhodit a v prvním setu druhého trojkového zápasu povolila domácím pouze dva míče. Druhý set byl už vyrovnanější, ale pod naší kontrolou – 1:3. Ve vložené dvojici domácí využili výhody, že si pošetřili svou druhou dvojku právě do tohoto duelu a dokázali v obou setech zvítězit. Naše sestava Boleloucký, Višvader nehrála špatně, dokázala zachytit spoustu domácích útoků, bohužel si často oba hráči špatně nahráli a domácí je pak potrestali – 2:3. V singlu začal Hanus proti Kučerovi v prvním setu velmi dobře a vytvořil si náskok, který pohodlně udržel. I začátek druhého setu vyšel lépe našemu hráči. Domácí posila však ve druhé polovině sady zpřesnila hru a druhý set získala pro sebe. V rozhodujícím dějství si náš singlista vytvořil dvoubodový náskok a ten již nepustil – 2:4. V první odvetě trojic byl vyrovnaný začátek úvodního setu. Potom však naše trojka začala dominovat a v klidu dovedla set k vítězství. Ve druhém setu se za stavu 3:7 z pohledu domácích zdálo, že si brzo připíšeme pátý bod v utkání. Vypadli jsme na chvilku z koncentrace a domácím se povedlo dotáhnout a dovést sadu až k devítkám. Při nich Pospíšil zkušeně vytloukl Kučeru – 2:5. V posledním zápase utkání začala naše druhá trojková sestava nedobře a prohrávala 7:4. Po oddechovém čase, změně způsobu obrany i útoku se nám povedl obrat na 7:10. Ve druhém setu jsme na začátku rychle vedli. Domácí dobře vystřídali a překlopili vedení zase na svou stranu. My jsme opět změnili trochu způsob hry a dotáhli jsme set i celé utkání k vítěznému konci.
 
Komentář trenéra Petra Guldy:
Jsem rád, že jsme úvodní duel sezóny s nováčkem soutěže zvládli a odvezli si dva body. Výkon nebyl úplně ideální, ale to tak na začátku soutěže většinou bývá. Překvapilo mě, že celkem slušná divácká návštěva nebyla hlasitější a domácí fanoušci svému týmu nevytvořili bouřlivější prostředí.
 
Výsledky jednotlivých zápasů:
Kučera, Zelba – Hanus, Kop 0:2 (8:10, 6:10) – 0:1
Mareček, Knytl (Oborník) – Rosenberk, Pospíšil 0:2 (8:10, 3:10) – 0:2
Knytl, Mareček, Kučera – Topinka, Hanus, Kop 2:0 (10:9, 10:9) – 1:2
Bartoš, Šimáně, Zelba (Oborník) – Rosenberk, Pospíšil, Višvader 0:2 (2:10, 8:10) – 1:3
Bartoš, Šimáně – Boleloucký, Višvader 2:0 (10:8, 10:9) – 2:3
Kučera – Hanus 1:2 (7:10, 10:6, 8:10) – 2:4
Knytl, Mareček, Kučera – Rosenberk, Pospíšil, Višvader 0:2 (6:10, 9:10) – 2:5
Bartoš, Šimáně, Zelba (Jeník) – Topinka, Hanus, Kop 0:2 (7:10, 8:10) – 2:6
 
Sety v utkání: 5:12
Rozhodčí: Sachl M. st., Sachl M. ml.
Diváci: cca 80
Délka utkání: 2 hodiny 36 minut
 
 
 
 
Datum a čas: 04.04.2022 20:01
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!